kopmania":1aas20rs je napisao(la):
Valjaju one, samo kažemo da su i švajcarci podjednako ili čak i bolji od njih...
Кao што рече Вучко не можемо их сада поредити, функцију обављају, а и једни и други су лепи, сваки на свој начин, КТ нажалост претежно неодржаван.
Оно што ја не могу да схватим је помама за новим која влада међу неким форумашима, подсећа ме на децу која хоће нову играчку и не знају и неће да знају да је мама/тата у минусу.
Такође не схватам ни крајње понижавајуће коментаре на рачун КТ, који у разним градовима одлично раде, па и код нас. Чешка је уосталом земља са јаком индустријском традицијом и инфраструктуром и сигурно је да нису никада правили крш.
У Италији сваки дан видите старе Фијатове аутомобиле, офарбани, угланцане, рај за очи, људи се с поносом возе у њима. Чак сам и у Словенији виђао врх сређене Стојадине да понеко вози, иако они генерално пате од исте болести као ми. У Бечу, Грацу возе стари трамваји много ружнији од КТ. Али овде све што мало остари ни случајно не сме да се среди и користи - не! - то одмах треба исећи, бацити, затрти му траг.
После се кука зашто нема сачуваног ниједног старог трамваја, аутобуса итд.- нема због таквог размишљања. Нема јер је неки Хасан једва чекао да сецкати када су пристигле неке тада ултрамодерне КТ.
Нисам за покретни музеј у градском превозу, али зна се шта је шинско возило, колико КОШТА и колико ТРАЈЕ. И неће трајати довека. Сигурно је да се нећемо до смрти возити швајцарцима и Катицама. Тако да се ја борим против начина размишљања који ми се заиста чини недорастао.
А лично су ми и швајцарски и КТ подједнако симпатични у смислу неког допунског градског превоза, што и јесу у суштини у БГ-у.