Šta je novo?

Tramvaji

20250730_155240.jpg

Pobeže bezveskaja mali je ovaj displej pozadi ili samo izbor fonta los

Ljudi sve više jedu i sve manje se kreću, pa se i tramvaji prilagođavaju veoma debelim ljudima. Mogli bi i avioni da prate taj trend.
Ma jok, hoćeš da budeš prase, kupi dve karte... E sad, prevoz je trenutno džabe, pa mu dođe na isto, pa ko mora nek sedne na dva mesta.

Edit: Ustvari, meni i ne smeta da je ovo sedište za jednu osobu, ali bilo bi lepo da stoji objašenjenje "Namenjeno za JEDNU osobu.", kako majmuni ne bi insistriali da se uvale kad neko tu već sedi.

Ma jok, hoćeš da budeš prase, kupi dve karte... E sad, prevoz je trenutno džabe, pa mu dođe na isto, pa ko mora nek sedne na dva mesta.

Edit: Ustvari, meni i ne smeta da je ovo sedište za jednu osobu, ali bilo bi lepo da stoji objašenjenje "Namenjeno za JEDNU osobu.", kako majmuni ne bi insistriali da se uvale kad neko tu već sedi.
Jbg,sa mojih 2 metra i 120kg kad sednem na ta sedišta,nešto se slabo ljudi cimaju da mi kažu da se skupim kako bi seli pored mene. Mislim evidentno je da nema mesta za oboje.
Možda za dve osobe sitnije građe ili roditelje sa detetom.
Idejnog tvorca tih 1.5 sedišta bih rado pitao zbog čega su ona inicijativno napravljena.

Povučen je oko 5.
Jel to neka fora da odmah po prolasku najkritičnijeg špica povlače tramvaje najvećeg kapaciteta i do ponoći ostavljaju samo Katice na glavnim linijama? Ja sam CAF na ulici viđao i u 19 i 21 uveče. Zanima me da li postoji neki poseban razlog zašto Bozankaja ne vozi celodnevno već drugi dan kako je puštena u saobraćaj?

1753906106984.png

@direktor да ли ово стварно не ради, или зато што су светлодиоде, па онако мигају кад фотографишеш па то их има то их нам на фотографијама?

Propustio sam, ima li obrtna postolja?

Koliko videh danas iz daljine na skretanju Nemanjina - Resavska, jok.
Oplata koja maskira točkove je u krivini bila ravni sa karoserijom, nije se pomerala, možda imaju neki mehanizam koji ublažava zanošenje, ali to definitivno nisu klasična obrtna postolja.
Vidim i na ovom promotivnom klipu da ne mrda isto.

Da jesu, to bi moralo ovako izgledati:
Screenshot (1237).png

Valjda se konačno provozam sutra...

Нисам га уживо видео, али овако на прву споља ми је скроз ок личи на савремени трамвај. Проблем је у унутрашњости види се да је јефтино рађено, а више људи кажу да пластика баш смрди. Пластична седишта су у трамвају што ми се баш не свиђа.

S tim što kakav utisak odaje spolja je više zasluga proizvođača, a kakav unutra, više zasluga naručioca. Na primer sa fejk drvenim sedištima kao prve Škode u Pragu ili tapaciranim, sa led ekranima, sa nekim panelima u drugačijoj boji bi unutra izgledao dosta drugačije, a to samo zavisi od onoga koji ga naruči.

Kakve veze ima ,,botovanje” sa tramvajima? Zadrzi svoje politicko opredelenje za sebe…
1. Nije on uveo politiku već botovi koji bukvalno ostavljaju komentare počevši od najbanalnijih poput "Šapić je car" do onih u kojima koriste nabavku novih tramvaja za promociju SNS i njihovog rukovođenja Beogradom. Oni su ti koji treba da ostave politiku za sebe.
2. Politika je mnogo više od stranki, ona bukvalno utiče na sve u našim životima pa i na nabavku novih tramvaja
3. Kaže se opredeLJenje

Ja ne verujem koliko botova mi se pojavilo na kanalu. Svi oni što redovno botuju kod Gangule su prešli kod mene. Uvek isti likovi...
Koliko li ih plaćaju?

isto i kod mene, snimak mi ima 22 komentara a 160k pregleda, bar 10 njih mi je pisalo neke uvrede i gluposti a nisam čak ni "opasan", imam 140 pretplatnika...

Tramvaj lepo izgleda. Ne razumem kritiku za širinu sedišta, nije kao bi tu mogla dva sedišta da stanu, niti da prostor između postaje previše uzak i mogao bi da se iskoristi za nešto drugo. Ne vidim što može da smeta što je sedište šire.

Kakve veze ima ,,botovanje” sa tramvajima? Zadrzi svoje politicko opredelenje za sebe…
Hoćeš da pucaš u druga iz odelenja?

Vrh