Šta je novo?

Unifikacija naziva ulica u Beogradu

Још грђе, у ситуацији када већ имамо брдо дупликата. су били потези од пре 15-ак година када је нпр. 29. новембра преименована у Булевар деспота Стефана, а дотични је већ имао (и даље је има) своју улицу ни километар одатле.

А тек касније ВеУправине будалаштине... боље да не коментаришем. Дељење кратких улица на још краће.

Дакле, уместо да се кренуло са исправљањем дупликата, и са праксом да једна физичка улица носи једно име, они су додатно испрљали и једну и другу праксу.

Ja sam jedan od tih koji je tek juce shvatio istu činjenicu. Ali ulica Jerneja Kopitara, za razliku od Džordža Vašingtona, ne vidim da postoji van Zemuna?​
Meni recimo nije jasna logika da pojedine ličnosti ili mesta imaju / dobijaju i po nekoliko ulica, ili recimo ulicu, trg, spomenik... , a neki koji imaju po jednu ulicu izgube i to malo što imaju.

Sa druge strane, obzirom da imamo apsurd da se Zemunska Radoja Dakića nadovezuje na Novobeogradsku, eto prilike fa Zemunska promeni naziv u Jerneja Kopitara. Nešto poput slučaja sa Milutina Milankovića.
Још грђе, у ситуацији када већ имамо брдо дупликата. су били потези од пре 15-ак година када је нпр. 29. новембра преименована у Булевар деспота Стефана, а дотични је већ имао (и даље је има) своју улицу ни километар одатле.

А тек касније ВеУправине будалаштине... боље да не коментаришем. Дељење кратких улица на још краће.

Дакле, уместо да се кренуло са исправљањем дупликата, и са праксом да једна физичка улица носи једно име, они су додатно испрљали и једну и другу праксу.​
Mi imamo gomilu jako loših praksi koje su se zapatile i koje bi trebalo menjati. Isto tako treba raditi i na opismenjavanju ljudi, jer kada god neko od građana predloži neki naziv, drugi ljudi popizde jer to smatraju za***avanjem, a kada to isto urade "građani", maltene niko ni reč da kaže.​

Meni recimo nije jasna logika da pojedine ličnosti ili mesta imaju / dobijaju i po nekoliko ulica, ili recimo ulicu, trg, spomenik... , a neki koji imaju po jednu ulicu izgube i to malo što imaju.

Sa druge strane, obzirom da imamo apsurd da se Zemunska Radoja Dakića nadovezuje na Novobeogradsku, eto prilike fa Zemunska promeni naziv u Jerneja Kopitara. Nešto poput slučaja sa Milutina Milankovića.

Mi imamo gomilu jako loših praksi koje su se zapatile i koje bi trebalo menjati. Isto tako treba raditi i na opismenjavanju ljudi, jer kada god neko od građana predloži neki naziv, drugi ljudi popizde jer to smatraju za***avanjem, a kada to isto urade "građani", maltene niko ni reč da kaže.​
Nema drugog objasnjenja nego da je nekom zastemetao Kopitar jer je Slovenac. A to što je bio bitan saradnik Vuka Karadžića, to je izgleda nebitno. S obzirom na to koliko je pomogao Vuku, on zapravo zaslužuje mnogo veću ulicu nego što ju je imao. Ali isto tako ni sâm Vuk nije prošao najsjajnije po izboru ulice, bolje reći sokačeta, pa je glupo i komentarisati.

Mnogi značajni ljudi iz raznoraznih oblasti su dobili ulice u koje osim samih stanara i njihovih povremenih gostiju jedino još poštar svraća. Tako je to kada se imena ulica daju imena radi i ispunjavanja forme.​

Na takve stvari ni ne reagujem. Inače znam da je BNV jer sam slučajno naleteo na naslov sa fotografijom pomenutog naselja, tražeći sasvim desetu stvar.​

Vrh