Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

Da li je to nova taktika?
Kada se zakaze neki protest koji svrbi vlast, oni odmah smisle neki cirkus koji se odrzava bas tamo i u to vreme gde ce srecne narodne mase doci da se raduju naj.. naj.. u novijoj istoriji :laugh:
Naravno, posto pada kisa nikog nema da da podrsku fudbalerima na mundijalskom trgu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=545079#p545079:j842dry8 je napisao(la):
tribi » Pet Jun 15, 2018 5:03 pm[/url]":j842dry8]Ono što se na kamerama može videti, ispred skupštine i u okolnim zatvorenim ulicama ne dešava se apsolutno ništa i nema žive duše. Ovu odluku su doneli na vrat na nos jer je najavljen protestni skup ispred skupštine zbog cene goriva.
I onda mi posle kažu ''previše uplićeš politiku u sve/vidiš politiku u svemu''. Pa kako da ne uplićem kad su ovakve stvari postale ko dobar dan. :roll:

Podržavam zatvaranje ako postoji alternativa, to jest metro, te se može bezbolno uz gubitak nekoliko minuta prilagoditi izmeni. Inače teško.

Bender Rodriguez":2y9xqfza je napisao(la):
I onda mi posle kažu ''previše uplićeš politiku u sve/vidiš politiku u svemu''. Pa kako da ne uplićem kad su ovakve stvari postale ko dobar dan. :roll:

Vidiš da i meni na ovom forumu isto to imputiraju. :D

A znaš koji mi to imputiraju (?).
Upravo gospoda POLITIKANTI, kojima je inače mesto u kanti.

je*em ti ovakvu drzavu koja podrzava a sto je najgore i finansira ovo blejanje of fudala, oni nesto malo trce za loptom a zaradjuju milione dok deca umiru u bolnicama, a usput navijaci kad god je neki derbi razvale pola grada i izadje ko zna kolko iljada policije i opet nije dovoljno, klinci u osnovnim i srednjim se uce da je dobro loziti se na fudbalere i davati pare na glupave slicice i ta sranja, bolje nego na hranu verovatno, kladionice su ok i normalne, to je zapravo jako dobro i progresivno da su nam od 10 lokala 7-8 kladionice, to znaci da je to zdrava ekonomija, ljudi imaju pare, neka daju, drzava uzima porez od vlasnika kladionica koji uopste ne peru pare, sve je cisto ko suza

kaze vucic "ne mozemo se izborimo sa navijacima", a na sledecem intervijuu vezano za vojsku "mi smo mocna drzava"

je*em nas u usta

Nemam ništa protiv pretvaranja Trga Nikole Pašića u Fudbalski trg , jer i ranije je pomenuti trg bio pretvaran u raznorazne druge trgove , aliu imam protiv toga što zatvore pola centra pa zbog toga ispaštam , jer moram da se snalazim kako znam i umem da se vratim kući ili da odem negde. Eto recimo danas , 36 je parče od GŽS do Generalštaba prelazio 15 minuta , da bi semafor prošao tek iz trećeg puta. A na svu tu muku , još i saobraćajci dodatmo napravili kolaps. Nemanjima ulica zakrčena od Kneza Miloša sve do Slavije , a "genijalci" uzmu i zaustave saobraćaj u Kneza Miloša i krenu da puštaju u Nemanjinoj , i naravno eto totalnog kolapsa , umesto da su pustili saobraćaj u Kneza Miloša da ide sve dok se ne raščisti pomenuti zakčeni pravac , kako bi mogao da primi nadolazeća vozila iz pravca GŽS.

Kakvi su ovi neandertalci, kad su videli da pljusti kisa i nema zive duse ne znam zasto nisu otvorili ulice za saobracaj. Danas sam se vozio od VMA do Trga 45 minuta u taksiju... Sad moze da se blokira grad a kada za gorivo blokiraju onda su to strani olos i placenici.

Grad ne smeju da blokiraju protesti protiv ludačkih cena goriva, ali je sasvim uredu kada blokade nastanu kao rezultat Vesićevih menaĐerskih sposobnosti.

E pa to je tako kada postoje poželjne blokade (koje organizuju vlasti ili njihovi sateliti) i one nepoželjne (koje organizuju građani).

Mada, hhhmmm, meni je mnooogo sumnjivo ovo oko blokada zbog cene goriva...
Sve više stičem utisak da i ova oko goriva predstavlja jednu od poželjnih blokada, koja će najverovatnije biti (zlo)upotrebljena u politikantske svrhe.

Pa ako do sada nisi primetio , svaki mogući protest se pretvori u politikantske svrhe , kako kažeš , bio on poželjan ili ne , bio on režiran od strane građana ili nezadovoljnih sindikalaca. I posle se ovde kaže kako se vidi politika u gotovo svim stvarima. Pa prosto je nemoguće da se ne vidi u nekim situacijama.

P.S.
Samo bih podsetio na ovogodišnju noć muzeja. Ko je bio u gradu , zna o čemu pričam.

Istog dana , u isto vreme , proslava titule Zvezde , protest zbog poplave Valjevske gračanice i nakon toga drugi protest od Nemanjine do RTS - a i nazad.

Od svih letećih cirkusa meni najviše idu na živce oni ''Branitelji manastira'' što se šetkaju svakog drugog dana uzduž i popreko.

Da zanemarim što brane nešto što uopšte nije manastir, da zanemarim što se bore za nešto što je svršen čin, da zanemarim što se služe izvrtanjem činjenica da bi ostvarili svoje ciljeve... samo se pitam otkad je to 30 ljudi dovoljno da se zaustavljaju kolovozne trake (znači ne saobraćajne, nego kolovozne, po ceo jedan ''smer'' ulice) i blokira deo grada na dva sata? Kažem dva sata jer se gospoda namerno kreće brzinom puža, da bi zalobkirali što više saobraćaja i privukli što više pažnje. I pritom ne poznajem nikog ko ima lepo mišljenje o njima ili ih podržava, što se vidi i po tome da ih je i dalje šaka jada.

E pre svih ostalih gej parada, fudbalkih ''slavlja'', snimanja i ostalih cirkusa, prvo bih voleo da pitam ove uz Grada na osnovu čega daju takvoj jednoj grupi da svaki drugi dan blokira grad.

Ovo prvo što si naveo u poslednjem pasusu , očekuje nas u sledeću subotu.

Gej parada? Opet? Koja je to po redu u godini, šesta...?

Pošto znam da moraju uvek da pomeraju granice i teraju inat, pa tako na proleće imaju neke dane, na leto je kao neka šetnja, na jesen je parada... Jedna organizacija, sto ljudi, tri parade... :roll:

Oni su pravi dokaz one izreke ''daj im prst, tražiće ti šaku''.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=545263#p545263:3higzkaa je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sub Jun 16, 2018 12:41 pm[/url]":3higzkaa]Od svih letećih cirkusa meni najviše idu na živce oni ''Branitelji manastira'' što se šetkaju svakog drugog dana uzduž i popreko.

Da zanemarim što brane nešto što uopšte nije manastir, da zanemarim što se bore za nešto što je svršen čin, da zanemarim što se služe izvrtanjem činjenica da bi ostvarili svoje ciljeve... samo se pitam otkad je to 30 ljudi dovoljno da se zaustavljaju kolovozne trake (znači ne saobraćajne, nego kolovozne, po ceo jedan ''smer'' ulice) i blokira deo grada na dva sata? Kažem dva sata jer se gospoda namerno kreće brzinom puža, da bi zalobkirali što više saobraćaja i privukli što više pažnje. I pritom ne poznajem nikog ko ima lepo mišljenje o njima ili ih podržava, što se vidi i po tome da ih je i dalje šaka jada.

E pre svih ostalih gej parada, fudbalkih ''slavlja'', snimanja i ostalih cirkusa, prvo bih voleo da pitam ove uz Grada na osnovu čega daju takvoj jednoj grupi da svaki drugi dan blokira grad.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=545269#p545269:3higzkaa je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sub Jun 16, 2018 1:01 pm[/url]":3higzkaa]Gej parada? Opet? Koja je to po redu u godini, šesta...?

Pošto znam da moraju uvek da pomeraju granice i teraju inat, pa tako na proleće imaju neke dane, na leto je kao neka šetnja, na jesen je parada... Jedna organizacija, sto ljudi, tri parade... :roll:

Nameračila sam se baciti koje slovce ali, nakon ovih redova odustah od namere, jer sve je rekao sjajni Bender Rodriguez.
Bravo mladiću! Svaki puta trojka
2739187385.gif

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=545269#p545269:314fs5ic je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sub Jun 16, 2018 1:01 pm[/url]":314fs5ic]
Mogu da mu dam prst , ali on neće tražiti šaku. :)

Prva ovogodišnja Parada ponosa u Beogradu, pod nazivom "Ponos Srbije" i pod sloganom "Matičarka, normalno", održaće se od 11 sati u Pionirskom parku. Prema najavama organizatora, okupljeni će zatim prošetati do Studentskog parka.

Najavljeno je da će se kretati preko Trga Nikole Pašića, Terazija, Kolarčevom, pa preko Trga republike i zatim Vasinom do Studentskog parka. Planirano je da cela manifestacija traje do 14 sati.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... do-14-sati

Prva ovogodišnja Parada...

Jer zašto terati inat celom društvu samo jedanput godišnje...

Kao što dobra pesma postane dosadna kada se neprestano pušta svuda, tako i Parada ponosa postaje dosadna i gubi svaki smisao.

Da sam neka vlast (srećom nisam), sve ove grupe koje protestuju ili paradiraju na ulicama grada bi dobile "prostor" adekvatan svojoj brojnosti.
Ovako ispada da jedan kucni savet moze da blokira najvaznije i najprometnije saobracajnice u gradu.
Uopste mi nije vazno koje i kakve ideje zastupaju, protiv toga ili za to se ori na drugacije nacine, ali homo, trans, cuvari (cega?)...
Smesne grupice kojoj vlast povladjuje da bi se hvalila toboznjom demokratijom.
Predstava, poput realiti programa.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Sto su obrisani prethodni postovi?

Mimo teme su i vulgarni.

Kako sve mirno protice od 2012. kada gazda drzi na lancu sve huligane i divljake. I pusta ih po potrebi, nekad sa fantomkama nocu nekad bez preko dana...

B92 su sami su rekli da je bilo oko 100 ljudi. I da će za tri meseca biti nova parada jer, iako kobajagi traže iste uslove, u Srbiji su čak i gejevi podeljeni i zaraćeni, pa tako jedna te ista populacija ljudi ima 2362346296 različitih frakcija i parada. A svoj inat jedni drugima vode preko tuđih leđa i vremena.
100 ljudi, sa sve pratećim gostima, VIP zvanicama, decom i ostalim ne-gej osobama. Znači nema ukupno ni 50 gejeva.

Dakle, apropo teme - 50 ljudi blokira ceo centar na tri sata. I to je kao normalno...

P.S.
Mada je dobro da je javnost naučila da ih ignoriše. Tako je i najbolje. Prošeta se tih par politkanata i kompleksaša, svojom (malo)brojnošću pokažu da ne predstavljaju gej populaciju zemlje nego svoje lične interese, policija ide kući što pre, vlast može da se pohvali Evropi kako je održala paradu da nam ne bi drobili, život se nastavlja, nema štete, a već sutra se niko neće ni sećati da se ovo sve održalo. Bilo, prošlo, izigrala se deca, idemo dalje.

Ih , de se nećemo sećati. Pa skoro svaki dan neka blokada grada , što zbog protesta , šetnji , proslava , parada , "K" trka (po želji upisati broj ispred slova), vremenskih (ne)prilika... Jedva da mogu da se sastave dva dana da se može normalno proći.

Vrh