Šta je novo?

Unifikacija naziva ulica u Beogradu

Sve su goruće probleme rešili pa sad ostaje još samo da se prepravljaju table za ulice.
Kad smo već kod toga, sve češće viðam bisere 👇

1000000624.jpg

1000000623.jpg

Колико знам, по Правилнику о саобраћајној сигнализацији овакве табле морају бити беле боје, а не плаве.
Оне треба да стоје заједно са таблама на зградама, како би биле видљиве за возаче, а не да се ове друге уклањају/непостављају...

Велимир Теодоровић је био ванбрачни син кнеза Михаила, а Велимир Тодоровић политичар из времена Обреновића.

Колико знам, по Правилнику о саобраћајној сигнализацији овакве табле морају бити беле боје, а не плаве.
Оне треба да стоје заједно са таблама на зградама, како би биле видљиве за возаче, а не да се ове друге уклањају/непостављају...
Ne samo to bilo bi dobro da budu kao u novommsadu kacene na konzole semafora ovo sto hoće da rade cisto bacanje para

Хоће ли и оне бити "немањићко-плаве", к'о шерпа?
Још једна залудна работа, за пребацити НАШЕ новце у ко зна чије џепове... :kum:

Vidim na gugl mapama da se ulica kod Pančevačkog mosta kojom ide 44 zove M 1.9. Nešto se ne sećam tog naziva sa ranijih planova grada. Jel to nešto novo?

NIje više u funkciji sajt na kome mogu da se provere novi i stari nazivi ulica od 2000 pa na ovamo. Inače na nekoliko sajtova za mape sam proverio i nigde nije navedena promena koju daje Google, mada imajući u vidu da je Generalštab prekrstio u "Trampovac", može lako da bude da je i ovde tako nešto.​

A poenta vraćanja tog naziva na Google je, obzirom da očigledno ulica nije menjala naziv?​

Да зато што Гугл не ажурира редовно Србију. Погледај на мапи такође имаш доста старих и више непостојећих бројева државних путева. Највећи проблем је био када се радила ревизија и нова класификација државних путева, а баш у том периоду је Гугл код нас почео да уређује то и зато има доста грешки.
Надам се да ће исправити доста ствари сада када избаце нови улични приказ.

Sto bistu Jelene Žigon ne stave u njenu ulicu
I sto ne dobije ulicu u bg na vodi

Ima li Stevo Žigon ulicu?

Има у Миријеву
стеве жигона_.JPG

https://www.google.com/maps/search/...try=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDYyNi4wIKXMDSoASAFQAw==
стеве жигона.JPG

Фрушкогорска улица ће се од сада звати улица Јелене и Стеве Жигон

Ваљало би направити списак дупликата макар за "ужи" Београд.

@Дошљак
Već smo jednom prilikom govorili na tu temu i mislim da si baš ti bio neko ko je pričao da nema ništa protiv duplikata u Beogradu i Zemunu.

Хмм, не, ја сам баш истицао неке дупликате, и био за то да име улице носи она која је раније добила име. Као и спајање физички истих улица под једно име. У пракси смо добили супротно, нпр. Војвођанска-Земунска-Тошин бунар-Египатска.

Pošto smo mi neki danas saznali da je Jerneja Kopitara postala Žarka Miladinovića, da na spisak novih informacija dodam, da sam danas saznao da u Zemunu imamo i Džordža Vašingtona.
Pogledajte prilog 259012
Ja sam jedan od tih koji je tek juce shvatio istu činjenicu. Ali ulica Jerneja Kopitara, za razliku od Džordža Vašingtona, ne vidim da postoji van Zemuna?

Vrh