Šta je novo?

Tri nova kružna toka na Novom Beogradu kod TC Ušće

Da li se zna koji je sledeći kružni tok? Da li u Mihajla Pupina ili u Nikole Tesle? I kako će da reše nastavak Vladimira Popovića do Mihajla Pupina? Jel će i tu kružni tok, a tramvaj unutra kao na Autokomandi ili nešto denivelisano jer je Zemunski put niži od Vladimira Popovića?

Uvek može još jedna rekonstrukcija, tipa da se malo suzi u sredini i proširi po ivicama...

Na ovom dron-snimku se tek vidi koliko je ovaj mučeni asfalt krpljen i budžen - izgleda kao šahovska tabla...

Biće tri trake u kružnom toku?
Autobus nema šanse da ne zauzme pola srednje trake prilikom prolaska kroz KT, naročito na izlasku.
Danas sam išao busom u oba smera i skoro sam siguran da je zauzeo skoro pola širine kolovoza prilikom izlaska.

Uvek može još jedna rekonstrukcija, tipa da se malo suzi u sredini i proširi po ivicama...

Na ovom dron-snimku se tek vidi koliko je ovaj mučeni asfalt krpljen i budžen - izgleda kao šahovska tabla...
Mislim da unutrašnji prečnik ne bi smeo da se smanji, što ne znači da ne može., a spoljni bi mogao. U vreme AI i svih mogućih vrsta modela simulacija saobraćaja i ukazivanja na potencijalne probleme pre izrade finalnog projekta, došli smo do zbrda-zdola improvizovanog jeftinog rešenja preko šahtova, bez slivnika.
Spoljnji prečnik je možda viđen za proširenje kada se "ubode" produžetak Vladimira Popovića. Tada bi, zaista želim da verujem, mogli da revidiraju mrežu kišnih slivnika.

Vrlo nepromišljeno "odrađeno" u nekakvoj low-cost varijanti bez obzira što se nalazi na jednom od top 3 pravaca u gradu, čije često prekidanje nije najbolja ideja.

Ne znam zašto bi nadvožnjak na pravcu Mihajla Pupina - most bio problem.
Još kada bi konstrukcija bila bela estetski bi bilo prijatno.

Веза Булевара М. Пупина и Бранковог моста је требала да буде цела и без прекида, и у другом нивоу
доле: испод кружног
1724751036547.png

Или кружни горе, као она јаја код арене
1724751125220.png

Умемо ми кад хоћемо.

"Više linija javnog gradskog prevoza saobraćaće izmenjenim trasama od sutra uveče do četvrtka ujutro zbog radova na novom kružnom toku kod poslovnog centra Ušće, navodi Beoinfo."

Uglavnom - dobar deo saobraćaja se preusmerava na Gazelu, Mostarsku petlju, Kneza Miloša...
A u isto vreme - Zvezda dočekuje Bode Glimt u poslednjoj utakmici za plasman u Ligu Šampiona....

Kakvi majstori.

"Više linija javnog gradskog prevoza saobraćaće izmenjenim trasama od sutra uveče do četvrtka ujutro zbog radova na novom kružnom toku kod poslovnog centra Ušće, navodi Beoinfo."

Uglavnom - dobar deo saobraćaja se preusmerava na Gazelu, Mostarsku petlju, Kneza Miloša...
A u isto vreme - Zvezda dočekuje Bode Glimt u poslednjoj utakmici za plasman u Ligu Šampiona....

Kakvi majstori.
Znaju oni to tako da u bodu ko da se dešavanja u gradu ne tiču njih

Vrh