Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Nekad nije novac jedina prepreka, svaka cast i upravniku koji uspeva ulazu sa sa ovoliko stanova da sprovede ideju u delo.
 
Što je veća zgrada, odnosno, što je više stanova - mnogi troškovi su niži u odnosu na zgrade sa malim brojem stanova.
 
Da, a isto tako vise stanova teze se dolazi do nekog resenja nego sa manje stanova.
 
Ništa nije teško za odluke, jer kako većina odluči - tako će biti. :wink:
 
Ja prelomio - biću upravnik SZ zaključno sa 31.08.2020.
Nakon ovog datuma imamo rok od 30 dana (30.09.2020) da izaberemo novog upravnika (ili iz redova stanara ili profesionalnog).
Ako do 30.09.2020. ne izaberemo upravnika, lokalna samouprava će nam dodeliti prinudnog upravnika.

Puk'o mi je film, jer su stanari iz potkrovlja uklonili natpis koji sam postavio na vrata sušionice, jer, na kraju krajeva, upravnik ima i obavezu da označi sve zajedničke prostorije.
Dakle, stanari iz potkrovlja (radi se o 2 stana između kojih se nalazi sušionica) su uklonili natpis sa vrata koji sam postavio pre nekoliko meseci, a na kome je pisalo ovo: Zajednička prostorija - SUŠIONICA - izlaz u slučaju opasnosti.
Znači, ovi stanari su, činom uklanjanja natpisa sa vrata - automatski stavili do znanja da su uzurpatori zajedničke prostorije, koja služi i za evakuaciju, jer ima izlaz preko terase na druge ulaze u zgradi.

Naravno, sutra-prekosutra ću napraviti frku njima, uz obavezno prisustvo svedoka.

Takav ljudski otpad ne zaslužuje pristojnog, kulturnog i normalnog upravnika, već onoga koji je poput njih samih - plaćaće ga (i ja zajedno sa njima), a ništa dobiti neće(mo).

Opet kažem, kakvi smo - bolje i ne zaslužujemo...
 
Ja bi ako su metalna vrata zavario ili zakovo pop nitnama novu plocicu postavio mini kameru i cekao
 
Hvala, direktore.

Vrata su klasična, drvena.

Sročio sam tekst koji ću ubaciti svima u sanduče. Napisao sam da upravnik nalaže uzurpatorima da do 31.08.2020. u potpunosti isprazne zajedničku prostoriju koju koriste kao ostavu, sa ciljem da se ova prostorija privede svojoj nameni (sušenje veša, održavanje sastanaka, druženje i zajedničke aktivnosti komšija, bezbedan prolazak za slučaj evakuacije i izlazak na zajedničku terasu). U slučaju da se do 31.08.2020. u potpunosti ne oslobodi zajednička prostorija, stanari koji podržavaju upravnika će se dogovoriti o svojim daljim potezima.

Samo da odštampam ovo saopštenje i ubaciću u sandučiće.

To ću još da odradim, pa onda odoh od svega ovoga, dosta mi je bilo punih 6 godina.
Da su ljudi normalniji i korektniji, ne bi mi bio nikakav problem da se i dalje angažujem.

Ovako, zaista više ne želim da trošim sebe radi onih koji to ne zaslužuju.
Ništa, plaćaćemo profi ili prinudnog upravnika, a ništa dobiti nećemo.
Neka, za to smo sami krivi, bolje od toga ne zaslužujemo.
 
Vladivoje admin/moderator zgrade :p
 
Admin zgrade u letnjem periodu :p
 
U americi živim. Sts buda ako stanar ne placa mesečnu uplatu za SZ? Ovde SZ može posle 3 meseca da ide na sud i traži da preuzmu stan i izbace stanara. Vidio sam slučajeve sa je stan isplaćen i izgubljen zbog par hiljada sto duguju SZ. Ovde se mesečno placa između $250-1000
 
MUKE SA UPRAVNIKOM ZGRADE: Zbog korone raskid ugovora nemoguć?

SITUACIJA sa virusom korona zatvorila je pojedine šaltere prestoničkih opština, pa tako usporila i posao registratora stambenih zajednica.
Zbog toga, mnogi stanari višespratnica trenutno su bez upravnika, jer ukoliko su mu dali otkaz ili ih je sam napustio, nisu u mogućnosti da "starog" izbrišu iz registra i verifikuju "novog".

Tako se, mnogi problemi stanara beogradskih zgrada nagomilavaju, a rešavanje nemaju kome da povere. Kad iskrsne neki kvar, koji su gradske službe dužne da otklone, posao preuzimaju stanari, kako bi izbegli mukotrpan proces pozivanja gradskih službi. U ovakav "vakuum" upali su i stanari zgrade u Ulici vojvode Stepe 278 na Voždovcu, jer je upravnik rešio da raskine ugovor sa njima. S druge strane, i upravnik ima problem, jer je on i dalje ovlašćena osoba, iako je otišao iz te zgrade.

- Od marta, otkad je počela ova situacija, ne rade registratori na Opštini Voždovac i ne mogu formalno da dobijem rešenje da nisam više upravnik zgrade u Vojvode Stepe 278 - kaže za "Novosti" Đorđe Aleksić, profesionalni upravnik. - Dao sam im otkaz, više ne naplaćujem svoje usluge njima, ali se svakako nismo još zvanično razišli. Tako ni stanari ne mogu da ozvaniče saradnju sa drugim upravnikom, jer registratori ne funkcionišu.

OTKAZNI ROK MESEC DANA
PREMA Zakonu o stanovanju, otkazni rok u kome upravnik napušta funkciju, bilo da su ugovor raskinuli stanari ili je odluku doneo on, traje mesec dana. Odluku o brisanju iz registra sa mesta upravnika određene stambene zajednice, registrator je dužan da donese u roku od pet dana.

Iako je upravnik na sastanku saopštio da odlazi sa funkcije šefa višespratnice i ta odluka je okačena na oglasnoj tabli stanara, u registru stambenih zajednica i dalje stoji da je upravnik Aleksić, sa rešenjem od 12. oktobra 2018. godine. Takođe, nije izbrisan iz poreske uprave, pa tako ukoliko bi nastao neki problem, on bi bio odgovoran, jer se i dalje vodi kao ovlašćeno lice

https://www.novosti.rs/beograd/vesti/90 ... ra-nemoguc
 
Pozdrav svima,
Zamolila bih za pomoc.
Na sajtu GS ne mogu da pronadjem obrazac za raskidanje ugovora o ciscenju zgrade sa gradskim stambenim.
Ako neko moze da mi kaze gde ga mogu pronaci.
Hvala
 
Samo u prostorijama radne jedinice popunis 2 kom na licu mjesta pecatiras potoises predas i cekas ...
 
Da ili neko sa punomocjem ko je ovlasten ...svakako bez pecata nista ...
 
Jel neko od vas potpisivao "ugovornu obavezu" tj. Rok na koji je angažovan upravnik?
Ubeđuju me u zgradi da se tako potpisuje.
Kapiram da postoji otkazni rok tj. Da ima neki rok kod raskida. No ovi me ubeđuju da smo potpisali na npr. 2 godine.
Ja to ne vidim u ugovoru i nigde nisam ni čuo...

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk
 
Takva ugovorna obaveza, ako postoji, je vrlo loša po stanare. Nisam siguran ni da li je zakonita. Ali ako postoji, mora biti navedena u ugovoru.
 
klisko":1hgkbifj je napisao(la):
Takva ugovorna obaveza, ako postoji, je vrlo loša po stanare. Nisam siguran ni da li je zakonita. Ali ako postoji, mora biti navedena u ugovoru.
Hvala. Ma verovatno je neko pogrešno shvatio "otkazni rok"

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk
 
Jel vama koji ste na čišćenju kod GS čiste zgrade redovno? Nama mesec dana nisu došli.
 
U JKP sam dobila odgovor na pitanje istovetno pitanju @11030:
- Jednom nedeljno se čisti stepenište,
- Jednom mesečno gelenderi,
- Jednom mesečno prašina i paučina.

Kod mene paukovi pletu mrežu sve u šesn'est.
 
Ma znam ja kako treba da bude, tako je i bilo pre ove korone, sad ne dolaze da peru podove / ovo ostalo nikad nisu ni čistili. Zgrada nikad nije bila prljavija.
 
Isti slučaj. Nego... razmišljam da je zalud čekati. Neće mi biti ni prvi a ni poslednji put da ću zveknuti pola domestosa i oprati stepenište na kome su još uvek ostaci od novogodišnjih prasića. Nije dovoljno što moj otirač prskam, mora sve da se opere a prvo oni koji sede u Komunalnom.
 
Vrh