Šta je novo?

Vatrogasna stanica Novi Beograd

Слабо има опреме. Ова три камиона су изузета из јединица у Земуну, Вождовцу и Звездари. Фале и лестве и цистерне.
 
Kažu да će ускоро biti неке набавке возила. У сваком случају овим је доста ослабљен возни парк осталих станица.
 
Poslednja izmena:
Ova stanica je pravo Potemkinovo selo. Slikaće je kao predizborni plus, a svako ko je prošao pored ili video snimke iz drona vidi koliko je to sklepano na brzinu.

Naravno, stanica je apsolutno potrebna i bolje je imati dve stanice na NBG i Zemunu nego samo jednu jer će sada biti još brži dolazak na intervenciju naročito za Blokove.

Čak i ovako sklepana na brzinu je korisna, ali ovo više priliči nekoj prigradskoj stanici, nego vrv najopterećenijoj stanici u Beogradu.
 
Oво је свакако брзинско и јефтино решење, није нешто претерано вау али служи сврси. Више су се потрудили за Лазаревац нпр. Мислим да су ипак требали макар 5-6 гаражних места да направе као у Maтици.
 
Šta je realno potrebno da postoji u jednoj stanici? Garaža i prostor za vatrogasce. Nadam se da imaju pristojne toalete i sobe za odmor, mada čini mi se da fali još jedan objekat da bi vatrogasci imali sav potreban komfor.

Ovo postojeće mi se čini samo kao garaža (sa radionicom)
 
Делује да је простор за људе мали, али ипак овај објекат има 7 просторија и гаражу за 4 возила. Опет, могли су оба објекта да изграде као један вишеспратни са више гаражних места.
1648467541732.png
 
Плави објекат на плану није део ватрогасне станице већ административна зграда за сектор за ванредне ситуације МУПа. Розе објекат на плану је ватрогасна станица и има довољно просторија за ову јединицу која ће бити око 10 људи у смени. Да су зграда станице као и сама јединица могле да буду веће, могле су, али тренутно је и ово натегнуто и по питању људства и по питању опреме.
 
Aha. Šteta jer mislim da vatrogasci zaslužuju prostran objekat gde mogu lepo da se odmore i da im bude udobno.

Bilo bi lepo kada bismo imali nekog insajdera, tako da ako neko zna nekoga, ko zna nekog ko je vatrogasac da nam kaže nešto više.
 
Ovde su komotno mogli da stave solarne panele, bilo za grejanje vode ili fotonaponske. I da malo to reklamiraju. Inače, stanica ima sve što treba, oni nisu centrala, samo primaju pozive i izlaze na intervencije. Pozadi zgrade je mogao da bude jedan teren za basket.
 
Čekaj sad u brigadi nema nijedna nova cisterna a na Voždovcu samo jedno navalno? U košutnjaku skoro nisam video Maz cisternu. Kao da se malo razbucao vozni park.
 
Mozda postoji plan da se jednog dana garaza produzi tako da vozila stoje u dva reda. E sad, kad i da li ce to biti, to je druga stvar. Ali mozda su ostavili tu mogucnost.
 
Teoретски је могуће, мада су на приступу гаражама ставили бочно три паркинг места.
 
Ево на овом снимку се види унутрашњост.

Screenshot_20220328-170709~2.png
Kakav bolid...
A i od ovog imitiranja vojske mi se njake, sa sve ovim "ZDRAVO" i ustogljenoscu. To sto su deo MUPa ne znaci da su paravojne jedinice. Hijerarhija mora da postoji, ali vidi se da idu na to da imitiraju vojsku.

Sva sreca pa nije dosao u nekoj laznoj uniformi vatrogasca. Tenkre...
 
Један иза другог. У Матици и на Звездари тако паркирају.
 
Da, sad vidim na snimku. Putnička vozila bi sigurno mogla da stanu, dva kamiona teško.
 
Priča se nešto da će da u stanicu Novi Beograd da pošalju bronto sa Voždovca čim dođe sa popravke. Što se lestvi Iveco tiče, predpostavljam da će jedne ostati na Zvezdari a jedne možda na Voždovac ali možda i ne bude tako...
 
Стигла нова возила :D Maда мислим да је ово само сликање и да ће их негде другде распоредити.

 
Čekaj stani, jel ovo Vulin dva puta u tri dana posećuje istu stanicu? Ili je ovo deo snimka tj. ceremonije od prekjuče?

I od kad Zastava pravi ova vozila? Mislim na ovo terensko, desno.
Takođe mi nije jasno šta će na Novom Beogradu terensko vozilo...
 
Vrh