Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511364#p511364:3onskrjj je napisao(la):
direktor » 25 Jan 2018 08:44 pm[/url]":3onskrjj]Pa ako bi radio kao komsija izabrani upravnik onda bi to valjda bilo pro bono samo se placaju profesjonalni i prinudni upravnici

Ne mogu jer nisam vlasnik stana, a ovi koji su nece! Dakle jedina opcija je da izaberu profi upravnika. I neko od njih je predlozio da ja budem profi upravnik.

Zato i pitah koliko su doprinosi jer mi bitno da to mozemo da pokrijemo ko zgrada.

Ako bi doprinose pokrnila suma od 200din po stanu (tj 5000din za celu zgradu) to je okej. Sve ostaje ko ranije (infostan) sem sto bih video da li moze neko drugi da odrzava lift, posto kad smo infostan pitali za remont bili su u fazonu mi bi da menjamo sve a onda smo mi njima poslali ponudu sta tacno da zamene i do sad nismo dobili odgovor a proslo je ih ha. Inace lift je remontovan pre 16 godina.

Pa nemozes da budes profesjonalni upravnik jer nemas licencu
Prvo Infostan vrsi objedinjenu naplatu
Odrzavanje vam pretpostavljam radi Gradsko stambeno po nekom ranije zakljucenom ugovoru
Sto se tice doprinosa zavisi da li vam je ovo osnovni posao i kolika bi vam bila plata iako to nemozete da radite Na minimalnu platu od 22 000 din doprinosi za penzjono zdravstveno socjalno nzs iznose 15 000 din
A gradsko stambeno smarajte da vam odgovori

Znam da profi mora biti licenciran video bih da odem na obuku ako bas odlucim da budem kod nas jer drugacije nece moci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511383#p511383:2o5v4trt je napisao(la):
krivakapa » 25 Jan 2018 20:59[/url]":2o5v4trt]Znam da profi mora biti licenciran ...
Proveri da je to samo polovina priče jer
fizičko lice ne moze praviti ugovor sa pravnim . osim ako nije u svojstvu podredjenog radnika na neko krace ili duže vreme
vec samo pravno sa pravnim licem
Pa kad proveriš .... napiši ovde bar da i ostali znaju prave mogucnosti i stanje.

Najverivatnije za tu platu (sa porez. i doprn) potrebno je da si angažovan preko neke agencije (pravnog lica)
uz obavezno tovarenje na grbaču još nekih zgrada ....
fala lepo ... muka mi i od moje zgrade ,a kamoli još od tudjih :mrgreen:

Pa moze da otvori svoju agemciju obavezno mora imati vise zgrada tipa 500 stanova za neku platu od 60 000 din plus ono sto ide drzavi knjigovodja itd ..
Obuka i licenca se placa 350 € tako nesto

Pa moze da otvori svoju agemciju...
Pa, da moze..... :kk:
ali
pored izdvajanja od svoje plate mora da izdvoji i dažbine za registrovanu agenciju
a da bi bilo isplatljivo mora da zaposli još nekog da postigne kvantitet
a to vuce .....
i tako u krug ...
ili poraste ili pukne ....
a kakve se ovde sve utakmice igraju .... a nije ,,potkovan,,
lakši je odmah hara-kiri :lol: :lool: :lol:

Registracija je agencije je tu naj manja stavka da se otvori i odradi u apr tacno da bi trebao da imas jos nekog zaposlenog

Шта ће управници да раде по питању збуџевина и сличних глупости? Ево пример: направљена је зграда, која треба да има толико и толико паркинг места. У гаражи има места за 2, али је инвеститор проширио стан на рачун гараже па има само 1. На површини, отприлике 4 паркинг места су претворена у двориште, а остало је продато људима који ни не живе у згради него у згради до

Генерално јако популарна ствар у овом крају

Tu su krivi stanari zgrade sta ocekujes da upravnik tu uradi i u kojem kraju to popularno

Kakvog upravnika očekivati za par stotina dinara i ovakvim zakonom, pitanje je sad ? :roll:
A : Konanan
B: Hromi Daba
:lol: :lool: :lol:

Pored toga oko doprinosa treba ti i računovođa da obračuna platu i doprinose. Ima tu puno posla i troškova. Npr moja zgrada od 35 stanova da svako daje po 500 dinara za upravnika skupi jedva 16.500 dinara. Oduzmi doprinose i računovođu i imaš neku crkavicu od 10.000 dinara.

Knjigovodje nema ispod 50 e doprinose na minimalnu zaradu za doo sam napisao gore za preduzetnika nesto valjda manje

Pazi, sigurno neko od stanara zna nekog knjigovođu koji bi odradio to znatno jeftinije, tipa za hiljadu-dve jer nema previše posla. Što se tiče doprinosa to je skroz druga priča.

Ja bih inače preporučio svim upravnicama zgrada da naprave bespatne blog post sajtove na kojima će objavljivati odluke i aktulenosti, ali kapiram da je to za Srbiju previše komplikovano.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511378#p511378:3sh7nvu7 je napisao(la):
krivakapa » 25.Jan.2018/10:40 pm[/url]":3sh7nvu7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511364#p511364:3sh7nvu7 je napisao(la):
direktor » 25 Jan 2018 08:44 pm[/url]":3sh7nvu7]Pa ako bi radio kao komsija izabrani upravnik onda bi to valjda bilo pro bono samo se placaju profesjonalni i prinudni upravnici

Ne mogu jer nisam vlasnik stana, a ovi koji su nece! Dakle jedina opcija je da izaberu profi upravnika. I neko od njih je predlozio da ja budem profi upravnik.

Zato i pitah koliko su doprinosi jer mi bitno da to mozemo da pokrijemo ko zgrada.

Ako bi doprinose pokrnila suma od 200din po stanu (tj 5000din za celu zgradu) to je okej. Sve ostaje ko ranije (infostan) sem sto bih video da li moze neko drugi da odrzava lift, posto kad smo infostan pitali za remont bili su u fazonu mi bi da menjamo sve a onda smo mi njima poslali ponudu sta tacno da zamene i do sad nismo dobili odgovor a proslo je ih ha. Inace lift je remontovan pre 16 godina.

Možeš da budeš upravnik iako nisi vlasnik stana ali uz neko punomoćje vlasnika. Bilo je par stranica unazad tumačenje zakona od strane nekoga iz ministarstva...

Уколико власник посебног дела одлучи да своје право учествовања у раду скупштине стамбене заједнице пренесе на друго лице, односно одлучи да ће своја права и обавезе као члана скупштине стамбене заједнице поверити неком другом лицу, на основу свега наведеног, друго лице стиче право да буде носилац права и обавеза члана скупштине стамбене заједнице као и да буде биран за управника.
Значи и лице које није власник стана може бити управник

Ko sto sam vec napisao niko nece da bude upravnik od vlasnika stanova (ne zanima ih punomocje) neki nece pa nece, a neki se boje obaveza tj kazni jer je bilo par tekstova gde se pominju fine kazne za upravnike, zato je jedina opcija da neko tj ja odradim taj famozni kurs pa onda znamo koje su obaveze i rokovi.

Nisu iste obaveze i kazne za laika upravnika i za profesjonalnog upravnika

"Okačilo" nam na oglasnoj tabli zgrade rešenje o imenovanju profesionalnog upravnika i registrovanju SZ

Ko je i sta okacio tacno zar nije prvo upozorenje i dodatni rok od mjesec dana

direktor":2yhcgu81 je napisao(la):
Ko je i sta okacio tacno zar nije prvo upozorenje i dodatni rok od mjesec dana
Pa ne, pisao sam ranije, nismo uspeli da se dogovorimo za naslednika predsednice SS. I ona je preuzela da to prijavi_gde_treba . I eto...

I eto šta ?
Zalepila bivša predsednica kucnog saveta
ili
zalepio inspektor ,,ničim izazvanim,, ili inspektor po prijavi bivše predsednice KS ?
:roll:

Dakle ako je išla da prijavi i ako je to uradila u roku kao što sam napisao, naravno da nije inspektor...

Zanimljivo da firma Moj Upravnik (kojoj pripada i ovaj profesionalni upravnik koji je dodeljen mom ulazu) na kovertama koje stavlja ljudima u poštanske sandučiće ima različite podatke adrese i telefona od onih koje stavlja na papir sa ponudom...

Vrh