Šta je novo?

Tramvaji

Nešto preko sat vremena Vero Voždovac - Trg Republike pešaka nizbrdo, neprocenjivo, imam brz hod te mi je to prednost.
Još da bude interesantnije, volim tako, jer pobistrim misli ujutru i nekako se lepše osećam.
Smara što u toj matematici moram ustati 20 minuta ranije no ako bih išao sa prevozom, al ok. U ovakvim danima, bolje je ovako, nego prevozom, baš ako kamere pokažu da je sve čisto, uđem unutra. Ja srećom završim ranije pre špica pa se vrnem često i prevozom, eto balansa i kompenzacije.

Ali dobro, verujem da je 95% ljudi to nezamislivo, što je i normalno, inače bi čovečanstvo ostalo u Srednjem Veku.

Micro Car dušu dao za BG, ali previše komplikacija za to čudo, barem što sam za sada jurio.

Ja sam tu odrastao, baš taj deo Voždovca. Nikad nije bio napor tako krenuti peške, samo treba što kažeš imati vremena i zgodno je onu jednu stanicu od franša do hrama se popeti tramvajem i dalje peške 😉

Стиже нам још један плавушан.
20251128_130214.jpg

Otpao pantograf, ne znam uzrok ali trenutno svi tramvaji stoje i generalno je zastoj u tom delu grada. K Miloša i Takovska pogotovo u smeru ka autoputu za izbegavati.

Pogledajte prilog 259536
Pogledajte prilog 259537Pogledajte prilog 259538Pogledajte prilog 259539
Sad nešto čavrljam sa ukućanima oko jučerašnjeg kolapsa.
Ovo je verovatno izazvalo da se naređaju tramvaji i u Beogradskoj. Znam da 33 i 48 jeeeedva prolaze kada se tu načičkaju katice.
Jel iko ima predstavu ako turski tramvaj sa 10 i 14 stane tu, da li bus opšte može da prođe?

Poslednja izmena:
Десетак трамваја у оба смера стоји код Господарске механе. И још неколико у самој окретници.

Znači od planova za tramvaje imamo:

-25 novih tramvaja, turskih upitnog kvaliteta, gde je grad uzeo kredit kako bi platio pdv
-obustavljen tender za nabavku 100 novih, pominjanje novog tendera za možda 80 komada
-Katice iz poslednje serije nisu remontovane i modernizovane
- i najstrašnije za kraj: CAFovi se i dalje raspadaju i nema više najava tendera za remont i posebno sanaciju limarije koja će iz dana u dan biti sve skuplja za sredjivanje. Ovakvo stanje je rezultat nestručnog postavljanja i skidanja reklama koje je uništilo lak.

Jel se meni čini ili ne, slabo Turčina ima na ulicama ovih dana? Smeta im hladnoća, da se nisu prehladili?

Tako je,famozni 1531 idalje ne radi
1533,1536,1537 nisu izasli par dana.Takodje pusten je i deveti(1539)
Mozda vrše obuke ali za to im je dovoljna jedna? Nista bez Svajcarca i katice:)

Razumem potpuno tvoju frustraciju… Pre 2 nedelje, kad sam zurio na BAS da uhvatim autobus u 17.00, polazim iz stana u 15.30 sa Liona, čekam 7L 25 min… Prolazi katica na 5, prolazi katica na 6… Onda se pojavljuje CAF, ja presrećan, reko sigurno je 7, kad ono opet 6. Na kraju konačno dođe 7L - Depo Sava, ja reko hvala bogu i to CAF, da ne moram kofer da penjem, i samo nas na kraju izbaci kod Sajma??? Zašto je onda pisalo da krati do Depo Sava kad ni dotle ne ide? Na kraju sam morao da predjem u tramvaj iza, Svajcarac, i da se pentracim sa koferom za par stanica… Jedva sam uhvatio taj autobus, ušao u 16.55. Horor!

Ma da bre, totalno bezumlje.

Pazi, trenutno voze 9A do Slavije.
I vozi 7L do Tašmajdana.
I onda dođe 9L tramvaj do te iste Slavije?

Koji će mi to!!!??? Šta se dobija tramvajem koji će da vozi do iste tačke do koje vozi i 9A???!!! I samo dva bloka dalje od 7L...

Ovim gradom upravljaju moroni i otpadi.

Moroni i otpadi pretumbavaju i ograđuju ceo centar grada jer neće da maknu leglo drugih, još gorih morona i otpada (Ćacilend).
Moroni i otpadi projektuju i upravljaju saobraćajnicama.
Moroni i otpadi upravljaju budžetima.
Moroni i otpadi upravljaju javnim prevozom.
Moroni i otpadi organizuju linije.
Moroni i otpadi vode nabavke vozila.
Moroni i otpadi organizuju i (ne)uređuju stajališta tog javnog prevoza, jer isti nikada ni ne vide iz ugla putnika.
Moroni i otpadi ne sprovode inspekcijski nadzor i kontrole.
Moroni i otpadi ne sankcionišu ništa u najvećoj anarhiji na kontinentu.
Moroni i otpadi bi i majku rođenu isterali i prodali joj nekretninu investitorima za još malo kvadrata i kajmaka.
Od tih morona i otpada sam zamrzeo rođeni grad koji sam nekad voleo i branio.

Ova zemlja se svela na morone i otpade, i na nas nesrećnike sa Štokholmskim sindromom koji životarimo pod njima.
Muka mi je više od života ovde.

Ovaj grad treba ceo sravniti i onda početi sve ispočetka, pa makar trajalo i 200 godina. Bolje da raste 200 godina kako treba nego ovih zadnjih 100 ukrivo i degenerisano.

Želim da odem odavde i da povremeno navraćam samo da me mine nostalgija, da vidim porodicu i prijatelje i da obiđem ovu ludaru kao svojevrsni safari i podsetnik od čega i zašto sam pobegao.

Poslednja izmena:
Da se čovek zapita koliko bi se tek vukli da nemaju nezavisne trase od Mostara do Palate pravde...

Ova us..na Devetka isto tako. Sećam se pisanja o njoj ranije sa ove i susedne teme. Kao, pa uvode 9L da skrate zadržavanja odnosno kao turažu i ubrzanje...

Mislim se braćo, koja ubrzanja? Gde??? Čega??? Po Novom Beogradu voze na izdvojenim trasama. Na Mostu na Adi voze izdvojeno. Kod Sajma voze izdvojeno. U Savskoj voze većinski izdvojeno. U Nemanjinoj voze većinski izdvojeno... Tek od Slavije i na 2/3 puta do Banjice se regularno mešaju sa ostatkom saobraćaja.

I opet i pored toga se vuku ko puževi. Ako i pored toga ne mogu da održe takt nego moraju da za'bavaju ljude i kasape liniju na 9L samo do Slavije onda ne znam stvarno...

Onda neka skrate 9ku da vozi od Bloka 45 do depoa Novi Beograd i a u pm...

Семафор код Франша који је аутоматски пропуштао трамвај кад год наиђе више не функционише. Чека се по минут и по два у већини случајева. Обесмислили су трамвајски систем, мрежа више од седам година не ради ни приближно пуним капацитетом, константно. Ништа нормално се не ради нити је могуће са оваквим душманима на позицијама. Све је у расулу, цело друштво. Никад више људи није гинуло у саобраћају, више не може ни да се дише. Ваздух нам је најзагађенији у Европи а и шире, све што се ради је накарадно и све се ради из погрешних разлога. Душмани прави, врше геноцид над овим народом и државом. Никад јаднији нисмо били. Нама треба потпуни рестарт или смо готови скроз. Нешто није у реду са овим народом кад сабереш све и то жестоко.

Семафор код Франша који је аутоматски пропуштао трамвај кад год наиђе више не функционише. Чека се по минут и по два у већини случајева. Обесмислили су трамвајски систем, мрежа више од седам година не ради ни приближно пуним капацитетом, константно. Ништа нормално се не ради нити је могуће са оваквим душманима на позицијама. Све је у расулу, цело друштво. Никад више људи није гинуло у саобраћају, више не може ни да се дише. Ваздух нам је најзагађенији у Европи а и шире, све што се ради је накарадно и све се ради из погрешних разлога. Душмани прави, врше геноцид над овим народом и државом. Никад јаднији нисмо били. Нама треба потпуни рестарт или смо готови скроз. Нешто није у реду са овим народом кад сабереш све и то жестоко.
Za Franš potvrdujem jer sam vozio 31 i gotovo nikad mi nije upalilo crveno svetlo kad je tramvaj stajao na okretnici.

Е а могла је да се уведе 4 од Богословије до Блока 45.

Vrh