stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.106
Нисам сигуран да сам те разумео то око шминкања бабе ...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457000#p457000:28vqs2qw je napisao(la):laki72 » 09 Јун 2017 08:03 am[/url]":28vqs2qw]stf":28vqs2qw je napisao(la):@ Zuma
Као што рекох, тротоари ће бити реконструкцијом проширени са свих страна, отприлике за једну саобраћајну траку. Испред НБС се формира плато те та теза да "не треба градити нешто што се не може сагледати" не стоји. Имаће се одакле сагледати када се реконструкција заврши. Не разумем то формирање коначних ставова после завршене 1/4 најављене реконструкције трга, а да притом до детаља знамо како ће изгледати када се заврши ....
Kako to mislis "zavrsene 1/4 najavljene rekonstrukcije trga" ???
Ovde je samo umesto spomenika Tucovicu i zelene povrsine oko njega, uradjena fontana. Nista vise STf-e. I to nikako ne moze da predstavlja 1/4 rekonstrukcije, ako uzmemo u obzir sta je realno sve potrebno uraditi.
Ali ako celj samo 'sminkati babu' zarad kratkotrajnog dizanja rejtinga pred izbore 2018, onda se mogu sloziti, pa cak dodati da je i cela trecina u pitanju.
(E sad, sto su ti troskovi "sminkanja babe" dugorocno gledano bacanje para, to je neka sasvim druga prica... )
1/4 - фонтана
2/4 - плато испред НБС
3/4 - саобраћајнице
4/4 - тротоари
И све ће се то радити једно за другим. Фонтана је део укупне приче реконструкције и касније реурбанизације целог трга, те ми није јасно то формирање коначних ставова о нечему на основу завршене прве фазе у низу фаза ... град треба да ради његов део посла, тј. да уреди његово власништво, подигне му атрактивност, па ће самим тим касније доћи и приватни инвеститори да улажу у те зграде које треба да се граде ...
Моје лично мишљење о фонтани као фонтани је следеће ... фонтана на кружном току - да наравно. Музичка? Не, бесмислено је. Мој предлог је да инсталирају дискретније звучнике на будућем платоу код НБС и да само присутни на том платоу чују музику. Ово надгласавање са саобраћајем је глупаво. Плус што се ништа не чује када трола или бус пролази кроз ток. Јесте то рађено по угледу на Барсу, али је мени и тамошња музичка фонтана - глупава идеја. Иако је изграђена на далеко примеренијем месту. Рецимо, требали су наши тако нешто да изграде у центру парка Мањеж нпр ...