[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=719189#p719189:rcpsgk5r je napisao(la):
solecar » Pet Mar 20, 2020 6:57 pm[/url]":rcpsgk5r]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=719173#p719173:rcpsgk5r je napisao(la):
Beki » 20 Mar 2020 17:53[/url]":rcpsgk5r]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=719120#p719120:rcpsgk5r je napisao(la):
Kailan » Pet Mar 20, 2020 2:07 pm[/url]":rcpsgk5r]Доста ми имамо "занимљиве" архитектуре ред је да мало и лепота дође на ред
Ja sam se trudio da budem što konzervativniji sa oblicima, inače, po mom ukusu, bih odabrao još zanimljivija i luđa rešenja. Cilj je bio da se formira pravilan trg, koliko je moguće, i da Slavija ne bude krezuba već sa zgradama jednake visine.
Zanima me šta je za tebe lepo i kako bi to prolepšao Slaviju? Da li je za tebe lepa ona strana gde je McDonald's i lepo to što svaka zgrada vodi svoju politiku kada je visina u pitanju? Ako nije, kako bi to rešio?
Nemoj molim te da im daješ više ideja. Kakva god da je Slavija, bolje i da ostane nepopunjena, nego da dobijemo one staklenčuge koje bi je samo još više unazadili i ne bi bila ništa bolja Slavija nego li sada. Ajde barem ovde (mislim na forum) da se potrudimo da ne dajemo predloge koji će dodatno da uružnjuju Beograd. Ionako imamo previše toga. Eto, recimo onako kako radi Zexland, po mom mišljenju, oplemenjuje prostor i vizuelno i funkcionalno. Od ovog što si predložio, jedino mi je prihvatljivo, donekle, ovo sa Admiralom.
Naravno, sve ovo izneseno ne znači da se ne slažem sa idejom da se formila neki normalan trg / kružni tok.
Ti mašiš poentu u potpunosti sa tim ,,staklenčugama'', ja sam se ubio da nađem zgrade slične našim, sličnog oblika i pozicije, nisam ih ja crtao.
Slika 1 - McDonald's - kao što vidiš, našao sam objekat sličan Meku na koji je nadograđen moderniji objekat (koji btw nije nikakva staklenčuga). Ne mora to bukvalno tako da izgleda, može i da se nadogradi po principu ,,Admirala'', za koji si rekao da ti se sviđa.
Slika 2 - Hotel Slavija - sređen i doteran i takav je manja staklenčuga nego danas
Slika 3 - Staklenčuga, istina, mada meni se sviđa
Slika 4 - Opet, više sam se trudio da nađem sličan objekat koji je nadograđen. Iskreno, ni meni se baš ne sviđa rešenje, ali dat je samo primer. Svakom objektu treba posebno pristupiti, moje su samo random slike sa neta najsličnije našem postojećem stanju
Slika 5 - To si rekao da ti se sviđa, a i ja sam da se nadograde prvo spratovi u istom stilu i sredi fasada, a onda možda gore neki moderan detalj, ali je*******i ga, nisam mogao da nađem za sve odgovarajuće slike, a sam da crtam niti znam, niti imam vremena
Slika 6 - Ja sam iskreno za rušenje ova dva objekta i postavljanje jednog umesto njih. Našao sam objekat odgovarajućih dimenzija, ne mora tako da izgleda, a i sama ova Futura je staklenčuga, tako da...
Slika 7 - Zgrada uopšte nije staklenčuga, a i tu je otvoren slobodan prostor za bilo kakvu vrstu zgrade
Slika 8 - Zgrada isto nije staklenčuga, ali ne samo to, ona prikriva NBS koja je staklenčuga
Slika 9 - Više se radi o rekonstrukciji zgrade i postavljanju nekakvih panela preko odvratne postojeće fasade. Opet, samo ideja, tu mi je iskreno već pala koncentracija da kopam nešto baš adekvatno, a i opet, postojeća zgrada je isto staklenčuga.
Sve u svemu, na Slaviji sada imaju četiri staklenčuge, a po mom rešenju bi isto bile četiri plus dva objekta sa staklenom nadogradnjom.