Renomirana firma, jer je samu sebe proglasila da je renomirana jer je kao iz Slovenije. Upravnik je pobegao glavom bez obzira, jer ništa nije ni radio. Da nije pobegao dobio bi bar 5 tužbi za zaloupotrebu položaja, pronevere itd. IGrom slučaja znam za ovo, jer sam tada stanovao u zgradi koju pominjeteStanari kompleks zgrada ATRIUM 63 su se oslobodili velikog balasta. Renomirana PU je podnela sama ostavku,a obavljala je funkciju profesionalnog upravnika od jula 2020.godine.To su 4 stambene zajednice SZ JAPANSKA 3,SZ JAPANSKA 5,SZ EVROPSKA 13 i SZ EVROPSKA 15.Jedan stanar je pokrenuo akciju i posle višemesečnog rada rezultat je tu.
ne dodeljuje opština sve profesionalne upravnike. To se dešava samo u slučaju prinudne uprave. U najvećem broju slučajeva se potpisuje ugovor koji se raskida na isti način kao i što je sklopljen. Stanari skupe potpise i pravac opštinaNjih dodeljuje opština, pa moguće da mogu samo da nastave. Ako oni rade, a vi plaćate, obligacioni odnosi.
Svakako i da imaju i da nemaju ugtovor, ako hoćete da ih menjate skupite većinu i zdravo zdravo.
U svom pretthodnoj objavi sam mislio i na nju, ali i na njenog prethodnika u Evropskoj i Japanskoj. "Rad" i jednih i drugih je poznat širom grada. I jedni drugi pričaju da su renomirani. Jedni su kao Slovenci, a ona je neka elitna upravnica koja ne radi sa bilo kim. U realnosti i jedni i drugi ne rade apsolutno ništa, zastupaju samo svoje interese, a ne interese stanara koji ih plaćčaju. Ne podnose bilo kakve izveštaje, nemaju plan rada, ne održavaju sastanke...nemaju nikakvu komunikaciju sa stanarima, a ono što savršeno znaju je da koriste neslogu stanara i situaciju u kojoj je veliki broj stanova izdat, pa se vlasnici i ne poznaju niti imaju komunikaciju. Jednom rečju SKANDALOZNODugogodišnji sam korisnik usluga te renomirane firme.Vlasnicu te renomirane firme sam upoznao još prilikom primopredaje stana,jer joj je investitor dodelio ulogu života-predsednica komisije za primopredaju stanova u jednom kondominijumu u centru grada.Nepunih mesec dana kasnije saznao sam da je celom Centralgardenu dodelio investitor kao PU.Epitet renomirana je sama sebi dodelila jer je u svakom obraćanju stanarima napominjala da je njena firma renomirana i da bira s kime će da radi.Način na koji je vodila primopredaje stanova je sličan načinu kako upravlja brojnim SZ,jednostavno rečeno sve je podređeno i samo usmereno u jednom pravcu ka investitoru.Sklona je svakakvim mahinacijama,a moguće konsekvence je ne zanimaju.Bavi se i rentiranjem nekretnina.Povremeno pogledam registar stambenih zajednica da bih utvrdio da li se je još neka SZ oslobodila njenih kandži,tako sam i utvrdio da su se te novobeogradske SZ oslobodile njenih usluga.U Centralgardenu stanari još čekaju da im dostavi zvanični ugovor sa renomiranom firmom za (ne)održavanje i (ne)obezbeđenje od februara ove godine.Te dve firme vuče za sobom kao mačka mačiće,a stanari su miševi ćute,trpe i plaćaju.Mora se priznati da su se u poslednje vreme neki miševi pobunili, prestali da plaćaju,a ona im poslala čestitku od advokatice.Cilj ovih mojih postova je da je ljudi bolje upoznaju,da pomno prate i traže finansijske izveštaje da im ne bi preko noći nestao šestocifreni iznos sa računa.Sposobna je i da štampa račune SZ u kojima joj je istekao mandat(SZ S.Glavaša 26 i SZ Kneza Danila 9),ali i da preinači ograničeni mandat u neograničeni(SZ Kneza Danila 7).Zanatske poslove ume da poveri i firmama koje nisu registrovane u APR-u.Na kraju stanari iz CG se mogu samo Bogu pomoliti da im ne bude gore od trenutnog stanja.Deking se još drži,a dokle će ne zna se,ko preživi pričaće.
to ne važi kad je ozbor profesionalnog upravnika u pitanju. mora dve trecinePa to je barem lako rešiti, 50% vlasnika stanova na sastanku ili 33% na ponovljenom sastanku ako prvi saziv nema kvorum...
Pročitajte zakon. Ovo sto ste napisali nije ni zakonski, a ni zdrava logika to ne nalaže.Netačno, za izbor profesionalnog upravnika je potrebno 2/3.
Za razrešenje istog je dovoljna prosta većina.