Šta je novo?

Trg Slavija

Istina, projekat rekonstrukcije Slavije sa izgradnjom platoa je za temu smehoteka.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586378#p586378:kqoqc92s je napisao(la):
Armatura » 05 Dec 2018 05:36 pm[/url]":kqoqc92s]Ovo je svakako projekat koji je najvise podbacio i to se iz dana u dan samo pokazuje. Ali ovakve fotomontaze urusavaju ugled i ozbiljnost ovog foruma. Dobra fora koja se provuce uz neku sliku, komentar je i vise nego pozeljna. Samo ne ovako ucestalo, za ovako nesto imaju posebne teme.

Kakva "rekonstrukcija" takve i montaze. Ne vidim sta je tu problem.

Niko ne ismejava bugarske turiste,niti bugare,već one koji su bar deset puta izjavili, kako očekuju 90.000 njih u Srbiji za doček.To su isti ti,koji su rekli kako u Srbiju iz Kine stiže hiljadu milijardi dolara,ti i takvi su predmet ismejavanja,jer nemaju ni osnovno osmogodišnje obrazovanje,a sede narodu na grbači.

Feel old yet?

47574331_522635438214235_7273982231985520640_n.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586754#p586754:2099chww je napisao(la):
vladanet » 07 Dec 2018 10:35[/url]":2099chww]Niko ne ismejava bugarske turiste,niti bugare,već one koji su bar deset puta izjavili, kako očekuju 90.000 njih u Srbiji za doček.To su isti ti,koji su rekli kako u Srbiju iz Kine stiže hiljadu milijardi dolara,ti i takvi su predmet ismejavanja,jer nemaju ni osnovno osmogodišnje obrazovanje,a sede narodu na grbači.

Prvo, ako misliš na mene sa ovim 'ti i takvi' onda zapamti da ovako direktno, nekulturno i uvredljivo nemaš pravo da mi se obraćaš.
Drugo, imam dva fakulteta i radim u inostranstvu.
Treće, konstantno pominjanje bugarskih turista, uzastopno kačenje ljudi sa zastavom bugarske na razme foto montaže nije uopšte prikladno ako se smatramo dobrim domaćinima. To što bi neki više voleli da nam dolaze bogati turisti iz zapadnih zemalja, a ismevaju se turistima sa istoka, to je samo pokazatelj njihove nekulture i netrpeljivosti.
Četvrto, kako bi se vi osećali kada bi vas tako neko ismevao kada dođete u neku bogatu zapadnu zemlju? Ili kada bi nas sve Srbe Grci ismevali zbog 'paradajz turista'.

Izvinjavam se za offtopic ali nedozvoljavam da me neko omalovažava i vređa.

Imam dva fakulteta

:nemadvafakulteta:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587005#p587005:2ixfhr0g je napisao(la):
Stomatolog » Sub Dec 08, 2018 3:07 am[/url]":2ixfhr0g]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586754#p586754:2ixfhr0g je napisao(la):
vladanet » 07 Dec 2018 10:35[/url]":2ixfhr0g]Niko ne ismejava bugarske turiste,niti bugare,već one koji su bar deset puta izjavili, kako očekuju 90.000 njih u Srbiji za doček.To su isti ti,koji su rekli kako u Srbiju iz Kine stiže hiljadu milijardi dolara,ti i takvi su predmet ismejavanja,jer nemaju ni osnovno osmogodišnje obrazovanje,a sede narodu na grbači.

Prvo, ako misliš na mene sa ovim 'ti i takvi' onda zapamti da ovako direktno, nekulturno i uvredljivo nemaš pravo da mi se obraćaš.
Treće, konstantno pominjanje bugarskih turista, uzastopno kačenje ljudi sa zastavom bugarske na razme foto montaže nije uopšte prikladno ako se smatramo dobrim domaćinima. To što bi neki više voleli da nam dolaze bogati turisti iz zapadnih zemalja, a ismevaju se turistima sa istoka, to je samo pokazatelj njihove nekulture i netrpeljivosti.
Četvrto, kako bi se vi osećali kada bi vas tako neko ismevao kada dođete u neku bogatu zapadnu zemlju? Ili kada bi nas sve Srbe Grci ismevali zbog 'paradajz turista'.

Možeš ti da imaš i deset fakulteta ako hoćeš , tvoje pare, tvoja stvar što ćeš da ih ulažeš u kupovinu nekretnina za obrazovanje , al' dokle god sebe vidiš kao osobu koja je izjavila da će da nam dovede investicije iz Kine sa kojima ima da procvetamo , nećeš moći ni da shvatiš suštinu cele ove priče.

Stomatolog":ruuqipvt je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586754#p586754 je napisao(la):
vladanet » 07 Dec 2018 10:35[/url]":ruuqipvt]Niko ne ismejava bugarske turiste,niti bugare,već one koji su bar deset puta izjavili, kako očekuju 90.000 njih u Srbiji za doček.To su isti ti,koji su rekli kako u Srbiju iz Kine stiže hiljadu milijardi dolara,ti i takvi su predmet ismejavanja,jer nemaju ni osnovno osmogodišnje obrazovanje,a sede narodu na grbači.

Brale, pa ti si skroz omašio fudbal. Ne smeje se niko ovde bugarskom turisti jer je iz siromašne zemlje ili jer ne troši para, ma ne smeje se njemu uopšte, nego onom ko laže da će ti Bugari doći u tolikom broju, pa tako opravdava jelke od 83k evra, novogodišnja svetla u septembru i druge manje smešne lopovluke.

(Nemam dva fakulteta, imam samo jedan, ali sam osminu Bugarka :) )

Sent from my Lenovo S660 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587062#p587062:3r5w0wti je napisao(la):
solecar » 08 Dec 2018 11:45[/url]":3r5w0wti]
Možeš ti da imaš i deset fakulteta ako hoćeš , tvoje pare, tvoja stvar što ćeš da ih ulažeš u kupovinu nekretnina za obrazovanje , al' dokle god sebe vidiš kao osobu koja je izjavila da će da nam dovede investicije iz Kine sa kojima ima da procvetamo , nećeš moći ni da shvatiš suštinu cele ove priče.
Kada i gde sam ja izjavio ovo za investicije iz Kine?
Nikada i nigde ja nisam napisao takve gluposti.
Ovde izgleda neki članovi vole da lažima opravdavaju svoja neka stajališta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587073#p587073:3r5w0wti je napisao(la):
makarije » 08 Dec 2018 12:25[/url]":3r5w0wti]
Brale, pa ti si skroz omašio fudbal. Ne smeje se niko ovde bugarskom turisti jer je iz siromašne zemlje ili jer ne troši para, ma ne smeje se njemu uopšte, nego onom ko laže da će ti Bugari doći u tolikom broju, pa tako opravdava jelke od 83k evra, novogodišnja svetla u septembru i druge manje smešne lopovluke.

(Nemam dva fakulteta, imam samo jedan, ali sam osminu Bugarka :) )
Ako ti je do toga onda ismevaj Bačevića, Malog i Vesića i kači njih na razne kolaže, a ne Bugare.
I još nešto ako želiš sa nekim da vodiš diskusiju na kulturnom nivou onda ne možeš da ga oslovljavaš sa 'brale'.

Pravda za Bugare!

Nego, jel misle oni ikad da srede onu rupu/kvar na uglu Kralja Milutina i Kralja Milana ili će to da stoji tako za vjek i vjekova?

Ti i takvi..pod "ti" misli se na "oni" a ne "drugo lice jednine"..
: imamsamogimnaziju:

Naravno da su Bugari problem.

Trg je u infrastrukturnom i svakom drugom smislu savršeno projektovan i izveden. Ali ko je mogao da pretpostavi da će se u Beograd sliti stotine hiljada bugarskih turista koji će dodatno opteretiti savršenu infrastrukturu i čije će turističko marširanje po gradu dovesti do propadanja veoma kvalitetno izgrađenog Trga.

Srećom pa prosečan Bugarin potroši 10 000 evra u proseku u Beogradu pa ćemo imati para da saniramo sve to.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587257#p587257:v4w5g0t2 je napisao(la):
Stomatolog » Ned Dec 09, 2018 2:09 am[/url]":v4w5g0t2]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587062#p587062:v4w5g0t2 je napisao(la):
solecar » 08 Dec 2018 11:45[/url]":v4w5g0t2]
Kada i gde sam ja izjavio ovo za investicije iz Kine?
Nikada i nigde ja nisam napisao takve gluposti.
Ovde izgleda neki članovi vole da lažima opravdavaju svoja neka stajališta.
Ceo tvoj komentar je jedna velika gomila gl... , jer ja nisam uopšte rekao to što si ti video da sam ja napisao. Za početak bi mogao da pitaš nekog prijatelja da ti pojasni šta sam ja to hteo da kažem i šta znači "čitati između redova".

Kaze vic, neka novosadjani, sto dolaze na prosteste, ponesu kante sa sobom da zahvate vode sa fontane.

Renomirani svetski sajt hvali arhitektonsko rešenje novog platoa na Slaviji

Najposećeniji svetski sajt specijalizovan za arhitekturu – ArchDaily, napravio je reportažu o arhitektonskom rešenju novog platoa na Trgu Slavija, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Kako je Folić naveo, u tekstu se afirmativno govori o arhitektonskom rešenju ovog platoa koji se nalazi u centralnoj gradskoj zoni.

U tekstu se navodi da se na platou nalazi spomenik Dimitriju Tucoviću, važnoj ličnosti srpskog socijalističkog pokreta sa početka 20. veka. Takođe, plato predstavlja proširenje pešačke zone i novi javni prostor u Beogradu na kojem će moći da se održavaju događaji poput prodajnih izložbi cveća, prodaje polovnih knjiga, ali će biti moguće i postavljanje štandova za brzu hranu.

Specijalizovani portal prenosi da je plato lociran na prostoru između zgrade Narodne banke Srbije i kružnog toka na Trgu Slavija. U skladu sa implementacijom novog saobraćajnog plana, koji je podrazumevao pomeranje pešačkih prelaza dalje od kružnog toka, pešački saobraćaj ostaje minimalno povezan sa kružnim tokom. Ukoliko se u obzir uzmu sistem izgradnje i saobraćajni režim, rezultat je izolovano „ostrvo“ koje se nalazi u neposrednoj blizini jednog od najopterećenijeg saobraćajnog čvora u ubranom delu grada.

ArchDaily podseća da se pre realizacije ovog plana na lokaciji nalazio improvizovani parking, dok su ostatak prostra zauzimali uglavnom prazni prodajni štandovi. Prostor je godinama bio ograđen i jedino su improvizovani štandovi sa brzom hranom uspevali da opstanu. Arhitektonsko rešenje je bilo fokusirano na stvaranje prostora koji je pristupačniji i otvoreniji. Namera je bila da se pronađe prostorno rešenje za neodređene sadržaje, uz pretpostavku da bi ovaj prostor mogao da preuzme događaje sa javnih prostora koji se nalaze u blizini.

Autor teksta ističe da je dizajnom pokušano da se stvori nova topografija i otvoreni prostor unutrašnje orijentacije. U postavci nalik amfiteatru, spomenik je pozicioniran u centralnom donjem delu platoa. Nova topografija se sastoji od niza platformi sa različitim nagibom u odnosu na podlogu. Zone sa nagibom su raspona od dva do osam odsto, dok se ravni delovi nalaze neposredno uz mesta za sedenje. Završni sloj urađen je od polimernog betona, pre svega zbog dugog veka trajanja s obzirom na cikluse smrzavanja i odmrzavanja, dok su mesta za sedenje od drveta. Dizajn je predvideo sadnju trideset stabala i postavljanje 20 uličnih lampi, navodi se u tekstu najposećenijeg svetskog sajta specijalizovanog za arhitekturu.

izvor: beograd.rs

Photo by: @ ZORAN Mesarović
af8cd44a5b61b0ae56a4595d7663b2de.jpg
5df66e584e2c17893111e85f546f50fd.jpg

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

Vrh