Šta je novo?

Trg Slavija

Džaba dograditi zgrade oko Slavije samo bi izgladalo još gore. Treba jednostavno srušiti sve, nema tu ništa arhitektonski vredno. Bila je glupost srediti onu kuću na uglu sa Deligradskom, bolje nek ide pod mač što pre. Inače mnogi zaborave da ta kuća oduzima oko 1m pešacima pošto je prizemlje niže od trotoara pa joj treba razmak od trotoara za ulaz, stepenice itd.. https://goo.gl/maps/QAPVj2ivtbF2

Мени ту код пекаре највише сметају оне дебилне ХАЛО говорнице и кандта поред њих и увек су ме иритирале, посебно у периоду радова у Воводе Степе када сам преседао са 9Л на 9А.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=455704#p455704:3u2odvc5 je napisao(la):
roger » 03 Jun 2017 09:54 pm[/url]":3u2odvc5]Sad čujem da je fontana koštala 211.000.000 dinara bez PDV-a. Garaža na Obilićevom vencu 500.000.000 dinara, a svi radovi na proširenju pešačke zone u centru + rekonstrukcija garaže 1.000.000.000 dinara. Čekaj, odakle ovolike pare i još 4.000.000 EVRA, vođi za oglašavanje pred izbore ???

Stvarno slabo stojim sa matematikom, neka neko upotrebi digitron, pa da nam ovde lepo kaže, da li se isplati dati 4.000.000 evra za REKONSTRUKCIJU GARAŽE da bi se dobilo 250 novih parking mesta ?!?!?

Zar nije logično da se za te pare sagradi NOVA GARAŽA sa 500 parking mesta ?!

Zar nije logično da se prvo sredi Slavija, tako da ne izgleda kao rupa, pa na kraju da se ukrašava fontanom, zelenilom, mobilijarom ??? Šta sada imamo. Imamo urbanističku rupu, koju ukrašava muzička fontana sa 200 reflektora u raznim bojama. Znači RUPU smo ukrasili "spomenikom", koji verovatno treba da simbolizuje našu nesposobnost (nakon skoro 80 godina od prvoaprilskog bombardovanja Beograda), da uredimo taj CENTRALNI DEO Beograda. Za to vreme smo izgradili CEO Novi Beograd, prigradska naselja, evo gradi se i Beograd na vodi, a Slavija ostaje jedna UKLETA rupa (sa spomenikom koji prska, izvodi melodije i ima 200 reflektora u 2.560.840 boja) ????
Podzemna garaza Pionirski park , sa kopanjem 17 metara, na 3 nivo sa 460 parking mesta koštala 400 miliona dinara, evro bio oko 80 dinara. 5 miliona evra .
Tada je bilo onesvešćivanja pojedinaca kako je to tako skupo, naširoko pljuvan pokojni gradonačelnik Nenad Bogdanović kako je to preskupo, kako je to pljačka, i tako danima.Pogadjate, najveću galamu dizali upravo ovi koji danas na ovaj najbestijalniji način pljačkaju gradski budzet i SVI ćute!
Sve to tako treba.

Čim otvore fontanu dolazim da operem noge u istoj.

P.S.To sebi ucrtah u plan još kada je Đilas najavio ovu fontanu. Možda i budu slike, videćemo :)

Mislite da nisu trebali da rekonstruisu garazu vec da je puste da propane ili je uredu sto suje rekonstruisali i nadogradili za 200 mjesta sad ima 600

moze jedno pitanje
zasto na slaviji ne idu CAF tramvaji?
da li su predugacki, ili su sine u losem stanju?

Било је неколико ситуација да су морали да иду преко Славије. Mислим да су главни проблем пруга у Булевару ослобођења (па их нема на линијама 9, 10, 14), и пруга у Раковици (па их нема на линији 3).

To što Došljak kaže. Trebalo bi da idu i na 9ci kad se završi rekonstrukcija Slavije i Bulevara Oslobođenja (što bi apsolutno bio pun pogodak, imajući u vidu koliko je ta linija frekventna).
Za Rakovicu se čeka rekonstrukcija Patrijarha Pavla/Dimitrija, a to nije ni u najavi.
Dok se ne odradi potpuna rekonstrukcija Dušanove, neće sigurno ići ni na jednoj liniji dole. A i nema ih dovoljno ;) .

ma meni su ionako najbolji oni novi svajcarci, oni zuti sto sijaju na liniji 11, to su najlepsi, a i brzi su

Ne znam. Kažu da su se bolje uklopili na našim šinama, ali ja preferiram Špance.

meni se oni ne svidjalju, spolja izgledaju lepo al iznutra imaju premalo prostora, one harmonike su 1/3 duzine celog tramvaja, a mesta za sedenje su cudno rasporedjena, sto se rasporeda tice, najvise mi se svidjaju tatre, al oni su bas krsevi, zato su mi svajcarci merak

I pored ograde oko gradilišta i fontane dolazi do prskanja vodom van fontane kada su mlazevi jači i stubovi viši.
Lajt-šou u mraku, noću u sred kružnog toka - jako loša ideja.
Ovo je od prilike demontracija mogućnosti fontane - i proba da se vidi koje mogućnosti ne treba koristiti.

Što se tiče muzike, ona treba da nadjača i buku saobraćaja, a koliko čujemo na ovom snimku - i šum vode.

Muzika se prilično jasno i solidno čuje, evo i snimka spravice sa senzorima koja će biti
trajno postavljena na budućem platou gde se može "dirigovati" mlazevima.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4GEactzHKM0[/youtube]

Kroz kadar je između fontane i snimatelja za 50tak sekundi prošlo samo 10 ili 11 putničkih automobila, niti jedan autobus ni tramvaj.

Ako je cilj muzike da nadjača buku na Slaviji, to je valjda u suprotnosti za nekom gradskom uredbom, jer muzika onda treba da bude glasna i time bi ometala stanare.

Cilj muzičkih fontani i česama je da se čuju kada im se priđe, a ovde to gubi svaki smisao.

Takođe, jačina zvuka bi morala da varira u zavisnosti od doba dana, noći, a nisam primetio da su pominjali zvučne senzore kojima bi to moglo da se reguliše (jedino senzore za jačinu mlaznica).

Sama fontana, bez nepotrebnih muzičkih, preteranih svetlosnih efekata i visokih vodoskoka, je meni OK, i to ostrvo u kružnom toku stvarno mi izgleda bolje. Ali, trebalo je da bude jeftinije i svedenije.
Sad samo da nagrnu "novogodišnji Bugari" pa da se sve ovo isplati :D

Imate u blicu muzika ce da svira od 9 do 11 i od 20 do 22 program za radni dan i vikend se razlikuje

E ljudi, pukla neka cevka na Slaviji, siklja voda :D :D :D

Predlažem da se cela tema prebaci u temu "Ko im ovo dozvoli" i da se odgovornima za projektovanje, izdavanje građevinske dozvole i konačne izgradnje ovog kiča kome mesto nije ni u nekom američkom tržnom centru iz 1990ih sudi za zločine protiv turističkog potencijala Beograda.

(šalim se, naravno, ne treba niko krivično da odgovara ali mi je ipak jako žao što su ovo izgradili i pustili u 'rad')

ja sam sinoć čekao 9 ili autobus 93/78 skoro pola sata! a prošlo je bar 7 tramvaja za garažu.
a ova fontana, mogli su ozvučenje da postave na bandere oko slavije i onda bi muzika mogla biti diskretne jačine a da se pušta npr klasična muzika (pretpsotavljam da to nikog ne bi uvredilo i da nikome ne bi smetalo za razliku od pop pesama i šlagera). ostalo ne bih komentarisao :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=455887#p455887:3nwwylo7 je napisao(la):
ink » 04 Jun 2017, 17:53[/url]":3nwwylo7]Predlažem da se cela tema prebaci u temu "Ko im ovo dozvoli" i da se odgovornima za projektovanje, izdavanje građevinske dozvole i konačne izgradnje ovog kiča kome mesto nije ni u nekom američkom tržnom centru iz 1990ih sudi za zločine protiv turističkog potencijala Beograda.

(šalim se, naravno, ne treba niko krivično da odgovara ali mi je ipak jako žao što su ovo izgradili i pustili u 'rad')

Što da ne odgovara?

Sto, bas se fino uklopila ispred kockarnice Havana, sad imamo Las Vegas u malom.

Vrh