Šta je novo?

Trg Slavija

Ta зграда на тој локацији је урбанистички и естетски промашај. Боље да направе нижи хотел са већим стандардом. Ово би било прво исправљање самоуправљачке мегаломаније.
 
Slažem se, to su sve odlične lokacije za nebodere, ali raĉunam kad je već na slaviji postoji zgrada od 17-18 spratova već 50 godina (hotel slavija) šteta bi bilo ako ga sruše ne sagraditi na tom mestu objekat znatno više visine jer ne otvara se često prilika da se neka stara visoka zgrada sruši. I naravno ne mislim da bi na mestu neke srušene zgrade koja nije bila soliter trebalo podići soliter, nego samo u ovim specifičnim okolnostima, kao što je kod slavije slučaj
A da li će ako (kada) ga budu rušili, rušiti i onaj ''aneks'' iza ovog ''solitera''..? Ako to budu radili onda će imati i više nego dovoljno prostora da na celoj parceli urade objekat koji i ne bi imao potrebe da bude viši od 7-8-9 etaža jer će površina osnove biti baš ogromna..! Ne znam koliko sada soba ima ukupno ali cenim da može da se dobije bar duplo više..!
 
424975080_10219619803844356_5548169673841365909_n.jpg
 
Планирана ширина "променаде" је 16 метара. Постојећа ширина у зони Краља Милана је око 7 метара због преостале старе вишеспратне зграде. Тачно ће да је сруше о трошку града. Генијално.
 
Kakve veze ima tunel koji ide duboko ispod sa objektima iznad, po toj logici bi rušili na celoj trasi metroa, a oni nađoše baš ovde gde se očigledno neko zamerio Dekiju i ekipi pa će sad da mu prisilno otkupe imovinu i sruše zgradu. Metro im je samo poslužio da opravdaju eksproprijaciju.

A nemaju para da otkupe dve zgrade u Despota Stefana da prošire onaj čep.
 
Poslednja izmena:
Иначе ако сте мислили да је фонтана на Славији најгора у Европи ево једне лепе вести из Беча, њихова фонтана за угрубо исте паре

F9M_h7TWcAAbTMCnismo mislili da je slavija najgora fontana u evropi... vreme je da izadjes iz svog mehura fikcije.....
 
Inače ako sam dobro video iz trolejbusa - ali možda i grešim - jedna kamena ploča koja pokriva prednju stranu postamenta spomenika Tucoviću se odvojila i preti da padne na trotoar. Tako mi je delovalo iz prevoza. Vezali su i onu crvenu traku oko postamenta.
 
Крај седамдесетих, почетак осамдесетих. Митићева рупа је још ограђена и служи као депонија, још су ту и апотека и биоскоп Славија.
 
Vrh