Imam render Redžićevog projekta u visokoj rezoluciji:
Zumirao sam neke detalje. Ovo mi je najzanimljiviji deo, jer deluje da će plato od Moskve biti proširen. Sa leve strane se vidi eskalator koji se prostire skroz od Kraljice Natalije do Terazija.
Ispod ove nadstrešnice će verovatno biti ulaz u postojeći podzemni prolaz, kao što je inicijalno bilo planirano. Vidi se i kućište lifta, tako da će i to biti opcija za osobe koje se otežano kreću. Naravno, kafić je neizostavan
Evo gde počinju eskalatori (to je, čini mi se, gde sada stoje kontejneri). Pitam se, pitam kako li će ovo da funkcioniše gledajući iskustvo sa npr. liftovima u javnom prostoru koji uglavnom ne rade, zapišani su i išarani.
Centralni deo parka zauzimaju ove kamene klupe. Dobro je da će biti dosta mesta za sedenje i van kafića i nadam se da ih neće uklanjati kao kod Galerije.
Čini mi se da je to sve što možemo očekivati u nekoj prvoj fazi uređenja ovog prostora (verovatno će pokušati da ovo poguraju do EXPA). Eventualno će biti izgrađena zgrada na strani ka Prizrenskoj, ali verujem da Redžić nema veze sa tim objektom, da je njegov posao samo uređenje parka.
Upitno je čak da li će se ostatak parka ka Savi realizovati po njegovoj ideji, ili će posao nastaviti neko drugi. Ionako ne očekujem da će da krenu na taj deo pre nego što bude završen tunel kod Ekonomskog.
A, imajući u vidu trenutnu situaciji, sve ove pretpostavke i procene su veoma, veoma uslovne...