Karlo del Ponte
Advanced
@Bender Rodriguez Je u većini slučajeva konstruktivan član duskusije, često ima odlična zapažanja i ideje. Njegov lični građanski stav je čak za smanjenje automobilskog transporta, i redovni je korisnik javnog prevoza. Međutim, upada u konflikte zbog stila komunikacije, pregrubog odnosa prema delu forumskih sagovornika. Usuđuje se da nam tvrdi "ne poznajete narod, forumski fanatici", a čak i ja koji sam od marta 2017 retko u Srbiji primećujem promene u "korist" tramvaja na Voždovcu. Do te mere da sa terminusa Banjica 2 kreću puni tramvaji, što za 32 godine mog života na Voždovcu nikada nije bilo. Ranije se tramvaj punio tek od Trošarine.Zaista je fascinantna ta ideoloska mrznja spram sinskih vozial koju pojedinci prosipaju ovde.
Oni bi da voze svoje mocne dzipove i ne mogu da shvate da za to treba da idu u Nevadu i slicna mesta.
Ja sam sam 1990-tih uvek išao na 47/48, ali već negde krajem 2000-tih su 47 i 48 počeli jako da gube na pouzdanosti. @Bender Rodriguez se sigurno nije desilo da superpouzdanu 47 čeka na Miljakovcu 1 celih 45 minuta, da od Kanarevog brda ka FON van špica 20 minuta ne bude ni 47 ni 48, da superpouzdanu 33 u Kumodražu čeka po pola sata. Sada kada sam bio u Srbiji oktobar 2024. u špicu od FON do Vidikovca ceo sat, što nikada nije bilo. To je čisto primer "carmagedon", od koga je bolje kada imaš bar žutu traku, a još bolje kada u toj izdvojenoj traci imaš tramvaj nominalnog kapaciteta 392 putnika (dupla KaNtica), nego zglobni autobus kojem je granica oranja drumova 160 putnika.