dragan
Professional
Sa slikarkom Oljom Ivanjicki otkrivamo beogradske rekedragan":1f99g5cy je napisao(la):Znam ja........za njenu ideju о мосту преко Дунава.....most sa kulom na Lidu, čak mi se i sviđa.Влада":1f99g5cy je napisao(la):Такође је споменута и њена идеја ..о мосту преко Дунава , за који је Бобићка рекла да је фантастичан.
Оља Ивањицки рече да се и на томе ради "тамо где треба" али није хтела улазити у детаље.
Зна ли ко нешто више о овоме?
Trokraki most za Beograđane
http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=6183....- Ne provodim puno vremena po splavovima, ali kad idem onda je to u blizini Muzeja savremene umetnosti. I onda bilo ko da se nađe sa mnom u mraku ja volim da ga pitam šta vidi tamo, kao ja pokažem rukom, negde preko puta Ušća. Kažem, pa zar ne vidiš dinosaurusa koji viče na Srbe koji su zaboravili da reke imaju dve obale i onu drugu su potpuno zapustili.
Tako ja vidim odnos Srbije prema drugoj obali Dunava. Mi svetlimo, a oni su u potpunom mraku. Kao da ne postoji to prelepo Ratno ostrvo. Zbog tih mojih svakodnevnih gledanja na Ušće rodila se jedna smela ideja. Da napravim projekat za most - otkrila je poznata slikarka.
To bi, prema njenoj ideji, bio trokraki most.
Spajao bi delove od Novog Beograda do Ratnog ostrva, zatim od Ratnog ostrva do Nebojšine kule i preko Dunava ka levoj obali. Ti kraci mosta zvali bi se Srbija, Evropa i Danubius Rex. Stručnjaci CIP su razmotrili projekat, svi kažu da je genijalan, ali nedostaju pare.....