Bender Rodriguez » Sub Mar 20, 2021 5:59 pm[/url]":3hnnaqlm]Ta zgrada je pravljena da bude telekomunikacioni centar i čvorište. Što jelte podrazumeva određeni izgled, veličinu i arhitektonske detalje.
I na jednom Menhetnu postoji još ružnija i bezličnija zgrada, koja isto tako služi kao telekom centar AT&T i čvorište famozne NSA (njihovog DBa).
https://en.wikipedia.org/wiki/33_Thomas_Street
Prosto, to su takvi tipovi zgrada. Koji, iako ružni na pogled, su očigledno sastavni deo svakog većeg i važnijeg grada.
Meni je neshvatljivo kako ljudi vremenom posle toliko godina života u gradu ne nauče da tako neke neuklonive elemente samo ignorišu. Ja mogu da prođem pored 100 bilborda i da ne registrujem nijednog od njih. Ili da vidim prelepu zgradu sa prelepom fasadom a da uopšte ne primetim 3 klime na njoj. Prosto, osim ako nešto nije užasno napadno i ne ometa me u funkcionisanju, mnoge stvari jednostavno ne primećujem. Naučim da ih podsvesno posmatram kao neku pozadinu, kao deo reljefa. Pogotovu ako okolo imam još 100 drugih prečih i većih problema (nadogradnje, rupčage, divlja naselja, grafite, itd...)