Šta je novo?

Upotreba ћирилице i latinice

Апсолутно форсирање ћирилице нема везе са порастом неписмености.
Општи пад неписмености на жалост је много шира болест. Ретке у данас нације које улажу у образовање и науку. И углавном су на супротној страни од оне на коју смо навикли да гледамо. Погледајте фотографију победничког тима у такмилењум из математике из САД

Znamo da 100% trzista udzbenika drzi radikalsko ministarstvo prosvete...

Ili mislis da moze da dodje neko, ko god da je i da neki udzbenik prosledi u skole bez dozvole ministarstva
То што се група издавача дели са зарадом официјално или не са владајућом сектом никако не мења токсични садржај уџбеника.

Зар смо већ заборавили како је данак у крви сада " сјајна шанса за децу из сиромашних породица да добију првокласно образовање и добре каријерне могућности".

Не, то не аболира СНС али је јасно зашто се подећу ти фалсификати и коме требају

Cela SFRJ je znala i cirilicu i latinicu.
Interesantno je da od kad se forsira samo cirilica, mi smo nikad nepismeniji, najgore rangirani na PISA lestvici, najgledaniji su nam Zadruge i Farme, a Srba nikad manje u maticnoj drzavi.
Apsolutno treba negovati cirilicu, ali mnoge ove zilotske kampanje, nastupi pa i apsurdi u vidu ni malo artistickih gerilskih grafita (koji su sami po sebi bas kontra negovanja kulture i tradicije) ne daju pozitivne rezultate, naprotiv
90% grafita je na latinici
Ovaj je ćirilični je retka zverka plus protiv rgz neradnika

Ретке у данас нације које улажу у образовање и науку.
Francuska - ne danas, nego uvek.

Ulaže se, dakako, i u razne "druge", ali ni izbliza ko u "frankofonski" svetonazor.

Nije slučajno pominjati tu zemlju na ovom topiku, jer je Srbija kad je bila najbolja, bila ugledana na tu državu. ;)

Screenshot_2024-09-19-23-28-24-841_com.microsoft.emmx-edit.jpg

Има и таквих будалаштина, нпр. по зидинама Студентског парка шкработине "следимо дух предака". Али већином графити су латинични, поготову тзв. тагови.

Znaću da se ova vlast iskreno bavi ćirilicom tek kad budu prebacili Pink, Informer i onih 100 kablovskih kanala mts-a na ćirilicu.
Kad dobijem račun od MTSa na ćirilici, gde su moje ime i adresa na ćirilici.

Sve ostalo je čisto palamuđivanje.

Каква срамота да нова аутобуска станица престонице Србије има натписе само на латиници и енглеском, ћирилице ни од корова...

Па то је ваљда српска аутобуска станица Београд?

Није српска. Београдска је. А Београд није српски....

Па за градоначелника др Шапића је све што он прави српско.

Новинарка, или шта је већ, има изузетно нападан став без објективног разлога; у кадру се појављују табле са српском ћирилицом и енглеским језиком док се чита како латинице неће бити на таблама у граду, иако ће такве табле остати; пролазник говори о мањинама на северу иако су тема табле у Београду...
Није ми најјаснији видео и његова суштина, јасно ми је само да је поприлично аматерски јер је неко хтео да провуче лични став под плаштом новинарства.
Да ли је исправан или не — у то не улазим.

С једне стране латиница, с друге ћирилица, као у БиХ. Лоше решење, али дај шта даш...

Vrh