Kailan
Advanced
- Učlanjen(a)
- 24.08.2015.
- Pohvaljen
- 10.626
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=538530#p538530:r34s9pj1 je napisao(la):Nebojsa » Сре Мај 16, 2018 5:05 pm[/url]":r34s9pj1]O cemu bre ti prijatelju pricas, ovde tranzicija traje 17 godina i ni Bog nezna kad ce joj kraj, neznam o kakvoj normalnosti pricas. Pomenu skoro neko neki rok do 2017 god, kad to dodje izmislice se 2025 itd...kakva preskakanja omasio si realan tok stvari.
Zasto mi najveci jad i beda u Evropi da dajemo subvencije belosvetskim pljackasima da bi nas potom cedili ko sundjer? koja je to logika i gde je tu pamet? Kakvi protesti sindikata, sindikati su tu da se nagode sa vlastodrscima u cilju prestanka protesta a ne boljeg polozaja radnika, ko to nevidi taj nista nevidi. Nezaposlenost nikad nece biti ispod 10% jer ce u tom slucaju morati da se rad plati vise a to nasim spasiocima investitorima ne odgovara i to je ono sto su se dogovorili sa svakom vladom od 5. oktobra a kolko vidimo sa ovom narocito. Mi treba da organizujemo opste proteste prilikom dolaska svakog stranog investitora jer je to nesreca za ovu drzavu i narod, umesto toga mi ih jos i subvencionisemo. Evo jos malo raskantace i IT sektor koji se jos dobro drzi i gde jos moze dobro da se zivi.
транзиција је прелазак у капитализам из социјализма, Србија је са транзицијом престала неке 2004., 2005. године. Дух либералног капитализма је у рекордном року пропао и Србијом су брже боље завладали социјалисти али овај пут "демократски".
Логика је у томе да је капитал моћ; држава никада неће допустити приватницима у Србији да се стварно богате осим у евентуалном случају да су у дубокој спрези са влашћу а и тада мора да постоји неки начин да их политичари контролишу. Никада неће комунисти допустити српском народу да се богати и самим тим стекне моћ, а домаћи издајници у форми политичара ће радије да пусте стране тајкуне да експлоатишу српски народ кад већ не могу они кроз "јавне компаније" него да му допусте да се осамостали и ослободи политике.
Још се народ лаже како су шатро субвенције капитализам, државна саботажа српских приватника је капитализам, штампање пара зарад пумпања инфлације је капитализам, регулације су капитализам итд.
Знам да није 100% везано за тему али је кључно за разумевање зашто овај пројекат и било који други никада неће бити остварен осим ако није у рукама странца који је пристао да поткупи/подржи владајућу државну класу.