Šta je novo?

Trolejbusi

Pisao sam sekreterijatu, da li će moći trole da dolaze do Slavije za linije 19, 22 i 29L preko Trga Republike. Za živo čudo, odvovorili su. Jedino što uopšte nisu odgovorili na moje pitanje, već su rekli da ne znaju jer im studentski skup nije prijavljen...

E pa očigledno imaju informaciju i prijavljeno im je čim su postavili informaciju o izmeni na sajtu. U njoj je navedeno da je 40ica ukinuta i da su uvedene 40A (Savski trg-Banjica 2) i 28A (Zvezdara-Trg republike).

Ne očekujte da se vrate 19, 22 i 29L skoro. Očigledno je da je u planu da se celom dužinom radi Vojislava Ilića. Valjci i bageri stoje duž ulice uparkirani.
Tri primedbe koje imam za trenutno stanje 29A su:
1. Vozači kao ludi voze sve jedni za drugima u voziću i nastaje haos zbog toga.​
2. Nijedne stanice od Škole Vojislav Ilić do Crvenog krsta nema (u smeru ka Slaviji).​
3. Mnogo su neudobnija sedišta i u Higerima i u Solarisima u odnosu na trolejbuse na koje sam se navikao. Mrzim plastična sedišta mnogo. Trole su pomalo udobnije u nekom smislu ;​
Imam i 4. primedbu ali je već bilo priče o njoj ovde a to je da se 29A produži makar do Trga republike.​

Svakako se sad ne mogu vratiti jer su oba puta do Slavije blokirana. Studenti blokiraju put preko Nemanjine, a radovi na Trgu Republike traju još mesec dana. Tako da možda i bolje da sad rade sve te radove da posle sve može da se vrati u normalu.

Mislim da će kamionima vući kao što su radili kada se Ćacilend proširio i blokirao put za vreme onog vašara.

Mislim da će kamionima vući kao što su radili kada se Ćacilend proširio i blokirao put za vreme onog vašara.
Tada su radile 19 i 29 i do Slavije su dolazile preko trga. Tad sam snimio onaj video trole koja se vrti oko kružnog toka koji još ne postoji. Mislio sam da nešto testiraju, a u stvari se trola samo vraćala u garažu.

Pisao sam sekreterijatu, da li će moći trole da dolaze do Slavije za linije 19, 22 i 29L preko Trga Republike. Za živo čudo, odvovorili su. Jedino što uopšte nisu odgovorili na moje pitanje, već su rekli da ne znaju jer im studentski skup nije prijavljen...​
Njima se ni ne prijavljuje skup, nego Ministarstvu unutrašnjih poslova.​

20250609_125929.jpg

20250609_125955.jpg

Evo je kalemegdanka

Lako mogu kamioni da dovuku par trolejbusa. Posle mogu da se uparkiraju negde kada završe.

Na Trgu republike nije ni započeto premeštanje mreže a rok je za manje od mesec dana da se završi. Znao sam da neće trolejbusi do septembra.

Претходно вуцарање свих трола по граду током Горанових коцкарија је и довело флоту тролејбуса Града Београда у ово стање.

Претходно вуцарање свих трола по граду током Горанових коцкарија је и довело флоту тролејбуса Града Београда у ово стање.
Time tehnički nije moguće upropastiti trolejbus. Najveće trošenje delova istog je kada je pretrpan, ne kada se prazan vuče, ne koristeći čak ni trolu i motor.

Tehnički, vucaranje + stajanje na okretnicama po nekoliko dana.​

Bez obzira, to je bilo sad već davno. Oni nisu krševi od juče. Više puta sam pisao da su same konstrukcije najveći problem. Oni su odavno raspali po tom pitanju.

Vrh