Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

Bio sam u Rajicevoj dosta puta i 99,9% njih da odem u WC ili Maxi, po mom misljenju jedine 2 korisne stvari tamo. Od ostalih radnji sam jednom posetio Lego i jednom Vapiano koji je ok.

Sent from my SM-G981U1 using Tapatalk
 
Rajićeva je promašaj epskih razmera. Grehota da su onu okretnicu i trg uništili zbog nečeg ovakvog.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=891554#p891554:2kmiiwkt je napisao(la):
Drakche » Sre Okt 20, 2021 12:46 pm[/url]":2kmiiwkt]Na mestu TC je bilo dosta nacickanih kuca, koje lice na udzerice i jedna duza zgrada.
Ulica Rajiceva je, zapravo, postojala sve do Uzun Mirkove ulice, sto nisam znao, ali mi je bilo logicno.
O tome bih voleo vise da saznam.
file.php

file.php
овај огавни и 'тамо где му није место' тц је појео и део рајићеве и део цара уроша.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910812#p910812:3vmxh4bv je napisao(la):
lukander01 » 23 Dec 2021 06:39 pm[/url]":3vmxh4bv]Bio sam u Rajicevoj dosta puta i 99,9% njih da odem u WC ili Maxi, po mom misljenju jedine 2 korisne stvari tamo. Od ostalih radnji sam jednom posetio Lego i jednom Vapiano koji je ok.

Ti WCi u Knez Mihajlovoj su jedina nova vrednost koju "smo dobili" sa ovom tržnim centrom...ostalo - radnje k'o radnje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=911641#p911641:3vmxh4bv je napisao(la):
vucko » 26 Dec 2021 11:00 am[/url]":3vmxh4bv]Rajićeva je promašaj epskih razmera. Grehota da su onu okretnicu i trg uništili zbog nečeg ovakvog.

Kad se setim koliko smo godinama diskutovali ovde na forumu, koliko su neki branili ovaj projekat iako je od početka bilo više nego očigledno koji će fijasko da ispadne, u svakom pogledu... i na kraju, kao i svaki put ... "rodilo se, valja ga ljujati"...
Odobravanje gradnje "Rajićeve" dolaskom naprednjaka je prebacilo uništavanje postojećeg Beograda u turbo mod.
 
Jedino što se promenilo, jeste mogućnost da se parkira u zoni Kalemegdana. A i taj WC. A i poneko radno mesto. A i zanimljiv prostor na početku Knez Mihailove.
Sve ostalo je vaše preterivanje.
 
Pa pre smo imali javni parking, kada je okretnica ukinuta...a ista radna mesta su mogla da se otvore i na bilo kojoj drugoj lokaciji.
Meni ovo nije zanimljivo (niti vidim šta tu nekome može da ostane zamiljivo nakon prvog utiska) štaviše odvratno mi je i po izgledu i po zauzeću površine i visine.
 
Bilo bi lepo, ima puno smisla.
Samo sto kod nas takva jedna rekonstrukcija od nule nikad nije uradjena,
a toliko je bilo price o tome.
 
Ova rekonstrukcija (za razliku od ostalih) bi itekako imala i komercijalnog smisla, jer "daje" puno novih kvadrata, a danas je to jedino važno donosiocima svih odluka - investitorima i organima.
 
Elem, u subotu me put naveo da idem kolima do centra. Žali bože procene.
Krenuo da se parkiram u Rajićevoj, kao više puta ranije i MESTO NISAM MOGAO DA PRONAĐEM. Naravno, nisu svi išli u centar, već koriste garažu kao da je javna.
Na sva tri nivoa sam kružio dobrih pola sata. Na kraju sam parkirao paralelno uz zid, kao još i desetine automobila. Naravno, da sam odustao od namere, opet bih morao da platim "početnih" 200 dinara.

Inače, centar je bio dupke pun. Toliko o tome da je "promašaj epskih razmera".
 
E, u subotu je sve što hoda na dve noge u ovom gradu oko podneva izašlo iz stana, selo u kola i krenulo nekud. Ja nisam mogao da se uključim na autoput iz Ustaničke - kolona za levo pola kilometra, gužva i čepovi svuda. Čujem i da je AVA park kod Ikee bio krcat, bez slobodnog mesta. Onda mogu misliti šta je bilo u Rajićevoj...
 
Pluš što je bila i "kritična masa". Ja koristio 24 i 36 i trasa bila prohodna. Eto da i mene malo posluži sreća.
 
У епоси "метро-урбанизма" Београда (прво и свето правило: што више квадрата око метро станица), ипак, планови су били малко амбициознији:

311964937_3401147576874381_2282017521456374185_n.jpg

(Б. Јовин)
 
Vrh