Šta je novo?

Tošin bunar i Egipatska (Zemunska): proširenje i rekonstrukcija ulica

Ne mogu da pohvalim da nisu mogli portal za kamere da urade novi i ulicu jos prošire.
Ne mogu da pohvalim jer nema razdelnog ostrva makar u vidu dva spojena ivičnjaka
Ne mogu da pohvalim jer je kišna kanalizacija ostala ista.
Ne mogu da pohvalim jer je trotoar ostao isti ili uži.
Ne mogu da pohvalim jer veza sa blokom pored nije adekvatna i propuštena je prilika da se park i tereni povećaju a i da se doda još parking mesta za šta ima mesta
Pa znas kako, ako se doda razdelno ostrvo (kritika br. 2), ulica jos prosiri (kritika br. 1), trotoar prosiri (kritika br. 4), dodaju parking mesta (kritika br. 5) sve ce to ici na racun zelenih povrsina. A onda ce biti ,,Jooj evo opet beton i samo beton i parking mesta, samo se auta forsiraju..."

Sa stavkom broj 3 se u potpunosti slazem i veliki je propust sto to nije uradjeno.

I druge ulice imaju razdelna ostrva i nemaju problem sa atmosferskim vodama.
Zelena površina bi trpela, ali pored terena je mogao manji park sa igralištem za decu, a bliže Tošinom Bunaru i Radoja Dakića parking. Onih par mesta oko nove taxi stanice je malo.

Pa znas kako, ako se doda razdelno ostrvo (kritika br. 2), ulica jos prosiri (kritika br. 1), trotoar prosiri (kritika br. 4), dodaju parking mesta (kritika br. 5) sve ce to ici na racun zelenih povrsina. A onda ce biti ,,Jooj evo opet beton i samo beton i parking mesta, samo se auta forsiraju..."
Zapravo ne, po urbanističkom planu, i po projektu proširenja ulice koji su ovde apsolutno ignorisali, sve to proširenje koje nije urađeno je trebalo da ide na račun placeva i baraka prekoputa. Zato je i hotel uvučen toliko i sad je samo izbetonirana površina ispred, a zapravo je u planu trotoar, parking sa drvoredom i ulica sa razdelnim ostrvom. Ovo što su sad uradili je najlakši deo cele priče i nije pravo proširenje ulice, već samo krpljenje.

Ne verujem, ta ulica je već široka, verovatno će je iscrtati u 3 trake barem.
Nisam siguran na koju ulicu misliš. @varos kapija, siguran sam, misli na deo Tošinog bunara od Pariske komune ka Zemunu, i taj deo vapi za proširenjem i to jeste u planu, samo pitanje je kada će se raditi jer je dosta zahtevno.
Shvatam i smisao njegovog pitanja, i potpuno se slažem, jer kad završe ovaj deo što rade dve trake idu pravo dok nastavak puta prihvata samo jednu traku i tu može da bude frke jer je pojedinim delovima data saobraćaj jako intezivan.

Da, na to sam mislio. Ako imamo skupljanje dve trake u jednu posle raskrsnice, pravice se guzva u raskrsnici, sto je kontraproduktivno. Skupljanje treba da bude pre raskrsnice.

Resenje sa trakom samo za autobuse je moguce, ali lose. To je kao na Zelenom vencu ka NBGD. Autobusi nastupaju prilicno bahato, a automobili prilicno neoprezno. Vrlo pogibeljno sve zajedno.

Nisam siguran na koju ulicu misliš. @varos kapija, siguran sam, misli na deo Tošinog bunara od Pariske komune ka Zemunu, i taj deo vapi za proširenjem i to jeste u planu, samo pitanje je kada će se raditi jer je dosta zahtevno.
Shvatam i smisao njegovog pitanja, i potpuno se slažem, jer kad završe ovaj deo što rade dve trake idu pravo dok nastavak puta prihvata samo jednu traku i tu može da bude frke jer je pojedinim delovima data saobraćaj jako intezivan.
Na taj deo mislim. Taj deo od Pariske Komune ka Zemunu je dovoljno sirok za 3 trake (2+1). Tu u raskrsnici je bas i iscrtan kao 2+1.
Rusenje tih kuca nece poceti dok smo mi zivi, to ce nasi unuci docekati.

@bl3y4 plan za rušenje postoji, eksproprijacija kod nas jeste problem, pa čak i rušenje nelegalnih objekata bude problem. Ako neko da prioritet tome, a trebao bi proširenje je izvodimo. Na žalost, slažem se da tako teško da će biti u nekoj bližoj budućnosti.

Prefarbavanje na 2+1 jeste moguće jer trake jesu šire od standardnih, ali to je po meni budženje i pomaže samo jednom smeru dok drugom odmaže jer onda ne bi bilo mesta za autobuska stajališta u tom smeru.

Pogotovo slep sluzba koja parkira uz kucu, da igla ne moze proci pa pesaci moraju izaci na sredinu kolovoza

Mislim da ako se parkiraš samo na kolovozu, onda nisi u prekršaju (ako nema znaka na prethodnoj raskrsnici i ako je isprekidana linija)

Ako su točkovi na trotoaru, onda jesi u prekršaju.

Naravno, tu su i kontejneri i razne druge prepreke uz desnu ivicu kolovoza.

Nisi u prekršaju, valjda, ako ne ometaš saobraćaj. Ne sećam se kako tačno piše, ali van centra nema nikakve kontrole, osim možda ponegde.

Поздрав,

живим у кући на потезу Париске комуне-Ивићева. Пре неких недељу дана смо добили од Геодетског завода "Делимично решење" о томе да су нам парцеле које излазе ка улици препарцелисане у по две парцеле, типа ако је парцела 567, препарцелисана је у 567-1 и 567-2 са све тиме колико која парцела има м2. Јуче је била жена која нам је уручила позив за састанак у градској скупштини са главним урбанистом Марком Стојчићем који треба да нас информише о свим питањима везаним за регулацију улице. Е сада се питам, да ли ће се обистинити оно о чему се говори откад је моја мајка била мала - да ће се проширити Тошин бунар?

Да ли неко може да ми помогне где да нађем тај ПГР за тај део улице Тошин бунар? не могу нигде да нађем. Кад је било актулено, сећам се да сам га гледала и да је био доступан на нету, али га сада нигде нема.

Prilozi

• viber_image_2025-06-06_00-07-00-331.jpg
    viber_image_2025-06-06_00-07-00-331.jpg
    153,1 KB · Pregleda: 86
Našla sam pa ako nekog zanima: https://www.urbel.com/planovi/1430/
Inače, danas smo imali sastanak sa Markom Stojkićem. Reč je bila o eksproprijaciji dela parcela od Pariske komune do Dzona Kenedija. Rekao je da do kraja sledeće godine planiraju da završe sve pripremne i papirološke stvari i da u 2027. godini počnu sa rušenjem i proširivanjem Tb. E sada koliko je to relano i tačno, nemam pojma.

Našla sam pa ako nekog zanima: https://www.urbel.com/planovi/1430/
Inače, danas smo imali sastanak sa Markom Stojkićem. Reč je bila o eksproprijaciji dela parcela od Pariske komune do Dzona Kenedija. Rekao je da do kraja sledeće godine planiraju da završe sve pripremne i papirološke stvari i da u 2027. godini počnu sa rušenjem i proširivanjem Tb. E sada koliko je to relano i tačno, nemam pojma.

Proširenje od nekih 300-350m neće ništa rešiti, samo će se premestiti čep. Al' 'ajde, bar nek se počne

Vrh