Šta je novo?

Usce Multifunctional Centre - [ Tržni Centar | 130 000 m² ]

Kako napreduje renovacija, rade sve prodavnice?
Pola radnji radi, pola je zatvoreno. Mnoge radnje su zamenile mesta/spratove. Npr. Fashion&Friends se iz prizemlja preseljava tamo gde je bila muška Zara, a muška Zara je tamo gde je bio C&A.

Sprat na kome je bioskop i food court se još ne radi. Sve je isto. Jedino su dodali još jedne pokretne stepenice koje izlaze pravo u food court.

Na -2 radi Maxi i DM a ostalo je još zatvoreno. Taj prostor je proširen, valjda na račun garaže.

Promenili su svuda pločice po podu, ubacili su 2-3 novih pokretnih stepenica ali nema tu neke drastične promene - hodnici su ostali uzani, kakvi su i bili. Neće ni posle renoviranja moći da parira Galeriji.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Promenili su svuda pločice po podu, ubacili su 2-3 novih pokretnih stepenica ali nema tu neke drastične promene - hodnici su ostali uzani, kakvi su i bili. Neće ni posle renoviranja moći da parira Galeriji.
Pa šta ako neće moći da parira Galeriji. Ni ne nema potrebe za time.

Uski hodnici ce uvek biti rak rana Usca. Arhitekte su podcenile posetu. Ali ce svakako dobro doci renoviranje jer je vec dugo demode. Ipak je proslo 15 godina pa je vreme za novine

1000041323.jpg
1000041322.jpg

Tako je u inostranstvu već neko vreme (Hrvatsta, Austrija, Italija...) bilo je pitanje trenutka kad će kod nas da krenu sa takvim konceptom. Sve kase su samouslužne, jedino za povraćaje imaju par normalnih kasa. Pozitivno je da je broj kasa velik, većina prima keš i jako su jednostavne za korišćenje.

Inače otvorena je nova ekspozitura Raiffeisena na novoj lokaciji (preko puta iStyle-a otprilike), više ne rade sa kešom tj. bezgotovinska je ekspozitura. (Tako da su jedine preostale gotovinske ekspoziture na NBG centrala u Đorđa Stanojevića i Merkator centar.

Često viđam da na kasama po marketima imaju problem sa skidanjem istih. Tu pre svega mislim na one koje se meću na piće. Ove na garderobi se lakše skidaju.

Šta znam, nije mi problem da očitam bar kod, platim karticom, pa i na rate ako postoji opcija, ali skidanje zujalice mi je već previše.

Nisam baš toliko nespretan, ali prateći uputstvo, nisam uspeo sam da je skinem u Zari. Naravno da je prosto kada se navikneš, ali kažem da čak ni zaposlena koja nam je pomogla, nije uspela za 3 sekunde da skine istu.

U Dekatlonu nemaju zujalice, a isti je princip.

Generalno, gužve na kasama, ako postoje, nastaju zbog neorganizacije dela sa kasama. Dekatlon niz je nešto najlogičnije (jedan red, više kasa) i zaista ne razumem zašto taj princip ne važi svuda gde postoji više od jedne kase (supermarketi).

Mora da postoji barem jedna kasa gde se plaća na klasičan način, jednostavno mora.

Ma kakvi - kes se namerno izbacuje iz upotrebe, da bi kontrola nad stanovnistvom bila sto veca, i da sutra mogu na dugme da ti ukinu pristup osnovnim stvarima. Velike korporacije i prodavci koje podsticu konzumerizam su direktni izvrsitelji takvih naloga. Ok je kad ne mozes da kupis novu majicu za kes, ali sta ce biti sutra kad ne budes mogao da kupis hleb? Mada su vec poceli i sa tim...
https://www.aboutamazon.com/news/retail/amazon-one-whole-foods-market-palm-scanning

Kittzerricca
Nije nuzno negativna stvar za hramove potrosnje

Poslednja izmena:
Vrh