Tom&Jerry » Pet Okt 02, 2020 7:01 pm[/url]":9t4p8ll7]
svetionik":9t4p8ll7 je napisao(la):
Zdravo komsije (buduce), deluje da ide ok tempom za sada, je l se slazete?
Ja sam uzeo stan u obj 1, lamela 2, sprat 3. i parking pm45
Cini mi se da se dosta drame pravi na forumu i stvara losa energija bez osonva. Svakako mislim da treba da sacekamo kako ce izgledati kada sve zavrse i onda da se zalimo ako smo osteceni.
Konkretno meni su spoljne klime jedna od najruznnijih stvari u beogradu, tako da ako ih ne zatvore sigurno cu im se popeti an glavu, ali necu da sumjam unapred. Ocekujem da ce uraditi kao u GG a ne da lupetaju kako uzima 10cm.
Terase sam isto zeleo da budu svetle kao u GG, malo sam se razocarao kad sam video crne pre neki dan, ali kad sam malo razmislio ni ove tamnije nisu lose, jer ce spolja da daju privatnost a iznutra ce da bude bolja prozirno, nadam se da funkcionnise isto kao naocare za sunce/stakla u autu.
Sipke nan terasi ne volim preterano :/
Mene zanima kada po nekoj proceni treba da pokrenem proceduru za kredit? U intesi pre mesecak dana su mi rekli da bi fiksna na 15g trebalo da bude 3.39, i da cu moci 20% ucesca, ali ne znam kada i sta sve treba da ponesem da bih zavrsio to. Pretpostavljam ugovor/predugovor?
Ne ocajavajte dok ne bude gotovo, bice sve dobro!
Već je bilo govora o maskama za klime na forumu i tema je zaključena time što se maske definitivno ne planiraju. Nama je to potvrđeno od strane Merina, a razlog je taj što proizvođač klime ne priznaje garanciju u tom slučaju.
Što se kredita u Intesi tiče, ta kamata je tačna, za klijente koji ne primaju platu preko Intese. Inače, to je kamata koja važi od pre nešto više od mesec dana, kada je uvećana za nekih 0.1%. Na ovo treba dodati tromesečni euribor koji je negativan. Pored ovoga, pooštren je uslov u smislu maksimalnog opterećenja plate koje je sada 50%, a ne 60%, kako je bilo u srećna vremena. Za paušalce se situacija komplikuje još više, jer je fluidan pristup u smislu računanja proseka. Obaveza je posedovanja ugovora za stalno sa nekim klijentom, gde je utvrđen mesečni iznos naknade, nije dovoljno imati "kontinuiranu saradnju". To je neophodno dokazati i uplatama, pa se uzima prosek uplata za 6 meseci, ili čak i godinu dana, pogotovo ako je bilo nekih izmena na ugovoru. Nije zgoreg ponoviti da se uzima 50% tog ugovora plus 90% osnovice iz poreskog rešenja, pa to predstavlja osnovicu od koje max 50% može biti opterećeno kreditom.
Papira treba raznih, ali ništa nije previše komplikovano, mada treba nedelja-dve da se sve skupi, pogotovo Odluka o zalaganju od investitora.
Što se tiče OTP, otprilike je i nama rečeno što i ostalima. Kredit može, kad dođe do 80% izgradnje, ne plaća se NKOSK. Kod Inteze može kredit i pre 80%,takođe bez NKOSK. Kad se saberu uslovi, otprilike se dolazi na isto.
Inače,naše iskustvo sa pristupom Merina je dosta pozitivno, mada vidim da ima i drugačijih utisaka. Stalo im je da kupac bude zadovoljan i može se razgovarati o previdima i greškama, ne žele samo da uzmu pare pod svaku cenu po principu "taknuto-maknuto". Nadam se da će se to pokazati do kraja i da će sve komšije biti zadovoljne na kraju.
Ispala je duga priča, bez namere, nadam se da će nekome biti i od koristi.
Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk