A znao sam da će biti tih niskih napada, a sam sam kriv što gubim vreme, i to dosta vremena u pisanju iz najbolje namere, ne bi li neke stvari učinio jasnijim, pošto nije baš da svako može tek tako da shvati ulogu i funkcionisanje GSP-a, čije se ustrojstvo menjalo, kao i celokupna organizacija javnog prevoza u ovih par decenija za nama. Delija tačno vidim da spada u one agresivnije, napad večito na pogrešne, grupa ljudi koja je strahovito nezadovoljna svim i svačim i celog života biju neke samo njima znane bitke. Kao da ja nisam odavno pisao sve to što se pomalja sad po ovim postovima, pa će on i njemu slični sad odjednom da nas oslobađaju, te sudovi, te ne znam šta, kao da sam ja lično nešto kriv, pa se pitam gde im bi ta agresija pre 15 godina kada je sve to počelo. Sad može i do Strazbura peške što se mene tiče, ali bez mene.
Vučko me ja jako razočarao, al mislim briga me. Niti sam ikoga napadao, niti pisao u svadljivom tonu, a za razliku od njega ja ne krijem čime se bavim i gde radim. Opet, udar na pogrešnu osobu, što većinu nas i tera od takvih ljudi, koji sebi daju previše za pravo, agresija o kojoj govorim već neko vreme, ona psihička, ne fizička. Treba da me proziva neka individua samo zato što pišem uopšteno o stanju kao takvom, realnom ko hoće da shvati, ko neće šta mu ja mogu. Niti radim za sindikat, niti su me doveli, em radio preko 6 godina na PP poslovima, prao autobuse, probijao se godinama, da bi me prozivao tamo neki lik na forumu, al tome sam sam kriv. Zato se treba držati podalje od politike, pošto sa jednim dobrim delom populacije nema tu normalne diskusije. Okači čovek sa sajta GSP-a nešto što je svima dostupno. Bravo Vučko, izmislio si toplu vodu, pisao još pre skoro godinu dana zašto nam uzimaju prigradske, a daju gradske linije, pa mu dođe logično da imamo mnogo manje kilometara sa sve linijama, kad menjamo potez 400 za 26 i 37. Urušavanje samo tako, a evo svi i dalje rade normalno, a u GSP-u imamo trend smanjivanja zaposlenih još od petog oktobra, pa i pre toga, a upravo sa opadanjem broja vozača, što prate i druge službe sa sve radnicima održavanja. Gle čuda, sad konačno imamo blagi porast tog kadra. Takođe, prodisao je Sektor saobraćaja, jer imaju konačno sa kime da rade i popune smene. Šta sam ja tu kriv što ljudi neće da se bune na ništa, kad rade, bolje im je sad. Jer je neki Vučko rekao ode Dorćol, pa nije još, ako dođe do toga, ljudi će se verovatno buniti, a ne zato što su stigli neki tamo električni autobusi u Krnješevce. To stvarno svi treba da znaju.
A ovo tek da se ovi tobož sindikati bore za GSP i trolejbuse, nije smešno, nego je žalosno. Nenad Stefanović je baš čovek za primer, da ne kažem neku ružnu reč. Ivan Banković, sindikat Centar GSP u jednom trenutku nije imao čak ni jednog jedinog člana. Ja znam čime se on bavi, jer kači i moj posao, a kad postavim prosto, više retoričko pitanje za čije babe slave radi to što radi, odgovora naravno nema. Čovek redovno samo traži podatke po osnovu Zakona o informacijama od javnog značaja (nakardno prepisan iz EU), a sa prostim ciljem da mlati pare, i da ima čime da trguje ko zna sa kim i za čiji interes. Podaci o prijemu zaposlenih, jedno 98% vozači, neplaćena, plaćena odsustva, od čega bih jedino mogao da razumem seminare reprezentativnih sindikata, dok za smrt, venčanja, krv i ostalo ne znam kome treba. Najčešće teške gluposti koje sa poslovanjem firme nemaju nikakve veze, niti može da naudi poziciji na bilo koji način. Razlog je vrlo jednostavan, al gde da kudim Vučkog velikog borca za pravdu, a to je naplata advokatskih usluga preko Poverenika. Samo lova i ništa drugo, klasične bitange i lopine, kao i mnogi u poziciji, al oni bar imaju legitimitet, kakav takav. Dok se narod ne odmrzne, pa makar izađe na izbore, tako će biti.
Sva moja pisanja su lako proverljiva, neka budem i bot i sendvičar, ako je u ovoj teškoj podeli društva pojedincima tako lakše. Pratim forum dovoljno dugo da vidim da je dosta ljudi i zbrisalo zbog vrlo visokog nivoa komunikacije kod nekih članova. Mislim, ne treba to ljudima, pa ni meni. Nisam dete, niti se nešto tu sad žalim niti ne znam šta, nego mi je žao što se i ovaj forum tako srozava, a prilično sam ga zavoleo. Jeftine prozivke, iako ničim izazvane nikada neću moći da razumem. Valjda je do sad moglo da se vidi, otprilike barem, da nisam tamo neki trol, ili bezmozgović, a apsolutno me ne tera niko ni na šta. Po nadimku u GSP-u me ne zna niko, niti znaju da pišem na forumu. Samo moje najbliže okruženje koje nema veze sa firmom. Oni kojima sam i u firmi kroz neki priču nabacio, svakako da opet ne znaju ko sam. Nema ni potrebe. Iz čisto poslovne etike, ne šaljem i ne kačim ovde nikakva dokumenta, a svašta mi je dostupno. Poštujem firmu u kojoj radim, a neću crći ni bez te firme uzgred budi rečeno, al dok sam ovde tako će biti, jer me niko ovde silom ne drži. Nikada u životu nisam bio prisiljen da idem na ne znam kakve proteste. Išao sam na šta sam ja hteo da idem, i evo i dalje sam tu, nisu mi dali otkaz. Toliko o teškim represijama trenutne vlasti, a na proteste išli čak i pojedinci iz menadžmenta preduzeća. Naravno, van radnog vremena, nevezano za proteste radnika GSP-a, al nose ti isti pojedinci i jasno istaknute bedževe, pa ih niko u firmi ne dira. Zato znam da se priče jako filuju i sa jedne i sa druge strane, al računam da ovde na forumu mogu malo ozbiljnije da se bavim svojim interesovanjem, jel realnost stvarnog života je takva da takva tematika nije prisutna kod većine ljudi, uključujući tu i zaposlene u GSP-u. Niti perem sad firmu nešto posebno, niti pravdam zaposlene, pišem i iz perspektive tih istih zaposlenih, trudim se da budem što objektivniji, a onda se pojave pojedinci sa banalnim prozivkama uz još prisutno, pa prosto rečeno, navijanje. Kao da svima mora sve da se dopadne, al uvek može bez prozivki, jeftinih kao udaraca, i sa komunikacijom na jednom zrelom nivou, mislim, nadam se da može.