Babaroga
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 21.02.2020.
- Pohvaljen
- 139
Meni su ta odstupanja vrlo zanimljiva. Zakon investitorima dozvoljava odstupanja +-3%. U 99% slucajeva to je uvek u minusu na ustrb kupaca.milos.tomic":2qrwdurh je napisao(la):U odnosu na to, ova šema sa povećanjem terase da bi se smanjilo odstupanje unutra deluje krajnje benigno.Echo":2qrwdurh je napisao(la):[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=812375#p812375 je napisao(la):milos.tomic » Pon Jan 11, 2021 6:48 pm[/url]":2qrwdurh]To ne bi smelo da bude slučaj. Postoji pravilo kako se računa kvadratura. Ono što ne ulazi u kvadraturu prema specifikaciji je debljina završnih unutrašnjih slojeva. Zato se u predugovoru stavlja da odstupanje može biti do 2%.Echo":2qrwdurh je napisao(la):Pozdrav ljudi, zainteresovan sam za kupovinu stana u ovom kompleksu pa me zanima da li ste imali priliku da izmerite kvadraturu? U nekim kompleksima su mi rekli da uzimaju u kvadraturu i zidove, sto realno nije upotrebna povrsina. Na taj nacin se zapravo dobije par kvadrata manje.
Do sada je svima koji su dobili završna merenja stvarna površina manja oko 1.5%, s tim da je terasa veća od projektovanje pa se ne prelazi ta granica od 2%.
Hvala na odgovoru. Upoznat sam odlično kako bi trebalo da se meri. Međutim, imao sam priliku na Mirijevu da licno vidim odstupanje >7.5%, a kažu mi tako se to meri svuda, sa zidovima, što mi je bilo van pameti.
To prakticno znaci da kad kupim stan u predizgradnji od recimo 100m2 to cini projektovanu kvadraturu. Na kraju dobijam izvedenih 97m2. tri kvadrata manje, tj 2000x3=6000eur koje pojede maca.
To je vise od agenciske provozije od 2%.
Jedan mali gradaki auto ili ti pola garaznog mesta