Juće onaj kolaps u gradu. Devojska mi radi kod FDU-a, a živimo na Banjici,
Uglavnom ide na 94, i par puta je na BG voz do Karađorđevog kada duge nema busa.
Ali juče kolpas. Krenula oko 17,45h. 94 nema na vidiku, BG voz da čeka 1h, il da hvata neki regio do Prokopa al i njega treba da čeka 30min. Pa joj predložim tramvaj.
Za manje od 30 miin je prošla BelExpo - Savski trg. Kaže taj deo je proletela. I posle joj je bilo super i u Nemanjonoj, i od Slavije do komande. Svuda je zaobilazila gužvu.
E sad njoj je trebalo sve ukupno nekih 1,30min. Ali imala je pešačenje do tramvaja, pa tu dok je našla stanicu (ni ja nikad nisam bio tu pa nisam mogo brzo da joj objasnim), i ušla je prvo u 7, pa posle čekala nekih 5min da dođe 9.
Generalno sam shvatio da ta deonica od BelExpa do Banjice tramvajem može da se prođe za nekih 1h10min. Što je za toliko kruženje super. A 94 joj treba standardno oko 50min.
Dokaz koliko su dobri tramvaji kada imaju nezavisnu traku.
Još kada bi ponovo aktivirali semafor da daje prednost tramvaju kod Veterinarskog, tako nešto uveli kod Mostara i na još nekim raskrsnicama i skratili putanju kroz Đorđa Stanojevića a ne da kruži. Eto tramvaj Blok 45 - Banjica za 1h.