Vala ja bih radije korumpiranu bagru, nego ovakvu suludu i idiJotsku "ideju".zaffa":1sczj5at je napisao(la):oni baš vole spomenikeali makar imaju neki plan i viziju, voleo bih da vidim ovako nešto za beograd
Naišao sam na adekvatan odgovor na drugoj temi...hazard":nn953kcf je napisao(la):Ovaj makedonski pristup mi je nekako, ne znam, jadan, pokusavaju da izgrade evropsku prestonicu iz 18. ili 19. veka ili u najboljem slucaju s pocetka 20. veka, ali sve to na pocetku 21. veka. Nekako to odise nekim nacionalistickim kompleksom inferiornosti. Naravno nemam nista protiv obnavljanja starih zgrada, to podrzavam. A sto je sve bazirano na falsifikovanoj i iskrivljenoj istoriji, to je vec debeli oftopik pa necu o tome.
Oni barem imaju neki plan i ambicije...stf":nn953kcf je napisao(la):Prvo sredi SVOJE dvoriste, pa onda pljuj po tudjem poslu.
Jao jbt to "prvo sredi svoje dvoriste" se danas koristi kao neki izgovor da se zabrani bilo kakva kritika. Ja svoje dvoriste jesam sredio, ono ima nekih 10 metara kvadratnih, redovno ga cistim a i letos smo stavili nove plocice na jedan deo, da sto moze fino da stane, sa sve stolicama.lukpot":jyzb1nl7 je napisao(la):Oni barem imaju neki plan i ambicije...stf":jyzb1nl7 je napisao(la):Prvo sredi SVOJE dvoriste, pa onda pljuj po tudjem poslu.
Političke elite, ne građana, treba napomenuti. To što se građani ne bune mnogo je već druga priča...Alo ljudi, ovo sa Skopljem je tipicno malogradjansko nacionalisticko kompleksastvo velikim delom, red je da se to kaze.
Nisam mislio na tebe direktno kad sam govorio za dvorište, naravno, a nije mi bila namera ni da prozivamhazard":1xgseolz je napisao(la):Jao jbt to "prvo sredi svoje dvoriste" se danas koristi kao neki izgovor da se zabrani bilo kakva kritika. Ja svoje dvoriste jesam sredio, ono ima nekih 10 metara kvadratnih, redovno ga cistim a i letos smo stavili nove plocice na jedan deo, da sto moze fino da stane, sa sve stolicama.
Si zadovoljan?
I sad ispada s tim komentarom kao da se u Beogradu bas nista ne radi (a dosta drzavnih zgrada je sredjeno, gradice se novi sudovi pogledaj danasnje novine), a drugo ja nisam taj koji o gradnji u Beogradu odlucuje tako da ne znam zasto mene prozivas.
i pazi "oni imaju neki plan i ambicije". Je l onda treba da se divimo onom manijaku u Turkmenistanu sto je izgradio ogromnu zlatnu statuu samog sebe koja rotira uvek prema suncu? Covek je bar imao plan i ambicije, i jos bolje, sproveo ih u delo!
Alo ljudi, ovo sa Skopljem je tipicno malogradjansko nacionalisticko kompleksastvo velikim delom, red je da se to kaze.
To za istoriju je fakat i njihov (koristim to labavo, nije kao da govorim o svakom Makedoncu) kompleks inferiornosti proizilazi iz toga, a manje iz nekog naseg gledanja na stvar. No to nije tema za ovaj topik pa necu vise o tome. Nemam nista protiv Makedonaca kao takvih ali neke su cinjenice ipak cinjenice. A veruj mi cinjenica da makedonska vlast pravi nacional-ludoriju ne cini da se ista bolje osecam o Srbiji. Samo komentarisem onako uzgred.lukpot":1aql5p6e je napisao(la):Nisam mislio na tebe direktno kad sam govorio za dvorište, naravno, a nije mi bila namera ni da prozivamMislio sam generalno na našu(lošu) naviku da govorimo o "falsifikovanoj i iskrivljenoj istoriji" Makedonaca. Kako da nemaju "kompleks inferiornosti" kad tako gledamo na njih. A sve to samo da bismo se sami bolje osećali sa našom ovakvom državom
![]()
U Beogradu ne postoji potreba za monumentalnim drzavnim zdanjima jer ona vec postoje, uglavnom su se sredjivale ili se sredjuju starije zgrade. A i spomenika brate imamo dosta (sto ne znaci da ne fali pokoji, ali nonstop ima novih). Mi u Beogradu imamo 2 skupstine, 2 zgrade Vlade, pre bombardovanja imali smo 2 MUPa, 3 dvora (4 ako bg skupstinu i predsednistvo gledamo odvojeno), zaista ne vidim potrebu za necim vise po tom pitanju. I kazem nemam nista protiv sto u Skoplju obnavljaju predratne zgrade, to je skroz ok.U Beogradu se ne gradi ništa ovakvih razmera, zar ne? Rekao bih ne, ni blizu...
Moj glavni utisak za to buduće Skoplje je "jbt, koliko spomenika hoće da načičkaju", ali zgrade su mi generalno ok... Jedino se pitam kako će se uklopiti u sadašnji izgled grada. Delovao mi je prilično siromašno, a ovo će mu baš lupiti kontrast.
Koliko se ja sećam od pre par godina - mrtva trka. U Beogradu je, zapravo, sam centar dosta čist.hazard":33kk1386 je napisao(la):Cistije od beogradskih u svakom slucaju