Šta je novo?

Tošin bunar i Egipatska (Zemunska): proširenje i rekonstrukcija ulica

zna li neko kako napreduju radovi na ovom dijelu koji je zatvoren?
Дуж 80% посто деонице су поставили грануле на коловозу, ископали су ров на месту бившег тротоара да би сад почели и ту да постављају подлогу за коловоз (ту ће бити четврта трака).

A sta je sa kanalom sa desne strane, kad se ide iz pravca Zemuna? Ostaje smetliste ili ce biti sredjen? Zna li iko?

Onda bolje da nisu ništa ni radili
Svakako to prosirenje nema nikakvog smisla. Ka Zemunu su 2 trake, Pariske komune je jedna od najmanje prometnih ulica tog tipa (bulevarskog) jer ne vodi nigde.
Meni se cini da gde god vide travu pored puta - EUREKA, eto nama jos jedne trake, a ako nema palacinkarnice da blokira, mogu i dve, masala!

Evo malo novih sličica:
Krećem od ulaza u čuveni Aman u TB,pogled ka Zemunu

Od tog mesta kreće pravo proširenje,kapiram da će tu u zoni raskrsnice sve ostati kako je i bilo.

Pogled ka NBGD,nasut je ovaj putić po sred rekonstrukcije da bi ljudi koji idu u onaj mali tržni centar(uglavnom prodavnice vezane za automobile) imali pristup

Okret opet ka Zemunu,krupni kamen je stigao skoro do kraja.Zanimljivo mi je da su nasuli samo širinu koja je i bila pre.Ovo sa desne strane gde će u stvari biti dodata traka nisu nasipali.

Nisu dirali ni trotoar sa leve strane (gledano ka Zemunu).Jel vam našto privlači pažnju na ovoj slici a da nije smeće?

Evo o ovome pričam,deo koji se proširuje još nije ni kršteno iskopan

Kada sam pitao jel nešto privlači pažnju,mislim da je ovo bilo odmah po zatvaranju ulice i ko kaže da srbin ne može da vozi i kad mu zatvore put!

Gledano odavde još je fascinantnije.Znači ljudi su se cimali po ovim kraterima rizikujući da se zaglave/probiju karter/upadnu u kanal samo da ne voze okolo

Neko je pitao jel kanal očišćen,zatrpan..

...jel možda počupan korov...Nije! I neće!

Pređoh na drugu stranu da pobegnem od kanala i slikam traku koja se proširuje,pogled ka NBGD

I pogled ka Zemunu.Čini mi se da će portal za kamere morati malko da se proširi

Jedan krupni plan

Nešto kopaju i ovde na raskrsnici,verovatno neke instalacije

A to isto i sa donje strane u visini ulaza u Aman

Toliko,opšti utisak je da ide nekako sporo.

Valjda taj kanal ima neku funkciju. Nisu ga jos austrougari tu prokopali. Bolje i da ga ne diraju.
U suprotno zar ne bi moralo ovo mnogo ozbiljnije da se radi. Npr kisna kanalizacija sa onim ogromnim cevima. To bi podrazumevalo valjda i neki projekat i dozvolu.
Setimo se kako se i na koji nacin prosirivala Vojvodjanska. I koja je to forma radila- Strabag. Nije Beogradput

Vrh