Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Koliko vas koštaju radovi po m2 i koliko je ukupno m2 u pitanju? Baš me zanima. Gradsko stambeno daje neverovatno velike cene koje su po 3 puta više ako ne i više u odnosu na ponude malih firmi.

Evo specifikacije radova...
1000024789.jpg

Kod mene u zgradi ista kvadratura ali cena 11.000 evrica za PVC membranu.

Hvala @iv_rys baš ću da vidim šta kaže moj upravnik na ovu ponudu. Svakako je znatno jeftinija nego ona Gradskog stambenog, ako je uspem izvući od stare upravnice postaviću je ovde da razmenimo mišljenja.

Treba proveriti koji je tip sanacije, jer ima kvalitetnije/skuplje i losije/jeftinije.
Da se ne porede babe i zabe.

Pozdrav,
Ako imate preporuku za upravnika zgrade na Banjici (Voždovac), slobodno mi pošaljite u DM.

Poslednja izmena:
Oni koji su konkurisali znam jednu zgradu koja je izabrana na vracaru

Pozdrav,

Da li neko može da me koji je najlakši način da se podnese ostavka na mesto upravnika stambene zajednice iz redova stanara?

Shvatio sam da, između ostalih obaveza, nemam vremena da se bavim time.

Pitanje je u suštini da li je za to potrebna odluka skupštine stanara o razrešenju, ili se ostavka može podneti jednostrano?

Pozdrav,

Da li neko može da me koji je najlakši način da se podnese ostavka na mesto upravnika stambene zajednice iz redova stanara?

Shvatio sam da, između ostalih obaveza, nemam vremena da se bavim time.

Pitanje je u suštini da li je za to potrebna odluka skupštine stanara o razrešenju, ili se ostavka može podneti jednostrano?
Lepo im napišete da ne možete više da obavljate dužnost i odete u opštinu da Vas skinu sa spiska(tj. iz registra).

Kako je rekla cicamaca. Napišete dopis i podnese te ga opštini koja je registrator za upravnike. Za nekoliko dana će prihvatiti ostavku i izbrisati Vas. Od tog dana Stambena zajednica ima 30 dana da izabere novog upravnika bilo iz redova stanara ili profesionalnog. Ukoliko ne bude izabran upravnik od strane stanara opština će postaviti prinudnog upravnika.

Poslednja izmena:
Kako je rekla cicamaca. Napišete dopis i podnese te ga opštini koja je registrator za upravnike. Za nekoliko dana će prihvatiti ostavku i izbrisati Vas. Od tog dana Stambena zajednica ima 30 dana da izabere novog upravnika bilo iz redova stanara ili profesionalnog. Ukoliko ne bude izabran upravnik od strane stanara opština će postaviti prinudnog upravnika.
Spore su opstine, mi 3 meseca nismo imali upravnika i da ga nismo sami izabrali ko zna kada bi nam dodelili prinudnog. Prinudni je jeftiniji ali nista ne radi. Doduse ni ovi ostali nista ne rade pa mu dodje na isto.

Sve zavisi od opštine do opštine. Jedna mala zgrada u Dimitrija Tucovića iz 1938. godine koja ima 7 stanova i ogromne probleme sa fasadom koja se obrušava na kuću pored je dobila u roku od nekoliko dana prinudnog upravnika jer su intervenisali kod registratotra- sektora za stambene poslove u opštini Zvezdara jer je situacija hitna i bio je potreban upravnik da bi neko mogao da potpisuje ugovore, a niko nije hteo od stanara jer bi bili odgovorni u slučaju štete nastale obrušavanjem fasade. Zaista nije do toga što je moja opština Zvezdara već su službenice koje rade u mojoj opštini baš revnosne što nije čest slučaj.

Hvala oboma.

Tako smo i došli u sadašnju situaciju, prethodnom upravniku je istekao mandat, dobili rok, izabran neko od stanara da se ne bi plaćala nadoknada. Sledećeg ćemo nadam se profesionalnog, mada je zgrada mahom penzonerska i svaki trošak nailazi na veliki otpor

Da li neko ima skorije iskustvo sa raskidom ugovora sa Gradskim stambenim? Želimo da ih otkačimo za početak za čišćenje ali ne želimo da završimo kao onaj ulaz sto je plaćao još godinu dana nakon raskida.

Ako niste zadovoljni ciscenjem savetujem da posaljete mail na reklamacije.ciscenje@stambeno.com.Uvek reaguju,posalju nadzor i ponovo ociste (detaljnije) ako utvrde da je reklamacija osnovana.Jeftinije necete naci,a pitanje je kakav je kvalitet bilo kog privatnika,svi se oni iskvare posle 2,3 meseca i dodje vam na isto,samo akuplje.

Vlasnik posebnog dela hoce da nam nakaci internet antenu na gromobran krova zgrade. Ko je nadlezan za ova pitanja, sta zakon kaze?

Kaže da je krov zajednička imovina i da ne može svako da radi šta želi već se dogovara na SZ.

U praksi svako kači za sebe, kao stu su se stavljale i TV antene.
U stvarnosti to znači da će vam krov biti oštećen i oskrnavljen od strane instalera.

Vrh