[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=456307#p456307:3hubur8y je napisao(la):
Garfild » Uto Jun 06, 2017 11:29 am[/url]":3hubur8y]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=456292#p456292:3hubur8y je napisao(la):
Dunkela » Uto Jun 06, 2017 11:00 am[/url]":3hubur8y]Evo i ja da ostavim svoj utisak.Meni se fontana svidja jeste su malo boje drecave ali generalno kada se odradi asfalt i kada se urade trotoari i naravno taj park mislim da ce utisak biti mnogo bolji to ce biti za dva do tri meseca nadamo se.I naravno posle ostaje da se rekonstruisu hoteli Slavija i popune rupe sa strane i to ce biti jedna lepa celina.A sto se tice komentara na drustvenim mrezama, blicu, b92, ja sam prosto razocaran koliko ima negativnih komentara i koliko ima mrznje u tim komentarima, prosto smatram sa sigurnoscu da ovom nasem narodu niko nikad nece ugoditi!Ja verujem da kada bi poceo i metro da se pravi sigurno bi bilo milion negativnih komentara, nazalost..
To je iz razloga sto je nazalost kod nas sve ispolitizovano I vrlo je mali procenat ljudi koji ce reci svoje, licno misljenje.
Baš sam ovo hteo da napišem.
Naravno da će ljudi ovde da budu negativni i skeptični prema svemu, posebno sredovečni i stariji, kada su za samo 30 godina izvrteli 1000 ideologija, lidera, pravaca, propagandi, izjava i stavova javnosti odnosno državnika.
Setite se samo koliko se stavova i ciljeva bivše opozicije, a sada vladajuće stranke, izvrnulo samo u periodu od 2011. do 2013. EPS, Telekom, BusPlus, Komunalna policija, Sartid, Most na Adi, mere štednje... nešto što je juče bilo dogma, danas je poželjno, i obrnuto. Kao u 1984., juče Evroazija najveći prijatelj a danas odjednom viševekovni neprijatelj.
Dodajte na to i fenomen koji je relativno nov u našem narodu, a koji je uzeo jako puno maha - botovanje (što online što mahanje ručicama pred Mesijom za sendvič i jogurt), suptilnu propagandu, i polarizovanje ljudi na ''one koji misle kao ja tj. kao Onaj gore (a ne mislim na boga) '' i ''one koji su neprijatelji Srbije''. Dakle istumbani stavovi, istorija i ideologije koje se menjaju kako se kome ćefne, polarizacija javnog mnjenja i mediji puni prepucavanja i depresivnih trivijalnih vesti. I naravno da će narod sve više stvari da dočekuje na nož. Čak i kad se radi o vestima i događajima gradskog karaktera. Sve je to povezano, sve se to preliva. Sve je to deo jednog te istog kolektivnog mentaliteta koji je potpuno ra**eban u poslednjih 30 godina upravo od strane tih političara koji sad kenjaju negativizmu i pesimiznu naroda. Kažem, setite se stava vladajuće garniture prema Komunalnoj policiji i BusPlusu pre dolaska na vlast i posle. Oni su sami pretvorili celu zemlju u jedan veliki ring i Farmu i sad kad narod nastavlja da se ponaša po tom obrascu, čude se i zgražavaju. Zaleteli su veliki brod u jednom smeru, niz vodu, i sad kad su postali vlast, sad oće da ga okrenu u kontra smeru odjednom, pa se čude što ne ide. Pa naravno da ne ide, mentalitet naroda nije program nego nešto što se kuje i popravlja dugi niz godina. I zato se s njime ne treba ni igrati. Jer ti se posle obije o glavu.
Naravno, sve to nije opravdanje da se takvo stanje neguje i dalje. Taj naš negativizam i odbojnost, to jeste nešto što treba promeniti, bez obzira na političke prilike, radi nas samih, da bi nama bilo bolje. Makar na ličnom nivou. Ali kažem, pre nego što krene isčuđavanje i zgražavanje otkud taj negativizam i skepticizam kod Srba, treba prvo staviti prst na čelo i premotati zadnjih par decenija, pa će biti jasno otkud sve to. I Šveđani da su prošli, i da prolaze kroz isto što i mi, i oni bi bili prilično nervozni i negativni.