Minnheima":2vkrsv22 je napisao(la):Naravno da je ljudski život svetinja, ali pretpostavljam da to niko ne dovodi u pitanje. Tako nešto bi trebalo da se podrazumeva, zar ne?
Ono što meni u svemu ovome malčice haba živce (a dešavalo se i tokom rasprava u okviru mnogih drugih tema) je stav da tamo neko (arhitekta, projektant, građevinac...) nema pojma svoj posao i da rešenje koje nudi nije rezultat bilo kakvog promišljanja i znanja, već čista slučajnost i najobičnije kušanje sreće.
Iskreno verujem (bez obzira na sve izuzetke koji potvrđuju pravilo čak i u ovoj našoj zemlji čuda) da ljudi koji na ovome rade ipak malo bolje poznaju materiju kojom se bave od nas pukih posmatrača.
Tačno je da svako od nas može da pogreši (a to je, jelte, ljudski), ali ovo je toliko velik i skup projekat sa mnogo raznorodnog internacionalnog znanja da zaista sumnjam da se o bezbednosnim rizicima ovakve ograde uopšte nije razmišljalo.
vucko":387gypuz je napisao(la):Evo recimo ograde na Besci 2 koja se upravo montira,to je ova narandzasta.Slikao pekson na SSC-u
Bobb":387gypuz je napisao(la):Pa o čemu bi sad raspravljali nego o takvim 'sitnicama'? A po meni baš i nisu besmislene. Ja već ko da gledam dete nekog neopreznog roditelja kako se pentra po onim prečkama...to, recimo, nije verovatno na londonskoj ogradi jer je položaj prečki u odnosu na rukohvat takav da onemogućava preskakanje ograde osobi malog rasta (detetu) sem ukolko je posebno gimnastičarski nadareno...
i Delija, upoređivanje uglova ima itekako smisla, ako razlika znači razliku između nečijeg života i smrti...
relja":387gypuz je napisao(la):Ali, postavlja se pitanje - zašto je onda izabrano ovako rešenje za ogradu?
1 - nije po propisima, za razliku od drugih preojekata mostova na kojima je skoro menjanja ili postavljana ograda
2 - golim okom se vide opasnosti
3 - imamo primer kod kojeg je sličan oblik ograde, a bezbednost na mnogo višem nivou
U čemu je štos?
Ne razumem ovaj argument. Nego šta nego je i pešački? Svakog leta će ga hiljade ljudi koristiti svakodnevno kao pešački pristup Adi, pogotovo sa Novog Beograda. Među njima će biti na stotine dece, od toga će bar par procenata biti deca sa neodgovornim roditeljima. Mislim da to nije za zezanje ali eto...Delija":12gvctjl je napisao(la):Ово није пешачки мостић.
Delija":1ty75i7m je napisao(la):....
Ово није пешачки мостић.
blagoje":3j038vnb je napisao(la):Veliki Vracar":3j038vnb je napisao(la):blagoje":3j038vnb je napisao(la):Inače kao što je ovde neko napomenuo, dilataciona spojnica kompletnog glavnog i bočnog raspona će biti na stubu 1, a kompletna konstrukcija će klizati preko kliznih oslonaca na stalnim stubovima 2,3,4 i 5.
Nije "neko" nego ja . Morao sam da te menjam dok si bio na odmoru
Sad ću lepo da se pasiviziram i uživam u ovim slikama sa terena :kk:
Pretpostavio sam da si ti, ali se nakupilo nekih 20-ak strana za vreme odmora, pa sam brzo prelazio, a posle nisam mogao da nadjem. U svakom slučaju, izgleda da smo mi glavni "smarači" što se tiče tehničke strane gradnje mosta.