Felix55":2u2sfqjo je napisao(la):
O Slaviji se do sada diskutovalo u ove 3 teme, ne znam da li ima potrebe za 4. temom:
Opšte diskusije o projektima » Славија - Краља Милана - Теразије
Rekonstrukcija i obnova objekata » TRG Slavija
Bulevari, ulice i ostala gradska infrastruktura » Kružni tokovi
Хвала на коментару, и на то што сте ме упутили да мало боље прегледам форум :kk:
Прегледао сам ове дискусије, и ипак мислим да ова, оваква, издвојена тема има своју вредност, и предност. Пре свега зато што не постоји концензус, и појавила су се супротстављена мишљења по питању Славије на свим овим подфорумима, и аргументи се понављају. Овако макар имамо преглед колико су и како мишљења подељена.
JohnnyLee":2u2sfqjo je napisao(la):
тешко је спустити аутомобилско/аутобуско/трамајски саобраћај под земљу због Булевара ЈНА и Београдске, онда би био још већи нагиб него што је сад.
Није то ништа катастрофално. Прихватљив пад је до 8%, а те улице мислим да имају пад око 3-4%, нека ме исправи неко ко зна тачно. За пад од 4% рампа би била 120 метара.
У решењу које ја преферирам са јавним саобраћајем на површини, у подземље иду 3 траке из Булевара ослобођења (Светог Саве пешачка или слепа улица), из Мекензијеве 2, из Београдске 2, из Српских владара 2 из Немањине 4, из Делиградске једна. Мислим да исто остане кружни ток, али са мање трака од постојећег, семафор на улазу у ток за смањивање улаза у исти у случају загушења на неком од излаза, видео надзор, систем за информисање и евакуацију. И аутобус, и тролејбус, и трамвај могу заузети око 25% садашњих површина, друмског саобраћаја, а остало је слободни јавни простор. Наравно, јавни саобраћај нема семафоре, а на самом тргу се креће до 20км/с. Најнижи подземни ниво је Метро ниво, а њега изградити по Миланској техници: Направити бетонски свод са отворима за извлачење земље и довлачење грађевинског материјала, те тако да период раскопавња простора буде једном и минималан.
Ето, нека други детаљније опишу оно што су они замишљали. Мислим да ако би се спајале теме, требало би их спојити са овом, или на старој теми о Славији направити опцију гласања