Šta je novo?

Trolejbusi

Na kojoj liniji je onaj zglobni narandžasti trolejbus? Sad videh na kameri da je prošao Trgom.

Čini mi se da je na Trgu problem što je kontaktna mreža na ivici kruga, a kolovoz širok pa vozač po navici krenuo pravo kraćom putanjom, i odoše trole.
A kod hotela Balkan da mreža ne prati saobraćajne trake pa je došlo do sličnog problema.
Biće ovo mučenje za vozače trola koji sa na svakoj raskrsnici moraju da voze polako i pažljivo kako ne bi pale trole.
Umesto ubrzanja dobijamo usporenje.

Čini mi se da je na Trgu problem što je kontaktna mreža na ivici kruga, a kolovoz širok pa vozač po navici krenuo pravo kraćom putanjom, i odoše trole.
A kod hotela Balkan da mreža ne prati saobraćajne trake pa je došlo do sličnog problema.
Biće ovo mučenje za vozače trola koji sa na svakoj raskrsnici moraju da voze polako i pažljivo kako ne bi pale trole.
Umesto ubrzanja dobijamo usporenje.
Pa svi radovi u centru grada kao rezultat imaju usporenje svih učesnika u saobraćaju osim privatnih automobila. Žute trake, bici staze i pešački su na sve strane ukinuti.

Još samo da pustimo saobraćaj kroz Knez, a Trg pretvorimo u parking. Kao u stara dobra vremena.

Mislim da ni automobilima neće ništa biti brže i lakše kada zglob zauzme pola kružnog toka ili se svi zaglave u 2 a pre je bilo 4 trake (od hotela Balkan do Igumanove palate) ili stane trola...
Po meni su pešaci najviiše stradali sa svim ovim ukidanjem pešačkih, obilaze ko kiša oko Kragujevca.
Ali ni jedan gužvanjac (bus, trola, tramvja, kola...) ne dotiče gradske oce.

Na Slaviji zastoj,trole stoje naredjane u Kralja Milana,kula dosla na intervenciju,nešto prčkaju oko mreže.

Poslednja izmena:
Vrh