Mala je ovo zemlja, i pritom je uređenje takvo da sve veće odluke dolaze iz istih krugova moći. Nismo mi SAD pa da se federalne pa i državne vlasti bave samo većim stvarima a lokalne i gradske svojim. I da je sve to striktno razdvojeno i zabetonirano. Nego je kod nas sve to povezano i relativno.
To je isto razlog zašto ja ne pridajem mnogo pažnje budžetima i stvarima na papiru. I što se ne obazirem na ono "budžetom je predviđeno to i to". U Srbiji je sve to relativno i stalno se menja. Preduzeće A isplaćuje plate tako što pozajmi od preduzeća B, pa onda posle B preuzme od C, pa jedni drugima vraćaju posle kad im legnu pare.
Naravno, nisam ni ja srećan što je tako. Pogotovu to igranje sa platama i izmirivanjima računa i dugova. Ali što se intervencija viših instanci vlasti tiče, mislim da čak i u uređenijim zemljama naše veličine se dešava da za neke veće odluke gradova se pita i republika. Sve je to okej dokle god se prati neki opšti interes i stvari menjaju na bolje nego što su bile. Ako je hlorisani debil Šapić hteo da ukida trolejbuse ( a da ih menja nekim NN krševima i ugradnjama, ne nečim kvalitetnim) a onda se našao neki manji debil iz ostatka SNSa, na nivou republike, i odlučio da to pregazi i promeni, po meni je to bolje nego da ode ceo trolejbuski podsistem zbog jednog-dva magarca u Gradu.