Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

Bas lepo... Nadam se da ce kisa sto pre rasterati cirkusante na svim stranama.

Realno mora covek bas da bude zadrti fijuk da pod ovakvim uslovima bleji na ulici. 😄 Pandure ne racunam tu, posto su po duznosti dovedeni, nisu ni pitani.
 
Po današnjoj organizaciji događaja (govorim u množini), tačno se vidi onaj šablon kako smo tačno u dan, u leto 2020, neposredno pred izbore, videli pobedu nad koronom, baš kao što je predsednik i najavljivao.
 

Информација о промени режима рада линија јавног превоза током снимања филма "Horrorscope" у Обреновцу


Током снимања филма „Horrorscope“ у данима 12./13.10., 13./14.10., 14./15.10. и 15./16.10.2022. године у временским интервалима од 18.00 до 06.00 часова доћи ће до затварања саобраћаја на мосту Обреновац – Сурчин (државни пут IIА реда бр.120), тако да ће возила са линија јавног превоза саобраћати на следећи начин:

Линија бр. 860И
НАСЕЉЕ “САВА” – Равногорска – Немањина – Попа Леонтија Марковића – Фрушкогорска – Краља Милана – Краља Александра I – Љубе Ненадовића – Белопољска – Бошка Бухе – Вашариште – Милоша Обреновића (у супротном смеру Обреновачки пут – Милоша Обреновића – Краља Петра I – Вука Караџића – Краља Александра I – Краља Милана – Фрушкогорска – Попа Леонтија Марковића – Немањина) - Обреновачки пут – Железничка - ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА “БАРИЧ” – Железничка – Обреновачки пут – Мост Српско – кинеског пријатељства – Аутопут “Милош Велики” – Петља “Сурчин” – Београдска обилазница – Железничка – Браће Пухаловић – Војвођанска и даље редовно;

Линија бр. 904
АС Обреновац – Љубе Ненадовића – Белопољска – Бошка Бухе – Вашариште – Милоша Обреновића (у супротном смеру Обреновачки пут – Милоша Обреновића – Краља Петра I – Вука Караџића – Краља Александра I – АС Обреновац) - Обреновачки пут - Мост Српско – кинеског пријатељства – Аутопут “Милош Велики” – Петља “Сурчин” – Београдска обилазница – Железничка – Браће Пухаловић – Војвођанска и даље редовно.

 
I 10KM i štafeta :)

Danas sam u Zemunu u Bežanijskoj video da je na svaki automobil okačeno obaveštenje da uklone automobil večeras jer tuda ide trasa. To je OK, ali bolje bi bilo da su i:
  1. U svaki ulaz oko trase (u celom gradu) okačili takvo obaveštenje sa vremenom kada će okolne ulice biti blokirane
  2. Da su duž cele trase na banderama okačili slično obaveštenje uz podsećanje da je to prilika da nas vidi ceo svet i da bi bilo lepo da se pozdrave trkači
Ako bi se to uradilo, svi bi spremnije dočekali maraton i ne bi bilo opravdanja da nisu znali da će te ulice biti blokirane.

U zdravom telu zdrav duh, uh.
 

Za vikend vašar u centru Beograda – biće koncerata, sporta i zabave​


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pozvao je danas sve Beograđane, ali i građane Srbije da 24. i 25. juna posete manifestaciju "Beogradski dani porodice" i da posle svih tragičnih događaja koje su zadesile Srbiju na jedan lep način posvete vreme najbližima i druže se sa svojim sugrađanima.

Šapić je izrazio nadu da će vremenske prilike ovoga puta biti bolje, da će temperatura biti prijatna i da kiša neće padati kako bi Beograđani u što većem broju došli sa svojim porodicama da provedu lepo, korisno i zabavno vreme sa svojim sugrađanima.

"Program će zaista biti lep. Potrudili smo se da obezbedimo program od najmlađih pa do najstarijih. Imaćemo koncerte, sportsku zonu, zonu zdravlja, turizma. Biće to jedan lep kulturni urbani vašar", rekao je Šapić.

evil-laugh-laugh.gif


Za vreme održavanja manifestacije „Dan porodice 2023“, u periodu od 23.06.2023. od 22.00 časa do 26.06.2023. godine do 04.00 časa, doći će do promene trasa linija JGP-a na sledeći način:
  • Trolejbuska linije br. 29 se privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L;
  • Ukidaju se trolejbuske linije br. 28 i 41L;
  • Linija EKO 2 će saobraćati na skraćenoj trasi Trg Slavija – Beograd na vodi;
  • vozila sa linija br. 24, 26, 37 i 44 će saobraćati delimično izmenjenim trasama: Francuska, kroz terminus „Trg Republike“, Bulevar despota Stefana (Braće Jugovića, Francuska u smeru ka Dorćolu), Braće Jugovića, Dečanska, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama;
  • vozila sa linije br. 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Trg Republike, Bulevar despota Stefana, (Braće Jugovića, Francuska u smeru ka terminusu „Trg republike“) Braće Jugovića, Dečanska, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasom;
  • autobusi sa linije br. 27 će u smeru ka Trgu Republike, saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Aleksandra, Dečanska, Braće Jugovića, Francuska do terminusa „Trg republike“;
  • Minibus linija A1 će saobraćati od terminusa „Trg Slavija (Birčaninova)“ i dalje redovnom trasom prema Aerodromu, pri čemu će putnike primati u visini stajališta „Trg Slavija (Nemanjina)“;
  • Minibus linija E2 će saobraćati od terminusa „Trg republike“ ulicama Bulevar despota Stefana (Braće Jugovića, Francuska u smeru ka terminusu „Trg republike“), Braće Jugovića, Dečanska, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, i dalje redovnom trasom;
  • Minibus linija broj E9 će saobraćati na skraćenoj trasi od terminusa „Trg republike“ ulicama Bulevar despota Stefana (Braće Jugovića, Francuska u smeru ka terminusu „Trg republike“), Braće Jugovića, Dečanska, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, Beogradska i dalje redovnom trasom.
 
Што нису лепо направили тај вашар у Београду на води? Има велики парк за децу, има празних парцела где могу да поставе бине, терене, тирбине, шаторе и сл, има променада за разне изложбе, имају Савски трг, имају небитне улице које могу да затварају.
 
A ne, BnV je novi centar grada™ samo kad ne treba ništa organizovati, čim neka manifestacija treba da se organizuje onda je to ipak periferija, a Trg Republike je srce grada.
 
Pa ne sme novokomponovana SNS """elita""" da ostane blokirana...

Bolje da ometaju nas 400.000 koji se većinski oslanjamo na javni prevoz kroz te ulice nego njih 20.000 koji većinski vozaju kola.

Ali da, lepo ste primetili, to je to njihovo licemerje. Kad treba da se prave fensi događaji samo za odabrane, onda je BnV šatro centar grada i univerzuma. A kad treba da se prave vašari i zatvaraju ulice, onda je "evo neka im tamo gore kod Trga republike".

Sreća pa su i kvalitet gradskog prevoza i opšte stanje saobraćaja nikad bolji, tako da ljudi neće ni osetiti promene... 👌

Seme im se zatrlo.
 
Poslednja izmena:
Што нису лепо направили тај вашар у Београду на води? Има велики парк за децу, има празних парцела где могу да поставе бине, терене, тирбине, шаторе и сл, има променада за разне изложбе, имају Савски трг, имају небитне улице које могу да затварају.
Pa da šljam, lešinari i hijene kolo vode po centru? Ne ide. Vidite (množina) valjda i sami da se koristi taktika duplih stvari tokom vikenda.
 
Sinoć sam se malo prošetao po centru (Knez i Kališ) i vidim da su postavili bine na mnogim mestima.

Mišljenja sam da su mogli da postave sve te bine i kapije malo pametnije jer negde se pravila velika gužva već sinoć.

Evo recimo na kraju Kneza su postavili neku kapiju koja sužava ulicu na 1/3 normalne širine, a tu ej uvek velikaaaa gužva.

Na samom Trgu je jedna velika bina, ali deo ka Kolarčevoj je potpuno prazan. Za to vreme u Knezu imamo tezge po sredini na delu od Trga do Delijske česme.

Apsolutno se slažem da ne treba sve praviti na Trgu i Knezu, naročito imajući u vidu slogane tokom gradnje Savskog trga kako je to novi centar Beograda. Tj novi centar zvrji prazan non stop. Ne kažem da je sve trebalo da se stavi tamo, ali toliki prostor (koji baš treba da služi za ovakve stvari), plus onaj plato ispred Rezidensa u BnV ili gde je bio koncert Bočelija su prostori za takve stvari takođe.

Ček, pa imamo i Slaviju i veliki palto, a sve će biti šetačka zona ako sam dobro shvatio?
 
А могли су да организују те манифестације и по периферији и излетиштима где има деце, нпр. у Борчи, у Миријеву, у Сурчину, Батајници, на Бановом брду, на Калемегдану, на Ади, на Авали, у Звездарској шуми...
 
Одлична слика која показује одумирање Старог града због подређивања туризму (стихијске пешачке зоне, мањак паркинга, хотели по стамбеним зградама).
 
Realno, ideja je - organizujmo seoski vašar na nekim od najprometnijih ulica desne obale Save. Po kiši. Bez ikakvog cilja, programa, smisla i marketinga.

Inače, zbog ovoga će se pola centra držati zatvorenim za saobraćaj dva dana:
Dani porodice.jpg
 
Ideja bi bila super uz poruke tolerancije i podrške svim porodicama. Ali Šapić je opet pronađen retardiran i poziva na proslavu "prave" porodice, jer inače oni koji ne osnivaju klasičnu porodicu, ne potiču iz "prave" porodice nego ih donela roda.
Fascinantno je kako se manifestacije koje treba da slave ljubav i porodicu, koriste za lične frustracije i propagandu. Sreća? Pa ne, hajde ipak da se izdvojimo i mrzimo neke tamo koji ne utiču na nas uopšte, ali da se pravimo da utiču.
 
Vrh