Valjda su sad smanjili na 9-10%Jel se zna koji procenat uzima Infostan od naplate?
Valjda su sad smanjili na 9-10%Jel se zna koji procenat uzima Infostan od naplate?
Upisane gde? Upravnik je proglasio nedostupnim one što se 3 za redom nisu pojavljivali na sednici, ja kao stanar nemam te njegove zapisnike. Mislim da na kraju krajeva nama nije ni bitno jer imamo dovoljno ljudi tj potpisa, zanimalo me je kako se ta odredba zakona tumači.Pa jel imate već nedostupne upisane?
Pa u zapisnicima. Ako se u zapisniku kod izbora novog upravnika, pojavi info da postoji i određen broj nedostupnih, registrator će tražiti na uvid i te zapisnike.Upisane gde? Upravnik je proglasio nedostupnim one što se 3 za redom nisu pojavljivali na sednici, ja kao stanar nemam te njegove zapisnike. Mislim da na kraju krajeva nama nije ni bitno jer imamo dovoljno ljudi tj potpisa, zanimalo me je kako se ta odredba zakona tumači.
Zovi registratora u opštini da vidiš šta sve tačno traže za smenu. Očigledno da svaka opština tumači zakon kako njima padne na pamet. Recimo, meni su na Čukarici tražili da dostavim dokaz da je bivši upravnik obavešten da je smenjen.Biramo iz redova stanara. Jel ima neki online priručnik za te tehničke stvari kojih nema u Zakonu, da ne lutamo? Ja imam samo elektronske zapisnike gde je profi upravnik pisao ko je nedostupan, nemam originale sa potpisima. Gledam da se naoružam informacijama unapred da nemamo prazan hod tj da se ne vučemo po opštini uzalud. Jel prave problem ako je Zapisnik rukom ispisan a ne iskucan? Ja bih da sve što odlučimo lepo napišemo na sednici, to se potpiše i sve čisto, a ne da se naknadno dorađuje.
Da biste lakše prošli u banci za dalja plaćanja, podizanje gotovine i sl. imate pravo da odlučite da nećete koristiti pečat. Ako odabere pečat svaki put ga morate nositi ako nemate e banking. U toj igrariji, dok smo mi raskinuli ugovor sa profi a odabrali upravnika iz redova stanara i čekali da profi vrati pečat, njegova firma je unapred naplatila čišćenje zgrade tako da smo morali još naredna 2 meseca da trpimo teror i čišćenje po principu izlij kofu vode po stepenicama i udaraj dzogerom o genelder u 6 ujutru da probudiš sve stanare, namerno jer su raskinuli ugovor o održavanju. A pečat i pristup računu smo dobili 20 dana po dobijanju rešenja o promeni upravnika i to kad smo otišli lično u firmu i čekali da dodje neko da nam vrati pečat. Još jedna besplatna reklama za profi upravnika i firmu ssn small group.Kako ide sa računom u banci, nosi se rešenje i to je to? Jel može posle da se menja banka, kako to ide?
Izvinjavam se ako sam konfuzna sve mi je novo, nisam se nikad detaljno bavila ovim. Hvala svima na odgovorima.
Javi kad kreneš da se baviš ovim poslomProverio sam tumačenje i pošto je navedeno pod članom koji se bavi nadležnošću upravnika iz redova stanara, a ne profesionalnih upravnika tumačenje je da upravnici iz redova stanara imaju mandat od 4 godine dok profesionalni upravnici sklapaju ugovor na neodređeno vreme. U bilo kom trenutku stanari sa 2/3 glasova stambene zajednice mogu raskinuti ugovor sa profesionalnim upravnikom.
Što se tiče sastanaka sa predstavnicima opštine kod mene na Zvezdari to radi već duže vreme predsednik opštine i meni kako su rekli upravnici iz redova stanara to je gubljenje vremena. Izmedju ostalog te sastanke koriste predstavnici opština da predstave da nešto rade, a i sa kime mogu da pričaju malo privatnije kako bi preko JP Gradskog stambeno im "pomogli" da zamene sandučiće, stolariju na ulazu i slično. A ništa ne traže zauzvrat, fini neki ljudi.
Sad ovaj prilog šerujem svima koji za 200 din mesečno, hoće oči da vade. I da, Ljubiša odavno nije predsednik UPUB-a.Fasada pala sa zgrade - čija je odgovornost?
"Obrušava se fsada na Kopaoniku", "Srušio se plafon u restoranu u Leskovcu", "padaju fasade, čuvajte glavu", ovo su samo neki od naslova iz skorog listanja po medijima, a ako neko i ne prati medije dovoljno je samo da prošeta recimo najuužim centrom Beograda i povremeno da naiđe na čuvenu...nova.rs
Pa rekao si da ulazis u vode profesionalnih upravnikaNe razumem komentar?