Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

Znao sam da će deo sa ''stotine hiljada ljudi'' biti pogrešno protumačen. Elem, ne kažem ja da je na protestima bilo stotine hiljada ljudi, nego da u Beogradu i Srbiji ima nekoliko stotina hiljada ljudi koji, prvo: nisu glasali za ovu vlast, a drugo: se ne slažu sa njenim odlukama i javno to iznose na razne načine.
Drugim rečima, da na ulici pitaš uzorak od 1000 ljudi koliko se slaže i podržava odluke vlasti, 300 bi reklo da je podržava, a 300 bi reklo da je protiv, a 400 bi bilo ravnodušno. Isto tako, da na tom uzorku od 1000 ljudi pitaš da li su nam ovde potrebne gej parade, i da li one menjaju nešto na bolje, možda 50 ljudi bi odgovorilo potvrdno, 200 bi bilo ravnodušno, a 750 bi reklo da se ne slažu. E o tome ja govorim.

Problemi u vođenju (Beo)grada i političko-ekonomskim dešavanjima su nešto što se tiče cele zemlje i oko čega se preko polovine stanovništva itekako interesuje i od njih zavise. Broj ljudi koje takve stvari dotiču iznosi nekoliko miliona. Broj ljudi koje dotiče to što Boban i Goran nisu zadovoljni ovim svetom pa bi da ga menjaju po svojoj meri, dotiče jedva 1000 građana ove zemlje. Stoga se ta dva ne mogu nikako porediti.
А и за све године живота у Београду никад нисам доживео да свих 1,5 милиона људи у недељу поподне нагрне у три улице у центру или у Мањеж, па да их баш та парада омете у редовној и животно важној активности.
Gej parada ne blokira samo Manjež. Gej parada blokira sve između Slavije, Zelenog venca, Trga Republike, Svetogorske i Beogradske. Blokira ceo jedan deo grada u kome i u toku vikenda (''neradnih dana'') i dalje mora da živi, funkcioniše i radi desetine hiljada ljudi. Blokira i neke od najvažnijih saobraćajnih koridora, poput Kneza Miloša, Bulevara, Terazija, pristupnih ulica Terazijskom tunelu, Nemanjine... Kad se na to dodaju druge blokade nastale usled nesposobne i aljkave vlasti (radovi na Trgu, 27. marta, pranje Tunela, Karađorđeva, BNV...) dobija se potpuni kolaps. Koji ne samo što izaziva nelagodu, nego i direktno prouzrokuje materijalnu štetu gradu. Ne znam koje je tvoje merilo, kolika gužva i šteta moraju da se naprave da bi se steklo pravo da se komentariše (a ne d'o bog dovede u pitanje) legitimitet za održavanje nekog događaja na uštrb funkcionisanja grada, ali po onome što sam ja video (a viđam svaki dan, jer živim tu), grad u tim situacijama biva obogaljen.
Чиста демагогија у рангу са теоријама завере. Исто су тако некада говорили за увођење струје, и за давање гласа женама и црнцима. Ја и даље до сад нисам чуо да је неко био на стубу срама зато што је стрејт.
Babe i žabe.
Inače, očigledno nisi dovoljno pratio dešavanja po svetu.
Са толико жучи и злонамерности није се расправљало о навијачком шатору, божићном сеоцету и сличним манифестацијама.
E ovo je već demagogija. Imaš temu sa arhiviranim postovima. Izvoli pa prelistaj, pre nego što počneš da klevećeš ljude na tako perfidan način.

Znao sam da će deo sa ''stotine hiljada ljudi'' biti pogrešno protumačen. Elem, ne kažem ja da je na protestima bilo stotine hiljada ljudi, nego da u Beogradu i Srbiji ima nekoliko stotina hiljada ljudi koji, prvo: nisu glasali za ovu vlast, a drugo: se ne slažu sa njenim odlukama i javno to iznose na razne načine.

Ма и да је само 100 људи у целом граду против ове власти, и да је та власт најбоља на свету (лол), и тих сто људи има право да направи протест или шетњу уколико им је то законима или уставом загарантовано. То колико се тема протеста дотиче остатка популације је небитно за ову причу. И то стално потенцирање бобана и горана је пример злонамерности коју сам поменуо, на нивоу информера који сваки опозициони скуп или јавни иступ третира као ђиласове потрчке, плаћенике и шта ти ја знам. И сад ако се некоме не свиђа ђилас, значи да сви захтеви који се прочитају на опозиционим скуповима су нелегитимни. А очигледно је да у овој конкретној причи не жуљају само бобан и горан, већ тема скупа. Невезано за овај форум или неког његовог члана лично, већ за друштво у целини.

Inače, očigledno nisi dovoljno pratio dešavanja po svetu.

И даље нисам добио пример државе где је законски ограничено право стрејт људима на венчавање или заснивање породице зато што су стрејт. "Дешавања по свету" су нејасан појам, ту имаш и Сан Франциско и Саудијску Арабију.

Da li ti mrdaš negde van svog naselja? Pričaš o dešavanjima u centru kao da su van tokova svih dešavanja u gradu i kao da nemaju nikakvog uticaja na tebe i okolinu. Jednom prilikom sam se zatekao na Vidikovcu i morao sam da idem do Takovske ulice. Na kraju sam morao da idem okolo naokolo , jer je neko dešavanje bilo u centru grada i blokiran kolovoz.
Takođe , ako je zakonom dozvoljeno svakome ko ne zna šta će da radi sa sobom , da može da izađe i blokira ulice , isto tako je i meni zagarantovano da mogu bez problema da stignem od tačke A do tačke B. Pri tom ne mislim na svakodnevne gužve zbog neadekvatnik saobraćanica i povećanog broja vozila na ulicama. Prošlog vikenda prvo promocija oficira , pa protest opozicije , pa u nedelju šetnja gej osoba i prijatelja , pa juče crkvenjaci i protest opozicije , danas derbi i neka trka oko Ade Ciganlije , plus ovaj vikend sve od Kalemegdana do Slavije , preko Kralja Milana , pretvoreno u pešačku zonu. I tako iz vikenda u vikend. Čisto da se razumemo , ja nisam od onih ljudi kojima se društveni život svodi na ispijanje piva , coca - cole i sl. u parkiću pored marketa sa društvom ili gledanje televije zavaljen u krevetu , a takvi su ovde glavni u branjenju svih dešavanja koja imaju za cilj blokiranje kolovoza i još na kraju ispada da su ustvari oni toliko aktivni da u stanu borave samo da bi prespavali.

To je druga priča, da li uopšte treba dozvoliti bilo kojoj grupi da blokira saobraćaj, gde i kada. Ja mislim da u principu treba, neko drugi npr. ti da ne treba, i to je u redu razlika u stavu. Ono što je bespotrebno u tim raspravama je ocenjivanje opravdanosti ili licemernosti zahteva onih koji blokiraju, njihovih "predstavnika" i šta oni oće od naše normalne porodice da naprave. Jer onda se ne raspravlja više o saobraćajnim problemima grada, nego o nekim malo delikatnijim stvarima.
Odosmo u of, izvinjavam se još jednom modovima, i ako ćemo raspravljati o ovim pravaškim pitanjima, verovatno postoje prikladnije teme od ove o zatvaranjima ulica. Živi bili.

Može svako da šeta, ali Grad mora da omogući prohodne koridore. Gej parada je morala da ima drugu trasu. Već sam pisao da sam prošle nedelje od Brankovog mosta do Batutove vozio sat vremena.

Poslato sa telefona

U principu , onaj ko ne mrda iz svog kraja , njega baš briga za blokiranje ulica. Onaj ko se i te kako kreće po gradu , njemu smeta. E tu je glavni problem. Pri tom svi ti što organizuju te stvari , kao da gledaju ko će veći kolaps da napravi. Forsiranje blokiranja kolovoza samo dovodi do kontra efekta. Čak i je da neko imao nameru da podrži nekoga , kada vidi da taj neko njega opstruira , odustane od podrške i to preraste u neku vrstu netrpeljivosti. Lepo su ovde pojedinci predlagali da se sva ta dešavanja izmeste na Ušće i niko nikom ne smeta. E , al' onda ne bi bilo toliko interesenata , jer koja je poenta organizovanja nečega , ako 3/4 grada ne zna da ti organizuješ nešto.
Inače , ove rasprave se ne bi ni vodile da ovde nema onih koji žučno brane ovakve stvari u svakoj prilici i pokušavaju da takav stav nametnu kao normalan. Nit' je ovo ovde Zapad , nit' imamo metro , pa da možemo normalno da funkcionišemo , na šta vole da se pozivaju.

Posle 20 godina parade ponosa u Beogradu i dalje se koristi argument "blokirane ulice" kao izgovor za homofobiju.
Protesti su svakog vikenda, a protivljenje zatvaranju ulica zbog parade ponosa jednom godisnje je neuporedivo vece.
Postenije je da kazete da ste protiv LGBT prava i sloboda, nego sto isticete to da vam smetaju zatvorene ulice. Licemerje.

Nema vise smisla ni raspravljati o ovome, kome smeta neka se preseli u provinciju.

Ko god da zaustavlja saobraćaj, smeta mi kolaps ako nastaje zbog toga. Kada se planira ruta, moraju se uzeti u obzir i da li su neki radovi u toku, a mogu se i saobraćajci staviti na bitne raskrsnice jer tada nisu iste frekvencije saobraćaja na raskrsnicama u blitini, pa semafori uglavnom ne rade dobro svoj posao.

Ili recimo treba dozvoliti neka leva skretanja (koja inače nisu dozvoljena) na mestima gde je u tom trenutku to potrebno.

Apsolutno mi ne smeta onaj ko organizuje šetnju (ili trku), već Grad koji to ne ume da "hendluje" i prilagodi.

Verujem da vecini smeta SVAKO zatvaranje ulica bilo da je rec o gej paradi, 1 od 5 M ili nesto trece.
Ovde je polemika o gej paradi pa je red da se i gej populacija dozove razumu i da obzirom na ocajno stanje saobracaja u gradu i permanentne guzve, pokusa da izbegne doprinos postojecem haosu jer je licemerno vaditi se na ostale proteste za koje isto ovo vazi da ometaju saobracaj.
Niste zadovolji statusom LGBT pripadnika. Pravac pred odgovarajuce ministarstvo.
Niste zadovoljni socijalnim statusom. Pravac pred odgovarajuce ministarstvo.
Niste zadovoljni pravima gradjana. Pravac pred odgovarajuce ministarstvo.
Niste zadovoljni informisanjem i javnim medijima. Pravac pred odgovarajuce ministarstvo.
Pa im sesti na grbacu, ako treba svaki dan, da menjaju ono sto ne valja jer za to postoje.
Mali off ali sta bi trebali da rade gradjani Zrenjanina koji nemaju godinama cistu vodu i time je ugrozeno zdravlje 75000 ljudi?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=662880#p662880:110m60w1 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Ned Sep 22, 2019 1:22 pm[/url]":110m60w1]Kao što rekoh, oni će uvek tražiti još. Šta god da im daš, uvek će zahtevati nešto više. A svako neslaganje ili nemogućnost da im se izađe u susret opisaće i predstaviti kao govor mržnje, nasilje, tiraniju, ksenofobiju...

Cenim da su svi do jednog , srčani branioci gej populacije , kao i deklarisani gejevi , bili na paradi u pretprošlu nedelju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663028#p663028:3c2rw5y6 je napisao(la):
solecar » Ned Sep 22, 2019 11:58 pm[/url]":3c2rw5y6]U principu , onaj ko ne mrda iz svog kraja , njega baš briga za blokiranje ulica. Onaj ko se i te kako kreće po gradu , njemu smeta. E tu je glavni problem. Pri tom svi ti što organizuju te stvari , kao da gledaju ko će veći kolaps da napravi. Forsiranje blokiranja kolovoza samo dovodi do kontra efekta. Čak i je da neko imao nameru da podrži nekoga , kada vidi da taj neko njega opstruira , odustane od podrške i to preraste u neku vrstu netrpeljivosti. Lepo su ovde pojedinci predlagali da se sva ta dešavanja izmeste na Ušće i niko nikom ne smeta. E , al' onda ne bi bilo toliko interesenata , jer koja je poenta organizovanja nečega , ako 3/4 grada ne zna da ti organizuješ nešto.
Inače , ove rasprave se ne bi ni vodile da ovde nema onih koji žučno brane ovakve stvari u svakoj prilici i pokušavaju da takav stav nametnu kao normalan. Nit' je ovo ovde Zapad , nit' imamo metro , pa da možemo normalno da funkcionišemo , na šta vole da se pozivaju.

A ti bas moras vikendom kolima u centar? Pitam jer su ove blokade u centru upravo u vecini slucajeva - vikendom. Ako je poslom ok, ako je nesto drugo u pitanju.....strpi se ili idi pesaka. I ja sam vozac, ne zivim u centru. Jedan od najvecih problema Beograda je sto svi sedaju u auto i kad nemaju potrebe za najmanju sitnicu ako treba upalice auto i za 1 kilometar voznje.
Nece gospoda u javni prevoz niti noge da koriste. Pa eto vam guzve i zastoji, uzivajte

Kada kolima kreneš u centar, možeš da se izvučeš iz gužve na neki način. Kada je bila Parada potez Brankov most, Brankova, tunel, Svetogorska, Ilije Garašina je bio zakrčen oko 20h. Bus tu ne bi pomogao nikako. Na kraju je pomoglo da izađem nekako na Bulevar i pređem preko šina u smer ka Vuku koji je bio skroz prazan.

"4 bulevara" su bila neupotrebljiva, a mnogo bi značila da su bila slobodna.

Zion Williamson":1foennpw je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663028#p663028:1foennpw je napisao(la):
solecar » Ned Sep 22, 2019 11:58 pm[/url]":1foennpw]U principu , onaj ko ne mrda iz svog kraja , njega baš briga za blokiranje ulica. Onaj ko se i te kako kreće po gradu , njemu smeta. E tu je glavni problem. Pri tom svi ti što organizuju te stvari , kao da gledaju ko će veći kolaps da napravi. Forsiranje blokiranja kolovoza samo dovodi do kontra efekta. Čak i je da neko imao nameru da podrži nekoga , kada vidi da taj neko njega opstruira , odustane od podrške i to preraste u neku vrstu netrpeljivosti. Lepo su ovde pojedinci predlagali da se sva ta dešavanja izmeste na Ušće i niko nikom ne smeta. E , al' onda ne bi bilo toliko interesenata , jer koja je poenta organizovanja nečega , ako 3/4 grada ne zna da ti organizuješ nešto.

A ti bas moras vikendom kolima u centar? Pitam jer su ove blokade u centru upravo u vecini slucajeva - vikendom. Ako je poslom ok, ako je nesto drugo u pitanju.....strpi se ili idi pesaka. I ja sam vozac, ne zivim u centru. Jedan od najvecih problema Beograda je sto svi sedaju u auto i kad nemaju potrebe za najmanju sitnicu ako treba upalice auto i za 1 kilometar voznje.
Nece gospoda u javni prevoz niti noge da koriste. Pa eto vam guzve i zastoji, uzivajte
Kola najmanje koristim , tako da me njihovo neomogućavanje maltene ni ne pogađa. Iako imam kola , više sam okrenut gradskom prevozu , zato što sam odavno zaključio da na mnoga mesta ne mogu ništa brže i komfornije da stignem nego li sa gradskim prevozom. Pod tim računam i problem sa parkingom.
Drugo , gužve u centru nemaju efekta samo na centar. Da bi to neko mogao da shvati , mora da se kreće po gradu. Pre neki dan sam , od trenutka kada mi je došao autobus 40A , od Prokopa do Cvijićeve išao 55 minuta. Bilo je oko 16h. Ali ovo je bilo u trenutku kada nije nikakvih šetnji , proslava i sl.
Treće , meni nije problem da idem peške , i što je poražavajuće , do nekih lokacija brže stignem peške nego gradskim prevozom. Ali nisu baš svi u mogućnosti da idu peške.

P.S.
U 90% slučajeva idem poslom u grad. Jednostavno , postoje neke stvari koje ne mogu da čekaju da prođu ovi ili oni ili da se neke manifestacije završe. I nije baš da su ta dešavanja samo vikendom.

Сложићемо се да постоје ствари које не могу да сачекају, а то су животи људи који само желе да живе са вољеном особом као што ти то можеш.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

И то ће им омогућити некаква парада активиста и позера?

Сигурно им неће омогућити маса хомофоба са беобилда :D

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

LGBT припадници не смеју правити хаос по граду. Исто важи за обичне људе.

Somi303":2yqj8f28 je napisao(la):
Сложићемо се да постоје ствари које не могу да сачекају, а то су животи људи који само желе да живе са вољеном особом као што ти то можеш.
Postoji nešto što se zove vanbračna zajednica. Ko njima brani da žive zajedno i da se vole?

Somi303":2yqj8f28 je napisao(la):
Сигурно им неће омогућити маса хомофоба са беобилда :D
Pretpostavljam da si i ti bio u prvim redovima pretprošle nedelje. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663229#p663229:2xt8x76u je napisao(la):
solecar » 23 Sep 2019 06:20 pm[/url]":2xt8x76u]
Somi303":2xt8x76u je napisao(la):
Postoji nešto što se zove vanbračna zajednica. Ko njima brani da žive zajedno i da se vole?
Sole, care, ne priznaju im se nikakva prava iz vanbračne zajednice. To jeste ozbiljan problem, štagod ko mislio.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663231#p663231:169tvmeb je napisao(la):
Пантограф » Pon Sep 23, 2019 7:30 pm[/url]":169tvmeb]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663229#p663229:169tvmeb je napisao(la):
solecar » 23 Sep 2019 06:20 pm[/url]":169tvmeb]
Somi303":169tvmeb je napisao(la):
Sole, care, ne priznaju im se nikakva prava iz vanbračne zajednice. To jeste ozbiljan problem, štagod ko mislio.
Niko njemu fizički ne brani da živi sa osobom istog pola. Šta god ko mislio o tome. A inače ni vanbračna zajednica između muškarca i žene nema ista prava kao bračna zajednica. Ima neka , ali ne sva. Znam par prijatelja / rođaka koji su imali problema zbog toga , pravne prirode. A i ovako ne možeš da ostvariš prava na neke stvari , kao što je recimo socijalna pomoć... I za ovaj slučaj znam iz priče drugara.

Ja и даље не видим како су све ове параде допринеле побољшању популације у чије име се парадира? Нити видим како ће и наредне томе допринети. Власт их организују чисто про форме.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663074#p663074:yw7qk6ao je napisao(la):
Drakche » Pon Sep 23, 2019 9:09 am[/url]":yw7qk6ao]Posle 20 godina parade ponosa u Beogradu i dalje se koristi argument "blokirane ulice" kao izgovor za homofobiju.
Protesti su svakog vikenda, a protivljenje zatvaranju ulica zbog parade ponosa jednom godisnje je neuporedivo vece.
Postenije je da kazete da ste protiv LGBT prava i sloboda, nego sto isticete to da vam smetaju zatvorene ulice. Licemerje.

Nema vise smisla ni raspravljati o ovome, kome smeta neka se preseli u provinciju.

Evo ja priznajem da sam protiv LGBT prava i sloboda i najmanje mi smeta zatvaranje ulica jednom godišnje. Smeta mi generalno LGBT populacija koja svoju normalnost (kako za sebe kažu) ispoljava nenormalno. Homoseksualni to NE ČINE, ponosni paraderi čine i to tendeciozno narušavajući sve moralne principe, a po blagoslovu svih koji bi da zatru i seme i pleme Srbima, a s tendecijom da se homoseksualcima pridruže i druge ponosne psihodevijante osobe.

Čuj tebe Drakče, što bih ja išla u provinciju zbog, kako si u prethodnom komentaru lepo opisao paradere:
Europrajd je donekle garancija da mozes slobodno da se vratis kuce tramvajem obucen kao papagaj na stiklama, samo sto nisam siguran da li je to svugde opusteno u Beogradu.

Eto, nisam licemerna a ako sam za nekoga homofob, pristajem na to iako izričito naglašavam da sam protiv "ponosnih paradera" a ne homoseksualnih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663212#p663212:yw7qk6ao je napisao(la):
Somi303 » Pon Sep 23, 2019 6:04 pm[/url]":yw7qk6ao]Сложићемо се да постоје ствари које не могу да сачекају, а то су животи људи који само желе да живе са вољеном особом као што ти то можеш.

Rasplakaću se! :laugh: Pa ko im brani da se vole?!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663231#p663231:yw7qk6ao je napisao(la):
Пантограф » Pon Sep 23, 2019 7:30 pm[/url]":yw7qk6ao] Sole, care, ne priznaju im se nikakva prava iz vanbračne zajednice. To jeste ozbiljan problem, štagod ko mislio.
Zar i ti sine? :bash:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=662867#p662867:yw7qk6ao je napisao(la):
Bender Rodriguez » Ned Sep 22, 2019 12:53 pm[/url]":yw7qk6ao]
Najprostije rečeno, LGBT organizacije i ljudi koji se prže i učestvuju u gej paradama su ono što Amerikanci zovu ''attention whores''. Iskompleksirani ljudi željni pažnje, koji često imaju psihičke probleme, ali umesto da ih rešavaju na normalan način, oni bi radije da prilagođavaju svet sebi, a ne da sebe prilagode svetu i da žive svoj život kao i svi ostali. Uključujući i druge gejeve koji samo žive svoje živote.

Tako da manite me tih priča. LGBT organizacije nikad neće biti zadovoljne. One uvek traže nešto više. Uostalom, to i jeste svrha njihovog postojanja. Ali baš zato što će uvek da traže više, zato negde mora da se podvuče crta i da se stane u ugađanju i dopuštanju.
:kk:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663102#p663102:yw7qk6ao je napisao(la):
tzoran1 » Pon Sep 23, 2019 11:01 am[/url]":yw7qk6ao]
Mali off ali sta bi trebali da rade gradjani Zrenjanina koji nemaju godinama cistu vodu i time je ugrozeno zdravlje 75000 ljudi?

@Пантограф, ovo je ozbljan problem a ne to što si ti naveo u komntaru.

E nije ni ta voda u zrenjaninu ozbiljan problem nego je stanje u zdravstvu u Srbiji.
E nije ni stanje u zdravstvu nego nepostojanje pravne drzave u Srbiji.
E nije ni nepostojanje pravne drzave nego su klimatske promene.
E nisu ni klimatske promene nego su podaci iz IPBES izvestaja o globalnom stanju biodiverziteta i ekosistemakih usluga.
Je li Ksenija, ko je tebe postavio za moralnog arbitra i rangiracicu drustvenih problema?
To koliki je nesto problem je vrlo subjektivna kategorija i zavisi od tvoje pozicijalnosti u drustvenoj matrici.
Ne prestajete da me fascinirate vi koji sebi dajete za pravo da tako samouvereno "dajete" i "oduzimate" odredjenim drustvenim segmentima neka prava. Narocito kad to radite po identitetskom kljucu.
Bender, kazes "lgbt organizacije uvek hoce jos"? Ma nije valjda? Nije dovoljno da se izbore za slobodu okupljanja nego hoce i antidiskriminacione zakone (koji se primenjuju)? Pa onda nece ni samo to, nego hoce i zakonski resena pitanja poreza, nasledjivanja, zdravstvenog osiguranja itd. Pa tamo neke trans osobe hoce da ih sistem rodno vidi na nacin na koji oni i njihova sredina sebe vide nakon tranzicije. Pa tako malo po malo, mic po mic, izbore se za skoro jednaka prava....auuu...kakve su to opasne stvari. Ne stignes ni da se okrenes, a ono nestadose te divne tradicionalne nejednakosti na kojima pociva ovo nase drustvo. Satrlo se to srpsko seme, da citiram Kseniju.
Nije dovoljno sto smo zenama dali pravo glasa i sad jos moramo da se krijemo kad ih tucemo, nego cemo sutra jos i mi da budemo krivi kad pretucemo pe*ere, ci*ane, *iptare ili kad silujemo zene...a ne ko u dobra stara vremena da se zna da su oni krivi "jer su provocirali".
Strasne stvari.
Sreca nasa da postoje ovakvi hrabri branioci (i arbitri) "javnog morala" i prava vecine koja, jel te, naravno da treba da ima veca prava od bilo koje manjine.

Ок, хајде да резимирамо, шта се тачно постигло с ових неколико парада по питању побољшања статуса популације хомосексуалаца?

Vrh