Šta je novo?

Trotoari

Danas ću probati sa računara, bio sam na putu ovih dana.
Interesantno je što mi sa telefona otvara i preko TT, i preko TW aplikacije, ali i preko browsera na telefonu, sasvim normalno.

Inače, ovaj link se na drugom forumu vidi kao na Twitteru.

Sent from my ST23i using Tapatalk

Ok, popravio sam:

https://twitter.com/SaobrKamera/status/ ... 3223168001

Capture.jpg

CPcS3AgXAAA_dXw.jpg

Вожд":2a5egkoh je napisao(la):
Жедни бетон „упија“ хиљаде литара воде у секунди

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/stor ... D0%B8.html

da ali...

једини недостатак му је што би могао да буде проблематичан у хладним крајевима са веома ниским температурама, јер би врло хладна вода могла да га оштети.

vrlo hladna voda, a tek mraz?!

Хех, нисам ни мислио о примени у нас, већ тамо где монсуни праве потопе после сушних периода.

Уосталом, како би прали улице? :)

Ovo sto sad nisam video. Nadam se da će postati praksa

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Rotacionim četkama ne može se lepo oprati ovakva površina. Može samo ako se predhodno izbrusi pa polira.
A polirati granitne ploče postavljene na pesak je svojevrsno ludilo.

Osim ako ovo nije neki dogovor prijateljskih firmi, jer cena ovakvog rada je od 10-15 eur/m2

Пре машине је ишао други човек и нешто ручно, широким потезима стругао или чистио са тротоара чучећи, или клечећи. Било је далеко нисам добро видео чиме и како.

Ovo nisu granitne ploče. U pitanju je behaton. I to debeo.

Jesu, ispred geozavoda su granitne a duž ulicu betonske sličnog izgleda.

Oko bg zadruge jeste granit pistavlhen na betonsku podlogu cementnim mlijekom imate slike u temi rekonstrucije bg zadruge .Od kraja bg zadruge pocinje behaton imate fotku spoja u temi sa anfi bgh2o

Izvinjavam se moja greška

Зарастао тротоар оивичен каменим плочама поред фабрике "Змај".
p231015175001.jpg

p231015175101.jpg

p2310151752.jpg

Паралелно са њом пешаци иду уз сам коловоз.
p2310151753.jpg

Са друге стране, уз фабрику "Грмеч", ситуација је иста, ако не и гора.
p231015175401.jpg

p2610151552.jpg

Обновљени део пешачке стазе, са постављеним новим клупама у Бањичкој шуми.

Казне прете и због - лишћа!
М. В. | 14. новембар 2015. 19:22 | Коментара: 0

Чишћење снега и скидање леденица није једина обавеза Београђана. Обавезно одржавање тротоара, као и прилазних стаза до зграда

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... og---lisca

Вожд":3am0ykfo je napisao(la):
p2509151744.jpg

Прање тротоара.

Kod mene u Krnjaci, vidjena je jednom cistilica sa cetkom sto cisti pored ivicnjaka. Deca su se skupila da je vide. Ali radost je kratko trajala. Kod kuce lokalnog politicara se okrenula i otisla u nove radne pobede.
Ali se zato narod bez zuba i kanalizacije organizovao, i za lepog vremena, lopatamo shut pored ivicnjaka ( koje smo sami napravili ). I srecni smo sto subvencionisemo arapskog investitora kojem, s pesmom na usnama, placamo ciscenje plocnika Likvi-jem. Sto je kupio za 22000e minus milijardu evra, po staroj ceni. Uz malu pomoc prijatelja.

U istoriji su postojali razni sistemi, primitivna zajednica, robovlasnistvo.... kapitalizam, postmoderno drustvo, ali ja jos uvek ne znam kako bih nazvao ovaj danasnji srpski sistem. Ili je to nesto posebno, vezano za nas IQ. Javlja mi se jedan pre-tranzicijski temin - HRKLJUSH.

Najavljuju nove obilnije snežne padavine
gradjani ovog grada su samo oni koj imaju auto i za njih placamo
za pešake samo oko zebre čiste

...i, vidjena je jednom cistilica sa cetkom sto cisti pored ivicnjaka. Deca su se skupila da je vide. Ali radost je kratko trajala. Kod kuce lokalnog politicara se okrenula i otisla u nove radne pobede...

Opremljeni su teškim i lakim kamionima sa raonicima , cetkama i sl za kolovoze
al nemaju
male motokultivatore, motorne sanke i sl sa mini raonicima za trotoare
silne naše pare namenjene samo auto lobiju

a ko nema auto djabe placa takse i poreze gradu kad mora sam lopatu u ruke
pa čak i ako mu se to ne mili iz bilo kog razloga - platice kaznu za ne očišćene trotoare
al
Što ne plate kaznu i vlasnici parkiranih automobila za ne očišćen kolovoz neprioritetnih ulica
ili i oni kolovoz lopatama da čiste
da oni imaju opravdanje .... javno preduzece nije sitiglo po prioriteima...

Ne ne zalažem se da se ukinu kazne , niti obaveze lopatanja
vec za jednak tretman komunalnog preduzeća i prema pešacima
da se nabave raonici za motokultivaore, freze, motorne sanke
kako bi se i trotoari (nar oni širi) čistili mašinski a ne ručno

Ја сам пре неки дан видео у Булевару ослобођења код инфективне клинике мали трактор за чишћење снега, нисам сигуран да ли је од Београд пута или Чистоће. Возикао се очишћеним булеваром, док сам ја пазио ту код инфективен да се не оклизнем на лед којег је било целом дужино и ширином до ветеринарског факултета.

Pola stajalista nije ocisceno po gradu pogotovo stepenista a vamo mlate gluposti

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=368378#p368378:3qtie1rp je napisao(la):
Дошљак » 23 Jan 2016 19:10[/url]":3qtie1rp].... мали трактор за чишћење снега, ...Возикао се очишћеним булеваром, док сам ја пазио ту код инфективен да се не оклизнем на лед којег је било целом дужино и ширином ...

Najverovatnije taj mali namenjen je parkinzima,
to znaci
kolovozi i parkinzi tj. auto lobiju sve
a pešacima šipak - tj. po negde ljopata... :rant:

Zrelo je da se tu nešto menja - mehanizuje, u korist pešaka i trotoara :grand:

Vrh