Šta je novo?

Trotoari

Ali zar nisu pod zaštitom i one u Glavnoj u Zemunu?

Ako je pod zaštitom OK, ali po meni bandera zauzima prostor bezveze.

Negde se eps tj jp osvetljenje provuče na postojeće stanje tamo gde se stanri pobune nema bušenja kacenja

Да је памети, ту би смо имали уже разделно острво ширине 2 ивичњака + простор за бандеру, и бандере по средини и на њима и јавну расвету и носаче контактне мреже.

Stubovi i bandere generalno nisu problem jer ionako retko ko hoda na pola metra od kolovoza ako ne mora. Ali ovo pregrađivanje, sužavanje, preusmeravanje, maltretiranje, pa i prljanje trotoara sa raznim usranim baštama, bilbordima, improvizovanim parkinzima, štandovima i sličnim ruglima je sramota i bezobrazluk. Te trotoare svi mi plaćamo. Grad (desna obala) je ionako već tesan i haotičan. Ne treba mu još prepreka i stupidarija.

Taj kretenski bilbord - ako su već zapeli (AQ i opština) su mogli da stave svega 20 metara dalje, negde oko ulaza u podzemni prolaz, i tu ne bi nikome smetao a videlo bi ga i više ljudi, uključujući i one koji prolaze Knezom.

Ali, jbg... Slepilo. I bezobrazluk.

Umetnik Ememem je u Bg, popunjava oštećenja na trotoarima, video sam da je uradio na još 2 mesta u blizini Trga Republike.

1000226426.jpg

To ti je isto kao da kažeš dovoljno je da sastružem sa kola ono što je ptica pokakila sa drveta, a ne rešiš problem toga što se ptica uopšte pokakila. E tako ti je i sa struganjem maltera i šlhunka, da li ga ti strugao dok je svež i tečan, ili ga uklanjao sa sve asfaltom kada se stvrdne.​

Moze to da se ukloni i kad se stvrdne i da se kazne izvođači zbog pretovara miksera
Ali kad imamo tonu betona u nemanjinoj ispred vlade sve je to ok

Да ли сте се икад запитали зашто се пешачка острва скоро никад не праве овако, са зеленилом на ћошковима:
povrsinasazelenilom.png

Него се у 90% случајева праве од голог бетона и асфалта, без трунке зеленила:
ostrvobezzelenila.PNG

Пешачка острва са зеленилом на ћошковима су много прихватљивија и са еколошке, али и са естетске стране.

Zato što ih mrzi da održavaju te zelene površine i potencijalno rastinje (žbunje i cveće).

A verovatno i zato što znaju da će povremeno da se nađe neki pajser koji će tu da parkira ili zaustavi (npr kad su utakmice, zastoji, Nova godina, šta god) pa vele koja je poenta kad će biti izgaženo.

A ima i toga da Bumbari vole da ostave auta na tim ostrvima kad regulišu saobraćaj. To mi je jedini validan razlog, mada naravno i to se može lako rešiti tako što se nađe nekih drugih 5 m2 za njihovu Škodu.

Ali da, odlično si to primetio. Kod nas je sve sirotinjski, nehumano i sirovinski, pa i ti neki detalji po gradu.

Vrh