Šta je novo?

Trotoari

Kad sam umeo da iskritikujem hajde iznesem i pohvalu

Radovi u Batajnici na trotoarima vidno su se pokrenuli :)
U predhodnih par dana, postavljen je asvalt na mnogim delovima trase
Još je daleko od završetka radova ali je pohvalno da se stvarno radi
mada kvalitet asfalta je diskutabilan pa prepusticu ocenjivanje stručnjacima

Ima i jadnih prizora slike današnjice
u vidu pobede (nelegalih ) kafedjija nad rekonstrukcijom trotoara zbog ne dodirljivosti tarabe letnje bašte :lool:

DSC04079.jpg

Погледајте ивичњаке на тротоару у Сегедину.

Trotoari u Pariske komune i u Studentskoj se ponovo raskopavaju. U Studentskoj je u pitanju kanal, duplo širi od prethodnog kanala koje odmah pored. Da li je u pitanju neki novi optički kabal, ne znam - ali stvarno je katastrofa ako nam sledi još jedno raskopavanje u kraju...

E sad ovako,Kritika za Gradsku vlast....jer uopste ne postoji osmisljeni program uredjenja trotara u siroj centralnoj zoni :notok: Prosto je neshvatljivo da nigde nismo dobili poplocavanje novih trotora granitom izvan Knez.M
Predlog,da se napravi godisnji plan sirenja granitnih trotara...npr.do kraja godine ili pocetkom naredne krenuti sa granitnim poplocavanjem od skupstine grada,pored staroga dvora do K.milosa...pa dalje do Resavske.. predlog 2. od Londona do Vlade Srbije..ta deonica je ocajna..i bruka za grad..konacno poplocati skloniti parkirane automobile na sred trotora u K.Milosa..
Terazije posebno poplocati granitom u raznim nijansama i dizajna.. :kafa:
Nadam se da in me pada napamet da Slaviju poplocavaju behatonom to bi bila bruka..

Ред би био да се тротоар у Булевару Николе Тесле среди. Мислим на онај део тротоара од семафора са раскрсницом Булевара Михајла Пупина до раскрснице са улицом Ушће. Стање је очајно. И пешке се тешко пролази, а камоли бициклом. Овуда мајке са бебом у колицима и инвалиди, на жалост не могу у опште да прођу.

Naravno da bi bio red, ali mislim da se to neće uraditi u bliskoj budućnosti jer za taj trotoar znamo samo mi, šetači, biciklisti i rekreativci.

Uz taj trotoar bih dodao i katastrofalno stanje stazice koja od SIV-a izlazi na Dunav (to je ona staza što je obično granica kad su koncerti na Ušću u pitanju)

http://binged.it/Sx3LW6

ps: moglo bi stvarno da se vrati +1 opcija...

Je l' prijavio taj trotoar nekome, tipa zahtev za rekonstrukciju Direkciji za puteve?

Пријавио бих ја, свеједно, али не знам да ли се "тротоари" пријављују, Дирекцији за путеве или Београд путу ? Наравно послао би и ове горње слике које сам снимио.
Гледаћу да сутра током дана пошаљем прво Београд путу, г-ђи Нади Петровић. Ако није Београд пут надлежан, она ће ме упутити даље.

Гага":dlezk6ve je napisao(la):
Пријавио бих ја, свеједно, али не знам да ли се "тротоари" пријављују, Дирекцији за путеве или Београд путу ? Наравно послао би и ове горње слике које сам снимио.
Гледаћу да сутра током дана пошаљем прво Београд путу, г-ђи Нади Петровић. Ако није Београд пут надлежан, она ће ме упутити даље.

Prijavis na Gradjanin inspektor na sajtu opstine NBGD, pa oni proslede onome kome treba i to ti odgovore. Tako saznas ko je nadlezan :)

Гага":13ss9vyy je napisao(la):

Na sajtu Beograd-puta piše:

Наше предузеће ради по решењу и налогу Градске дирекције за путеве. Процедура је таква да се морате обратити Дирекцији, лично или преко Ваше општине, на тел. 011/330-95-99 или путем Е-поште info@bgsaobracaj.rs ЈКП Београд пут, по добијању налога Дирекције, може приступити извођењу радова.
Моле се грађани да не постављају питања типа, када ће бити асфалтирана моја улица, јер то не зависи од нас него од Градске дирекције за путеве.
Хвала на разумевању.

Dakle, kao što dule kaže, poslao bih prijavu Komunalnoj inspekciji Gradske opštine Novi Beograd i zahtev za revitalizaciju Direkciji za puteve.

Ја сам послао пријаву општини Нови Београд на "грађанин инспектор" и видећу шта ће ми одговорити у року од 48 часова, значи у понедељак. Наравно неће ми бити тешко да пошаљем и пријаву "Саобраћајној инспекцији града Београда", али да прво видим шта ће рећи инспектори Новог Београда :x

Ja pisem direktno predsedniku opstine i odgovaraju u roku od 24 h :p

o, aj probamo i preko Šapića. Samo ja mislim da on opet mora da pita komunalce.

Гага":1416nca7 je napisao(la):
Ја сам послао пријаву општини Нови Београд на "грађанин инспектор" и видећу шта ће ми одговорити у року од 48 часова, значи у понедељак. Наравно неће ми бити тешко да пошаљем и пријаву "Саобраћајној инспекцији града Београда", али да прво видим шта ће рећи инспектори Новог Београда :x
Данас сам добио одговор од комуналне инспекције на моју пријаву преко "грађанин инспектор" за оштећени тротоар у Булевару Николе Тесле. Пријава је уважена и заведена под бројем III-355-5540/12 и дата инспекторки Јелени Л. на даљу обраду. Крајем месеца зовем на дати телефон, да видим докле се стигло у решавању.

Не знам да ли да ово преместим у тему "Градски живот и вести" у подтему "Пријаве градским службама" или да остане овде ?

Bio sam malo do Subotice na bicikl turizam, pa sam se lepo iznenadIo popločavanjem parkova, trotoara i bašti, malo ovakvih primera bi bilo lepo imati i u bg-u:

dsc2081.jpg

dsc2080.jpg

dsc2082.jpg

To jeste pedantno i odano uradjrno u Subotici, ali nije fer uporedjivati mnogo manji grad sa velikim. Svaki veliki, glavni grad ima i svoju buku i prljavstinu i dodjose i odjose i vise raznolikih ljudskih navika i guzvu i vece izdatke i popravke... Ljudi su zaposleniji, dinamicniji, manje senzitivni na komsije i tudji prostor. Sto vazi za manji grad, ne mora da vazi za veliki. Nama samo moze da bude drago da se manji odrzavaju.

Radovi na trotoarima u Zemunu, kod Pinkija

dsc2170.jpg

Lep detalj:
dsc2168.jpg

dsc2167.jpg

Saobraćaj radi svoj posao a gospodinu nije jasno u čemu je pogrešio, ali biće mu jasno :wink: :

dsc2172.jpg

Beograd radi a Subotica se gradi...

U stilu nekih koji za sve okrivljuju Beograd, a ne vide kratere na glavnom trgu prestonice...

Ja sam srecan i zadovoljan sto Subotica ima uredjene parkove i tako se osecam za bilo koji grad u Srbiji...

U marmarisu u turakoj uopšte nema asfalta. Svi trotoari su popločani ili granitom ili behatonom. Čak je i kolovoz popločan. Uz avaki trotoar je napravljen i odvod vode tako dq su ivičnjaci pristojno visoki nema penjanja sa autima...

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

U Turskoj su često gradske ulice popločane jer zbog vrućina imaju velikih problema sa dugotrajnosti asfalta. Autoputeve non stop presvlae jer se asfalt i bukvalno topi.

Nepopravljivi optimista":10cjq3z8 je napisao(la):
PS: Jel se to samo meni čini ili nema više popločavanja trotoara po gradu, svude se cepa asfalt.

Јефтиније је, зато на жалост само асфалтирају :notok:

Nepopravljivi optimista":10cjq3z8 je napisao(la):
Radovi na trotoarima u Zemunu, kod Pinkija

Saobraćaj radi svoj posao a gospodinu nije jasno u čemu je pogrešio, ali biće mu jasno :wink: :

dsc2172.jpg
Па Босанац је, зато му није јасно :p

Nepopravljivi optimista":tc9wfa27 je napisao(la):
PS: Jel se to samo meni čini ili nema više popločavanja trotoara po gradu, svude se cepa asfalt.

Слично и у поп Лукиној са суседним улицама...

Сад у току, данас сликано

Vrh