Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]
Baš su loše rešili pešačko-biciklističku stazu na nizvodnoj strani mosta na Adi. Jedini način da se dođe do te staze su stepenice, jer liftovi naravno ne rade, i verovatno nikada neće proraditi. Ne postoje silazne rampe kao sa druge strane mosta, tako da niko ne koristi ovu stranu. Još goru situaciju imamo na Gazeli, gde nema ni stepenica, i gde je praktično nemoguće doći do širokih pešačkih trotoara na mostu.
A tek neko da proba iz Teodora Drajzera da biciklom dodje do staze na mostu na Adi. Ovde se bicklisticke staze prave eto da bi se reklo da su napravljene, koga briga da li zapravo mogu da se koriste.
Аутопут је заправо 4. лонгитудинала, односно трансверзални градски булевар који је изграђен у форми аутопута да би држава дала паре из свог буџета, а не град. Зато је и рађен шири од аутопута а и Газела има пешачке стазе.
Пешачки, али и бициклистички Што се тиче пешачке стазе на Газели, она би у суштини могла да повезује Савску улицу (БНВ) и Владимира Поповића (Сава центар, Старо сајмиште, Ушће) са низводне стране, а Сајам и војводе Мишића са делом Владимира Поповића према Јурија Гагарина (нови БАС, Делта сити и Белвил) са узводне стране што мислим да би биле веома корисне пешачке и бициклистичке везе. И ка томе треба тежити.
Са Букириних данашњих (18.05.) поподневних слика се види да је први слој асфалта постављан на левој траци УМП-а на делу од Тошиног бунара па према Омладинских бригада. Такође се види да је припремљена и десна трака, пошто је попрскана битуменом. Види се да су прилегли на посао и да јуре рок.
Ево и две преподневне слике асфалтирне леве траке УМП-а до Тошиног бунара, снимљене у 11:18 часова из аутобуса 65.
Pokrenuta inicijativa da nova saobraćajnica, deo Unutrašnjeg magistralnog prstena, ponese ime svetitelja. Ideja Momčila Vujačića da neka ulica dobije ime sveca još nije zaživela.
Momčilo Vujačić podneće inicijativu da ulica, koja je u izgradnji, ili jedan njen deo, ponese ime Svetog Vasilija Ostroškog. Zahtev će podneti upravi Grada Beograda, a njegovu ideju na društvenoj mreži "Fejsbuk" do sada je podržalo skoro 500 građana. Reč je o saobraćajnici koja će uskoro biti završena, a deo je Unutrašnjeg magistralnog prstena.
Stanovnik Novog Beograda koji je, inače, i ktitor Hrama Vasilija Ostroškog, kaže da njegova ideja da se ulici u glavnom gradu dodeli ime ovog pravoslavnog sveca nije nova.
Pre nekoliko godina sam već podnosio inicijativu da se jedna ulica u Beogradu nazove po Svetom Vasiliju Ostroškom, međutim, moja ideja nije zaživela, zbog, kako su mi tada objasnili, birokratije - objašnjava Vujačić. - Nadam se da ćemo ovog puta uspeti, jer je saobraćajnica nova i ime neće praviti probleme građanima ili firmama zbog promene adrese.
Inicijativu Vujačića podržao je i patrijarh srpski Irinej, čiji je blagoslov, kako naš sagovornik kaže, dobio i napismeno.
Super izgledaju ovi asfaltirani delovi. Baš mi je krivo što neće skoro napraviti tunel ispod pruge u Bulevaru umetnosti, mislim da bi to sklonilo deo saobraćaja iz preopterećenih Omladinskih brigada a i da bi značajno povećalo korisnost poluprstena.
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.