Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.252
Znao sam da će deo sa ''stotine hiljada ljudi'' biti pogrešno protumačen. Elem, ne kažem ja da je na protestima bilo stotine hiljada ljudi, nego da u Beogradu i Srbiji ima nekoliko stotina hiljada ljudi koji, prvo: nisu glasali za ovu vlast, a drugo: se ne slažu sa njenim odlukama i javno to iznose na razne načine.
Drugim rečima, da na ulici pitaš uzorak od 1000 ljudi koliko se slaže i podržava odluke vlasti, 300 bi reklo da je podržava, a 300 bi reklo da je protiv, a 400 bi bilo ravnodušno. Isto tako, da na tom uzorku od 1000 ljudi pitaš da li su nam ovde potrebne gej parade, i da li one menjaju nešto na bolje, možda 50 ljudi bi odgovorilo potvrdno, 200 bi bilo ravnodušno, a 750 bi reklo da se ne slažu. E o tome ja govorim.
Problemi u vođenju (Beo)grada i političko-ekonomskim dešavanjima su nešto što se tiče cele zemlje i oko čega se preko polovine stanovništva itekako interesuje i od njih zavise. Broj ljudi koje takve stvari dotiču iznosi nekoliko miliona. Broj ljudi koje dotiče to što Boban i Goran nisu zadovoljni ovim svetom pa bi da ga menjaju po svojoj meri, dotiče jedva 1000 građana ove zemlje. Stoga se ta dva ne mogu nikako porediti.
Inače, očigledno nisi dovoljno pratio dešavanja po svetu.
Drugim rečima, da na ulici pitaš uzorak od 1000 ljudi koliko se slaže i podržava odluke vlasti, 300 bi reklo da je podržava, a 300 bi reklo da je protiv, a 400 bi bilo ravnodušno. Isto tako, da na tom uzorku od 1000 ljudi pitaš da li su nam ovde potrebne gej parade, i da li one menjaju nešto na bolje, možda 50 ljudi bi odgovorilo potvrdno, 200 bi bilo ravnodušno, a 750 bi reklo da se ne slažu. E o tome ja govorim.
Problemi u vođenju (Beo)grada i političko-ekonomskim dešavanjima su nešto što se tiče cele zemlje i oko čega se preko polovine stanovništva itekako interesuje i od njih zavise. Broj ljudi koje takve stvari dotiču iznosi nekoliko miliona. Broj ljudi koje dotiče to što Boban i Goran nisu zadovoljni ovim svetom pa bi da ga menjaju po svojoj meri, dotiče jedva 1000 građana ove zemlje. Stoga se ta dva ne mogu nikako porediti.
Gej parada ne blokira samo Manjež. Gej parada blokira sve između Slavije, Zelenog venca, Trga Republike, Svetogorske i Beogradske. Blokira ceo jedan deo grada u kome i u toku vikenda (''neradnih dana'') i dalje mora da živi, funkcioniše i radi desetine hiljada ljudi. Blokira i neke od najvažnijih saobraćajnih koridora, poput Kneza Miloša, Bulevara, Terazija, pristupnih ulica Terazijskom tunelu, Nemanjine... Kad se na to dodaju druge blokade nastale usled nesposobne i aljkave vlasti (radovi na Trgu, 27. marta, pranje Tunela, Karađorđeva, BNV...) dobija se potpuni kolaps. Koji ne samo što izaziva nelagodu, nego i direktno prouzrokuje materijalnu štetu gradu. Ne znam koje je tvoje merilo, kolika gužva i šteta moraju da se naprave da bi se steklo pravo da se komentariše (a ne d'o bog dovede u pitanje) legitimitet za održavanje nekog događaja na uštrb funkcionisanja grada, ali po onome što sam ja video (a viđam svaki dan, jer živim tu), grad u tim situacijama biva obogaljen.А и за све године живота у Београду никад нисам доживео да свих 1,5 милиона људи у недељу поподне нагрне у три улице у центру или у Мањеж, па да их баш та парада омете у редовној и животно важној активности.
Babe i žabe.Чиста демагогија у рангу са теоријама завере. Исто су тако некада говорили за увођење струје, и за давање гласа женама и црнцима. Ја и даље до сад нисам чуо да је неко био на стубу срама зато што је стрејт.
Inače, očigledno nisi dovoljno pratio dešavanja po svetu.
E ovo je već demagogija. Imaš temu sa arhiviranim postovima. Izvoli pa prelistaj, pre nego što počneš da klevećeš ljude na tako perfidan način.Са толико жучи и злонамерности није се расправљало о навијачком шатору, божићном сеоцету и сличним манифестацијама.