Šta je novo?

Tramvaji

FB_IMG_1756414429623.jpg

Taj u pola dva noću, vežba novi krug dvojke,na prikolicu pa oko kališa da se vrti,epohalno rešenje, niti može da se pokvari,niti da iskoči iz šina 😁

Sve sam više mišljenja da su božane eksponati stalne postavke izložbe"Budućnost šinskog prevoza belog nam grada" u depou Sava. Raspoređeni su na više lokacija da posetioci mogu da uživaju i zamišljaju kako bi to izgledalo kad bi se vozili njima.. Izložba traje nekih 25-30 godina. Kustos,direktor pogona. Mole se posetioci da me diraju eksponate i ne pokušavaju da uđu u njih jer ionako nisu namenjeni korisnicima javnog prevoza.

Они су своју функцију испунили самом набавком а то је да је мафија узела милион-милион и по по комаду. Све након тога је сувишно малтретирање за њих.

Ценим да неће ни направити свих 25. Сигурно је неко после хаварије ова 2 од 3 пристигла дошао на идеју да увек може да прича да их је неколико на оправци, да је довољно да један трамвај провоза са пар последњих гаражних бројева и то би било то - Додатних 5 милиона у џепу. :cool:

Надати се да лоповчни у неком тренутку проради савест и да дозволи да систем проради на уштрб бескрајних могућности пљачке би било крајње наивно.

Они су своју функцију испунили самом набавком а то је да је мафија узела милион-милион и по по комаду. Све након тога је сувишно малтретирање за њих.

Ценим да неће ни направити свих 25. Сигурно је неко после хаварије ова 2 од 3 пристигла дошао на идеју да увек може да прича да их је неколико на оправци, да је довољно да један трамвај провоза са пар последњих гаражних бројева и то би било то - Додатних 5 милиона у џепу. :cool:

Надати се да лоповчни у неком тренутку проради савест и да дозволи да систем проради на уштрб бескрајних могућности пљачке би било крајње наивно.
Kako voze u Temišvaru, a ovde kao ne mogu?
Ugradili su se bar 900 hiljada po komadu, al opet tramvaji bi mogli da voze bez problema da imamo krštenu infrastrukturu.
Ovde su me mnogi napadali kad sam još pre par godina rekao da treba prvo da sredimo infrastrukturu, pa da onda kupimo nove tramvaje.

Kako voze u Temišvaru, a ovde kao ne mogu?
Ugradili su se bar 900 hiljada po komadu, al opet tramvaji bi mogli da voze bez problema da imamo krštenu infrastrukturu.
Ovde su me mnogi napadali kad sam još pre par godina rekao da treba prvo da sredimo infrastrukturu, pa da onda kupimo nove tramvaje.
Ја мислим да нам инфраструктура није главни проблем. Како могу Швајцарци да возе без проблема, Катице и Шпанци. Имам утисак да благонаклоно, пасивно гледаш на њихову сурову пљачку и дебилизам. Скоро милион евра по трамвају, то је на крају око 25 милиона евра. И тако на буквално свему сурово краду, а могли смо на улицама да имамо премиум трамваје. А шта све можемо и колко можемо да кидамо то многи не капирају. Баш на свему краду и не могу да верујем да неко после на то гледа пасивно и као лагано, зато смо и ту где смо, један од главних разлога. Ови трамваји су ђубре а плаћени су као једни од најбољих у Европи. Не прихватам ово срање и треба им ј….и матер. Причао сам на Ташу пре неки дан са возачем који је возио Бозанкају кад је испала из шина на команди и каже да не знају разлог због ког је дошло до испадања из шина. То је била тест вожња и ту су пролазиле Бозанкаје пар пута пре.

Божане ће изаћи на крају на улице, али тек пошто се отклоне инфраструктурне препреке. Друга је ствар, што грађевинске послове фирме које су под СНС нису у стању да изведу брзо. А нису у стању не зато што руке не могу да раде или инжењери не могу да испројектују, већ зато што су то реалне паре које треба потошити, а СНС то не уме. Они умејуд а се уграде, али да укредено врате, тј пусте у опште добро они не умеју. Савест не дозвољава.

Друга је ствар кад дође неки Јуес ејд или неке паре из Европе, па они узму, а део спусте на градилиште.

Али, ЈуЕс ејда више неће бити, а ни Европа не жели да троши паре а да посао буде изведен траљаво - а не може другачије да буде, јер се пола покраде - шта остаје онда за посао: недоврш, лошији материјал, мазање уместо квалитетно обавезног посла. И још да стоји табла са Европском заставу, типа Европа финансирала.

Napredak, koji je Djilas napravio, sa Solarisima, spanskim tramvajima i mostom preko Ade, je naucna fantastika u smislu kvaliteta, u odnosu na ovo sto imamo danas.
Zaboravio si na Bulevar revolucije,asfalt drži kao da je juče postavljen,o tome ovi režimski fušeri mogu samo da sanjaju.

Poslednja izmena:
Ја мислим да нам инфраструктура није главни проблем. Како могу Швајцарци да возе без проблема, Катице и Шпанци. Имам утисак да благонаклоно, пасивно гледаш на њихову сурову пљачку и дебилизам. Скоро милион евра по трамвају, то је на крају око 25 милиона евра. И тако на буквално свему сурово краду, а могли смо на улицама да имамо премиум трамваје. А шта све можемо и колко можемо да кидамо то многи не капирају. Баш на свему краду и не могу да верујем да неко после на то гледа пасивно и као лагано, зато смо и ту где смо, један од главних разлога. Ови трамваји су ђубре а плаћени су као једни од најбољих у Европи. Не прихватам ово срање и треба им ј….и матер. Причао сам на Ташу пре неки дан са возачем који је возио Бозанкају кад је испала из шина на команди и каже да не знају разлог због ког је дошло до испадања из шина. То је била тест вожња и ту су пролазиле Бозанкаје пар пута пре.
Al ko ti garantuje da bi i preimuim tramvaji mogli da voze po ovom raspadu od infrastrukture? To je poenta moje priče.
E sad ako razlog za ispadanje iz šina nije skretnica, onda imamo ozbiljan problem , a i meni je bilo sumnjivo kako da baš od svih tramvaja koji su tu prolazili milion puta, ispadne iz šina baš Bozankaya koja je tu prošla svega nekoliko puta.
E sad, mene zanima da li je neko istraživao šta kažu Rumuni za te tramvaje i da li su oni imali sličnih problema kao i mi?

Zaboravio si na Bulevar revolucije,asfalt drži kao da je juče postavljen,o tome ovi režimski fušeri mogu samo da sanjaju.
Не заборави и чињеницу да у Ђиласово време аутобуси су били домаће производње, и нису се запалили, као у време ових радикалских лопова. Такође не треба заборавити да Ђилас није хтео да прода Пекабету и Комерцијалну банку, као што су то ови секташи урадили.

Читајући на десетине страница ове теме од доласка прве Божанкаје у Београд, до сада стварно нисам успео да прочитам ни једну једнозначну информацију о квалитету тих трамваја у техничком смислу. Везано за лепоту, укуси су различити.

Искакање из шина на Аутокоманди није никакав доказ сам по себи. Изгледа нико од форумаша није нашао конкретне детаље.

Везано за трамваје који стоје у депоу, такође немамо конкретне податке.

Трамваји су нискосеријски, малтене занатски производ. Град у којем се производе нема пругу уског колосека у самом граду, да евентуалнно испита нови производ на својој мрежи и отклони евентуалне недостатке на лицу места. Зато што је у питању скуп транспорт вангабаритне специјалне пошиљке. Возати га до Београда на испитивање, и у Београду направити завршна подешавања или замену неког дела који је лоше урађен је једино логично. Испитивање и возање таквог новог возила месецима и неколико хиљада км без путника је логично.

Мени се чини да постоји политички притисак да се пожури са тим, и прескоче процедуре, али ни то не могу да тврдим.

Проблематична је, и то већ давно, болесна атмосфера стручњака опште праксе, који немајући информације све знају. Довољно је недвосмислено лоших дела-злодела ове градске власти, од укидања Железничке станице Београд, тролејбуса, преко узурпације водоизворишта, бескрајних и фушерских јавних грађевинских радова... али мора се од неких за сада углавном нагађања за ове трамваје. А за њих је за сада једино недвосмислене компромитујуће информације: 1) бахато намештен тендер без кон***енције, 2) Значајно већа цена у односу на малтене исти производ истог произвођача за други град.

3. Испоручени трамваји по спецификацији датог града у истом не саобраћају недељама.

4. Лепили стиропор по трамвају да провере где може да прође а што би у цивилизованим државама било довољно за смену градске власти и истрагу тужилаштва

5. Налепили гаражни број и ознаке које подсећају на проватну флоту градског саобраћаја и тиме јасно ставили до знања какве су им даље намере.

Читајући на десетине страница ове теме од доласка прве Божанкаје у Београд, до сада стварно нисам успео да прочитам ни једну једнозначну информацију о квалитету тих трамваја у техничком смислу. Везано за лепоту, укуси су различити.

Pa informacija nema zato sto tramvaj ne saobraca, ili kada se desi da izadje u saobracaj izadje na maksimalno jednu smenu i to je to

Ljudi nemaju kada da se voze tramvajima kako bi videli kakvi su uzivo

Do sada je samo 1532 pusten u saobracaj, ali ni on ne radi vec nedelju ipo dana, od onog dana kada se pokvario u Pozeskoj
Pored njega je samo 1533 izlazio na probe, pa iskocio na autokomandi

Pet ih je doslo u Beograd, dakle pet! tramvaja stoji u depou a nijedan nije spreman za saobracaj

Хоће ли да уводе ту линију 8 ускоро? Колико видим неће јер ниједна Турска преплаћена крнтија не ради.

Хоће ли да уводе ту линију 8 ускоро? Колико видим неће јер ниједна Турска преплаћена крнтија не ради.​
Planirano je da Turski tramvaji saobraćaju na liniji 8.
E sad ako razlog za ispadanje iz šina nije skretnica, onda imamo ozbiljan problem , a i meni je bilo sumnjivo kako da baš od svih tramvaja koji su tu prolazili milion puta, ispadne iz šina baš Bozankaya koja je tu prošla svega nekoliko puta.​
Kada sam nešto slično napisao, dobih manje - više odgovor od tvog kolege da je nemoguće da nije skretnica u pitanju.

Uzgred, dobro je da nemaš onaj "zadrti" stav zbog koga smo se sporili.​

Како могу Швајцарци да возе без проблема, Катице и Шпанци.
Tako što su Katice i Švajcarci rađene izvorno i za uskokolosečnu i širokolosečnu prugu. Sa druge strane, to sam već spominjao, za CAF smo prilagođavali mrežu. Slavija, skretanje iz Bulevara u Resavsku, okretnice u Bloku 45 i Ustaničkoj, plus što su tek nakon rekonstrukcije Vojvode Stepe i okretnice na Banjici pušteni da saobraćaju i tim pravcem.

P. S.
CAF Ima problem da saobraća zimi po snegu, a to je do pogrešne (loše) specifikacije koju su naveli, jer isti ti tramvaji normalno saobraćaju po snegu u Švedskoj.​

Poslednja izmena:
Pa informacija nema zato sto tramvaj ne saobraca, ili kada se desi da izadje u saobracaj izadje na maksimalno jednu smenu i to je to

Ljudi nemaju kada da se voze tramvajima kako bi videli kakvi su uzivo

Do sada je samo 1532 pusten u saobracaj, ali ni on ne radi vec nedelju ipo dana, od onog dana kada se pokvario u Pozeskoj
Pored njega je samo 1533 izlazio na probe, pa iskocio na autokomandi

Pet ih je doslo u Beograd, dakle pet! tramvaja stoji u depou a nijedan nije spreman za saobracaj
Sa 1531 je misterija šta se desilo, bio je na prezentaciji i onda samo nestao sa zemaljske kugle

Vrh