Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Nekoliko dilema oko UMP, hvala unapred:

Da li je eksproprijacija u Gradištanskoj, M. Sokolovića i dalje ka Groblju započela/u planu,Ili je sve još uvek na nivou nekih skica i planova (koji opet neće biti realizovani)?
Zna li se da li nameravaju da ekspropriišu parcele sa obe strane Gradištanske ili samo sa jedne? Sa koje? Kada? Da li na suprotnoj strani sme da se prodaje/gradi?
 
Ekspropriacija neće skoro, znam nekog ko je baš tamo u Gradištanskoj. Koliko znam potreban je plan detaljne regulacije kako bi se na osnovu njega vršila ekspropriacija. Grad trenutno usvaja na UMP-u plan od Partizanovog stadiona preko Autokomande do Dušanovačkog mosta i Grčića Milenka. Dok su drugi delovi planova sve negde do Vojislava Ilića usvojeni. Ostaje da se usvoji PDR za deo od Vojislava Ilića preko Bulevara, Tršćanske i Gradištanske do Severnog bulevara.

Čak i kada se usvoje planovi sumnjam da će tu biti išta građeno i eksproprisano skoro jer će grad prvo da gradi deo tamo oko Autokomande, a tamo isto još uvek nije počela ekspropriacija. Ekspropriacija se radi kada se radi priprema gradnje inače država ne otkupljuje imovinu.
 
3qcx53.jpg


ekspropriJacija
ekspropriJacija
ekspropriJacija
ekspropriJacija
ekspropriJacija
ekspropriJacija
 
пре би си руке одсекли него еспропријацију, свакако неће то скоро, у буџету имају у фокусу од Славије од Војислава Илића, и булевар до Устаничке, а то су јаки пројекти где треба бога оца у старту само око експропријација
 
Hvala Vučko! Dakle realnom dinamikom - ne pre 2055, 2060, ako ikad. Dobro, neću se onda uzbuđivati, a i ne planiram da budem živ tada.
Šteta što nisu UMP izgurali pre 15 godina, umesto gomile gluposti gde su skrcali pare, mnogo bi značio. Ovako svako kretanje po gradu koji pravi većinu republičkog BDPa (i otud, jelte, plaća većem delu Srbije penzije, socijalu, itd), a posebno vožnja preko reke, autoputa ili BKA zahteva ozbiljno planiranje i živce.
 
Требали су да изгурају још 90их

Ја и даље не признајем 90% изграђеног од тада. Увек је крње, скраћено и импровизовано.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=850013#p850013:173ct1hy je napisao(la):
vucko » 15 May 2021 11:43 am[/url]":173ct1hy]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=847560#p847560:173ct1hy je napisao(la):
bigshomy » 06 May 2021 03:51 pm[/url]":173ct1hy]@vucko
Samo da proteraju tunel do Autokomande, a ne ovde gde su sad zamislili. Evo projekta - saobraćajnica je 2m od solitera i malo više od 5m od zgrade škole.


file.php
Pričao sam sa jednim urbanistom, on kaže da ne može tunel dole bliže Autokomandi jer su tu Železnički tuneli od Prokopa. Ne znam koje je dobro rešenje.

Železnički tuneli prolaze gornjim delom Dr. Milutina Ivkovića, kod stadiona Partizan, baš tamo gde je planiran izlaz iz tunela. Od te lokacije do početka ulice i same Autokomande ima oko 20m visinske razlike. A i Autokomanda (od petlje na Autoputu do kružnog toka na primer) ima mnogo slobodnog prostora, nema šanse da ne može da izađe tunel ama baš nigde tu.
 
Zna li neko sta se ovde radi? dusanovac izmedju autokomande i forma ideale.. slikao sam sa onog mesta gde je bilo ono divlje iskljucenje pod pravim uglom.

1.jpg


2.jpg


3.jpg
 
Paralelna saobraćajnica i 3 nove ulice koje se spuštaju do nje, koliko znam.
 
Kakva glupost.. platiti neku japansku firmu da dodje i da ovo urade preko noci, ali bukvalno.
 
Могу ово да одраде и наше фирме, али изгледа је и до шкртарења државе.
 
ne mora da se probija nasip, dignu se četiri stupa i napravi se nadvožnjak ako već ne može podvožnjak
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862883#p862883:3ogglobn je napisao(la):
Дошљак » 07 Јул 2021 12:53 pm[/url]":3ogglobn]Могу ово да одраде и наше фирме, али изгледа је и до шкртарења државе.

Mogu, ali bi trajalo 6 meseci barem, to je i problem.. jer ce onda da utice na prugu, zato i kazem dati nekome drugom da radi :).

Sumnjam da ovo kosta toliko da su finansije problem.
 
Pa kad budale to nisu lepo ubacile u projekat za samu prugu, to bi bio beznačajni procenat u ceni projekta i već bi sada bilo završeno, ludilo je uopšte da su jedino ovaj podvožnjak na celoj trasi uspeli da izostave jer su ovi iz Direkcije nesposobni.
 
Verovatno je bilo par puta jeftinije to uraditi u sklopu rekonstrukcije pruge…ali ko ce tim da se bavi…
 
Неко се није сетио на време да треба и то да се уради.
 
Setila se gomila nas na Beobildu, al VeUprava bira koje će ideje odavde da preuzme - kad treba da se izvade ruke iz stražnjice, da se malo potrudi i organizuje se, to ne diraju.

Ovo je diverzija nad funkcionisanjem grada.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862991#p862991:30xkw39u je napisao(la):
Дошљак » Sre Jul 07, 2021 9:33 pm[/url]":30xkw39u]Неко се није сетио на време да треба и то да се уради.

грешка, нажалост влада мишљење да су демонизовани "људи" који нам воде град глупи, нису они глупи па се не сете нечега, него управо седе и даним размишљају како све да зас*ру што више, да би њихове фирме узимале што више пара, и зато што су једноставно садисти, сладе се тиме што се ми овде нервирамо, док ми гледамо и диванимо о томе колико "глупе" одлуке праве, они читају форум и уживају, луче допамин

"– С обзиром на то да пробијање надвожњака није могуће завршити пре комплетирања колосека железничке пруге, наступиле су околности услед којих се више не може остварити сврха закљученог уговора, те су у току преговори са добављачем о споразумном раскиду уговора – указују у Дирекцији."

каква је ово небулоза??? па ваљда је лакше да се прави подвожњак када нема пруге него кад је има?

они стварно мисле да смо ми глупи
 
Čitav tekst kao da je iz zone sumraka :)

Ovaj projekat dobro oslikava zamršene odnose korupcije, nepotizma i neusklađenosti između raznih uprava, direkcija i javnih preduzeća i pokazuje da je podrazumevani ishod kod nas i dalje "projekat propao, hajde sad ispočetka".

Ovaj primer bi trebao se izučava na raznim fakultetima, jer pouku mogli da izvuku studenti građevine, saobraćaja, organizacionih nauka...
 
Lord Žvaldemort odlučio da je njegovo čedo Brze pruge jedini i najbitniji projekat u zemlji, a ostale ko šiša.

Nego, na stranu taj podvožnjak na NBG bez koga se i može još koju godinu, kad će da se gradi ostatak ovog nesrećnog UMPa?
 
Vrh