Šta je novo?

Užice - Bajina Bašta sa tunelom "Kadinjača"

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673138#p673138:3nnct4vx je napisao(la):
blagic » 24 Okt 2019 06:26 pm[/url]":3nnct4vx]VAR je ustanovio da to nije bilo za zuti karton! :laugh:
E, ako je tako, onda samo ofsajd.

Eto. Mir, mir, mir, niko nije kriv! :laugh: :laugh: :laugh:

Dakle, taj tunel od 6km bi koštao oko 90milona EUR.
Mogli bi da kupimo onu mašinu za kopanje za 50milona.
Iskopala bi taj tunel za pola godine.
Plus ovi tuneli što treba da se kopaju.
Očas posla bi to makina rešila.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Тунел од 6 км би коштао доста преко €100 мил., све то ради директног спајања са ауто-путем општине која има мање од 30.000 становника, о привреди да не говорим. Оно од чега ББ живи је скоро искључиво ХЕ ББ и туризам од НП Тара, дакле никаква производња за коју је потребан овако скуп пројекат, осим оне породичне млекаре "Спасојевић"(има одличан видео на Јутјубу на каналу "Марка жвака"). Ово би био превелики луксуз за земљу у којој живимо. Имаш сва могућа права да износиш своје идеје, али исто тако имам и ја да критикујем да је ово неозбиљно, чак и да нам БДП расте 15% сваке године. Мада ако би овај и слични пројекти заживели, вероватно би имали негативан тренд.

Тунел испод Кадињаче је и више него што је потребно. Боље је да становници и привредници ових крајева почну да лобирају за исти, него да се расипа енергија на бесмислене пројекте.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673170#p673170:24telpwr je napisao(la):
Mikie » 24 Okt 2019 07:55 pm[/url]":24telpwr] ... Боље је да становници и привредници ових крајева почну да лобирају за исти,
него да се расипа енергија на бесмислене пројекте.
:kk:

Ja sam za jedan projekat već izlobirao : viewtopic.php?p=673158#p673158

Ne ja ne smatram da su to pozitivna iskustva, jer pisati njima sa preporukom je meni besmisleno za 200 m puta i onda da oni moraju da urgiraju odozgo da opstina to uradi. Pritom odradjen projekat i predsednik opstine sto puta moljen, sto puta rekao sledece nedelje, a onda odjednom hoce, moze, pa on je to i hteo da uradi. Slika i prilika drzave i drustva. I bas zato kada se dotle ide sa projektom od 700000 dinara sta onda da ocekujem projekte od 200 miliona evra.

Hajde, bre, što se raspravljate sa njim? Dovoljno se identifikovao. Iz svakog posta mu izbija šta vlada radi, šta će da uradi... I ko onda tu političari? Političarenje je plasiranje stavova vlade bez kritičke ocene, a ne baš taj kritički stav uz argumente.
Napisao sam u nekom prethodnom postu da je moguće da sve to piše iz interesa (po nalogu) ili da piše iz ubeđenja. Ovo drugo je gore, zar ne?
Nikad dublji jaz i veća razlika nije bila između bedne stvarnosti i našminkane slike koju preko uzurpiranih medija odašilje vlast.
Nikada kritički pogled na stvarnost nije bio potrebniji nego sad, kada iz mora lažnih i propagandnih informacija i uvida u stvarni život, treba izvesti sopstveni stav i mišljenje, a ne govoriti frazama i parolama upućenim narodu koju ne zna da misli. A ovaj forum je više puta pokazao da je pun ljudi koji znaju i misle. A ako je neko zabludeo, njegov je problem.
Ako ovako nastavljamo, besmislena je dalja rasprava na ovoj temi.
Čitavom kraju je neophodna brza i ozbiljna pomoć. Talas odlazaka je sve veći. Uskoro u selima neće biti ljudi. Što je pasivnije selo, grad, svejedno, sve više ljudi odlazi. Vlast ima neke druge prioritete. Od bolesne dece, infrastrukture u nekoj pograničnoj zabiti, važniji su joj fudbalski klubovi, popločani trotoari po gradovima... Ako neko misli da treba napisati mejl Putevima Srbije i da će oni odmah da dotrče sa bagerima i prokopaju tih km i nešto tunela, grdno se vara i naivan je na nivou malog deteta.
Čitav Zl. okrug nema svoje poslanike, već vojnike partije koji se bore ds budu što boljevpozicionirani na listi kako bi ulovili ivdrugi mandat. Čak i da hoće da se konfrontiraju sa svojom strankom i vuče za svoj kraj, ne može ništa da urade sami. Niko ne želi da talasa.
Na ceni su brza rešenja i obećanja koja mogu lako da se iskoriste za propagandu. Sve što traži puno para i vremena za realizaciju, ne zanima ih.
Da je tako, vidimo po autoputevima. Sve što je otvoreno, projektovano je, ugovoreno i započeto pre 2012. A šta je na tom polju urađeno za ovih 7 godina?

prostorni planer":5s3bfdmz je napisao(la):
. . sta onda da ocekujem projekte od 200 miliona evra.
Za finansiranje tunala i obilaznice treba mnogo manje od 200mil evra
a AP "Užice - Požega" ionako gradi država iz kredita, pa to nije problem.

Vlada mora da donese odluku o finansiranju Tunela i Obilaznice, a to
je sigurno manje od 100mil. evra i nije mnogo u odnosu na 10Mld evra.

Bravo branik potpisujem sve sto si napisao. Predlazem bojkot botova kao prolecnih izbora. Sta god neki bot napise na ovom forumu mi ne odgovaramo, neka pise sam sa sobom. Ovde je uvek bila prava stvarnost i realnost i ovaj forum je sto puta raskrinkao lazi vlasti i medija o mnogim projektima i rokovima u Srbiji. Neka tako i ostane. Ziveo beobuild jedno od poslednjih mesta gde misleci i slobodni ljudi Srbije mogu izneti svoj stav i istinite podatke i informacije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673170#p673170:2p72kx2o je napisao(la):
Mikie » 24 Okt 2019 07:55 pm[/url]":2p72kx2o] ... Боље је да становници и привредници ових крајева почну да лобирају за исти, . .
Srećom ima furumaša koji znaju kako može da se konstruktivno

utiče na rešavanje problema - za raziliku od zajapurenih defetista.

Sad sam došao sa puta. Pređoh Kadinjaču. Gužva, postavljena signalizacija, kamioni, istovaraju mašine, opremu, geometri u prslucima razmeravaju, radnici u šlemovima užurbani, postavljaju info tablu...
Jedva jednog zamolih da mi kaže šta se radi. Sitna slova. Reče da je stigao neki mejl pritiska i da su noćas rešili da rade. Rok - Đurđevdan. Jedini problem, zaturili lopatu. Onu.

A sto se tice ko je pisao, pisali su ljudi koji tamo zive ili su poreklom odatle Drvopro, Branik, majstor, Mira iz Pozege, ja poreklom odatle i drugi koji su stalno na terenu i znaju svako selo, svaku kucu i pisali su istinu. Mozda te to boli ali ti mislis da vidis bolje sa Fruske gore ili da znas bolje od ljudi koje sam naveo. Ali lepo ti je neko napisao, u Uzickom kraju ima previse magle, nemoj nam je i ti prodavati.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673364#p673364:2ks58k80 je napisao(la):
prostorni planer » 25 Okt 2019 11:15 am[/url]":2ks58k80] . . .u Uzickom kraju ima previse magle, nemoj nam je i ti prodavati.
Vidim da ima tu magle i da ste se pogubili, pa ne vidite o čemu pišem.

A, pišem i zalažem se za izgradnju tunela, obilaznice i AP do Užica.
Izgleda da vama ti nije jasno, pa "vidite" samo ono što hoćete da vidite.

Ja ne pišem van teme o ekonomskoj situaciji, jer to i ne znam i jer to
nije u okviru teme o gradjevinarstvu, planiranju i izgradjni ta tri projekta.

Daj Boze da to izgrade, ali mi u to ne verujemo. Ja bih voleo da ti na kraju budes u pravu i da se to napravi.

Ako bude još neki email dodaću.
0c244e56262a969e11b6047dd6fb66be.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673378#p673378:2pgmxi8z je napisao(la):
prostorni planer » 25 Okt 2019 11:47 am[/url]":2pgmxi8z]Daj Boze da to izgrade, ali mi u to ne verujemo. . .
Pa to i jeste vaš problem, jer pošto ne verujete, nećete ni da lobirate.

Bog hoće da pomogne, ali očekuje da mi verujemo i nešto sami uradimo.

dragan":1w04f0en je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673378#p673378 je napisao(la):
prostorni planer » 25 Okt 2019 11:47 am[/url]":1w04f0en]Daj Boze da to izgrade, ali mi u to ne verujemo. . .
Pa to i jeste vaš problem, jer pošto ne verujete, nećete ni da lobirate.

Bog hoće da pomogne, ali očekuje da mi verujemo i nešto sami uradimo.
Da li Dragane znate šta je lobiranje?

Ljudi , ne trosite energiju lepo vam kazem.
Draganu bravo za svaki e-mail povratni koji je dobio i informaciju prosledio i interesovao se. Meni licno u 99% slucajeva ni ne odgovore, ali nek neko uspe da utice i to za velike projekte. Bravo za tebe
Kad zavrse bice to veliko poboljsanje za ceo kraj,i svaki od ovih projekata ce biti odlican za regiju gde prolazi.
Ovde imaju teme o gradnji i na svakoj transparentno se vidi kad se ugovorilo, pocelo, zavrsilo...i mislim da svako tteba da gleda na taj nacin nasu stvarnost ,a ne da veruje pricama ikoga.

dragan":38cjv1uh je napisao(la):
Bravo, "drvopro", eto ipak dobre vesti : Idejni projekat je uradjen.

Inače, koga interesuje šta je lobiranje, može da vidi u zakonu :
https://www.paragraf.rs/propisi/zakon-o ... rbije.html
Eto Dragane, koristite pogrešan termin.

Lobiranje je aktivnost kojom se vrši uticaj na organe Republike Srbije, autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, organe imalaca javnih ovlašćenja, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave (u daljem tekstu: organ vlasti), u postupku donošenja zakona, drugih propisa i opštih akata, iz nadležnosti tih organa vlasti, radi ostvarivanja interesa korisnika lobiranja, u skladu sa zakonom.

Dakle, dakle za donošenje opštih akata.
To što vi tražite od forumaša ne zove se lobiranje.

Eto ja bih ga nazvao "lobiranje".
Dakle, ko ima najveću snagu "lobiranja"?
Da li je vlast u institucijama ili se preselila u stranke odnosno porodice iliti familije?
Ako je već tako, ko može da ima uticaja od značaja da će se nešto graditi?
A ako nije tako, kako je?
Da li poslanici imaju "uticaja"?
Ko je "moj poslanik"?
Da li uopšte bilo ko od nas ima "svog poslanika"?
Koliko su uopšte nezavisni u svom radu lokalni političaru osim recimo Palme?
I u čiju korist zapravo najviše rade?

Elem, Dragane, ako imate uticaja molim vas da što pre krene sa gradnjom ovog tunela.
Ako ste vec uticali za jedan most od stotina milona, šta je jedan tunelcic, sitnica...

Samo pazite da ne preterate kao ja jutros izgleda, trgovina uticajem je krivično delo.
A nedozvoljeno delo je izgleda i kačenje fotografija belih medveda. Ok.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673390#p673390:1aqzdq51 je napisao(la):
drvopro » 25 Okt 2019 12:09 pm[/url]":1aqzdq51] . .u postupku donošenja zakona, drugih propisa i opštih akata, iz nadležnosti
tih organa vlasti, radi ostvarivanja interesa korisnika lobiranja, . .
Vi tumačite i radite šta hoćete ili ćutite i čekajte šta će biti sa izgradnjom.

Ja sam ovde napisao da ću da se obratim troje poslanika u republičkoj skupštini
koji su iz Užica i jednom iz Ljubovije da lobiraju kod Vlade za izgradnju oko Užica.

Taj post je obrisan, a i post da mora da se pokrene "političko pitanje" pred izbore
o tunelu i obilaznici, jer tada se najlakše postavi neki projekat u fokus nove vlade.

Vrh