Још током 2014. године је расчишћавана ова локација од радничких барака и спремала се за изградњу будуће ватрогасне станице Нови Београд. Остадоше тада само две бараке са људима који нису имали одговарајући смештај у неком другом месту тј. одакле су дошли. Локација је нажалост почела полако да пада у заборав јер од градње Ватрогасне станице није било ништа, јер нема се пара.
Јбг. немамо још неког арапина ала Алабар па да удели мало парица, мало возила, мало опреме и ето нама ватрогасне станице :wink:
Да је сад ту та Ватрогасна станица сигуран сам да би стан који је изгорео прошле недеље у Омладинских бригада број 60 (блок 38 где сам некад становао и баш у тој згради), био спашен јер би ватрогасци стигли за непун минут, удаљеност 300 метара. Овако док су стигли, у рекордном времену, из Земуна прође време.
Али није циљ писања то, него што је простор - локација, почела поново да се насељава
, а ко би други него нама драга национална мањина. Неке од кућица су већ једно време ту и то у оном делу плаца поред-уздуж Омладинских бригада. Те кућице нису баш обичне уџерице на какве смо навикли да виђамо по оваквим "насељима", већ ту има и контејнера, кућица од цигли, дрвета,.... Има их неколико, а даље нећу да коментаришем.
И сами знате кад и ако једног дана се буде стварно почело са градњом ове станице, па макар и у мањем обиму као што је речено, ето новог проблема око исељавања и наравно удомљавања у социјалне станове.
Данашње слике - 16. фебруар 2016., сликано од улице Омладинских бригада:
Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
Хтедох да направим и снимак из Булевара Милутина Миланковића, али се не види најбоље од постојеће бараке (осим уџерице са десне стране од бараке), али зато ми је опет у објектив "упао" Флиртићћћ