Šta je novo?

Trg Slavija

459275288_10220608084350751_3167026345224011184_n.jpg

Stoji mi u glavi da smo pokušavali da nađemo sliku sunčanog sata kojeg se neki od nas sećaju.

Danas je inače godišnjica ubistva Duška Jovanovića

u tom tekstu sam naišao na to da su oni taj park zvali kod Sunčevog sata.

suncev sat slavija.jpg

Да, ако су на току кретања. Зашто би неко ишао до ћошка који је слепи црево из угла пешака? Да гледа фонтану?

Генијална замисао. Боље да је фонтана на платоу уместо трибина.

Мислим да је јако штетно размишљање како неком треба да буде драго било какво уништавање јавне имовине. По тој логици неком ко је против Вучића треба да буде драго ако се оштети фонтана или Савски трг, а неком СНС-овцу треба да буде драго да се распадне Булевар Краља Александра или Немањина. То је размишљање које нам не дозвољава да мало брже напредујемо и да смањимо острашћености. Нажалост, ја знам много таквих људи и то ме и растужује. Чак, ово на Славији могу да буду и људи које је послала власт како би те протесте представила у лошем светлу. Видео сам још штете у околини трга, већином графити истим црвеним спрејом.
Мислим да заиста постоје разлози за протесте, и да треба правити притисак, али било какво уништавање јавне имовине само штети, а наравно ради и у корист друге стране.

Мислим да никоме није драго, али и да је патетика Чучковића лицемерна кад имамо погинуле због државног немара и партијске бахатости.
Фонтана ће се средити, а погинуле ништа неће вратити.

Jeste primetili da su se ovi kao neutralni probudili i postali daleko otvoreniji u svom botovanju? Izgleda da ih nema jos puno i da koriste i poslednje resurse.

Price o milionskoj steti na fontani koja ima na ali expressu za 100 000 evra, a sa svim ugradjivanjima je napravljena za 1,8 miliona evra.

Nek objektivno procene stetu i skupicemo novac.

Skup je bio dostojanstven i miran. Studenti su ostali da pociste Slaviju posle.

Racuna li neko stetu posle svake utakmice? A tamo je daleko manje ljudi.

Vrh